Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 May 2018

Bola Politik

Bhai/DeeDee semua...

Satu benda gua dok perati dalam beberapa hari ni... benda nih dah lama gua perasan... cuma yang lagi ketara dalam sehari dua nih... hahahaha

Okeh... ader satu team bola .... player depa nih semua lain-lain kapla.. lain-lain perangai... yang bagoosh ader.. yang hampeh pon ader.. main ikut dan jer... kaki bangku pon ader.. level striker pon ader... main kalu memang tak berapa nampak macam real sepakat... tapi asyik menang ja biler main bola... pasai apa menang.. pasai depa banyak duit... jadi player masyuk.... referree depa boleh rasuah... pengulas sukan dan media depa boleh beli... jadi orang nampak semua cantik... penyokong team depa pon depa boleh sponsor makan minum dan tiket... jadi semua look good.... hahaha... Player depa cuma pikir menang kalu untung berpanjangan... sen banyak ... hahahaha... dan team bola nih akan sentiasa menang setiap kali ader perlawanan bola.... tak kisah la liga professional ka atau liga kampung... tetap gak team ni menang...

Lagi satu team bola.... yang ini player dier semua bukannya banyak duit... pasukan pon caca marba gak... sen selalu tak cukup... nak bayar gaji player pon kekadang terpaksa mintak sponsor dari penyokong pasukan.... malah nak bayar fees masuk liga pon pow penyokonv.... hahahaha.... team nih asyik kalah jer... menang bukan takder tapi kalah memanjang... walaupun gitue... player tetap komited..  istiqamah... hantaran bola walaupun lemah tapi still baik... keeper kekadang tu kelaut gak... samer macam striker... hahaha.... cuma diorang punya team bonding bagoosh.. bukan sebab duit payment tapi depa main bola kerana minat... kerana konon main kerana Allah Taala... walhal banyaknya cuma kat mulut ja... hati ngarut gak... tapi depa komited macam tu la jugak.... Penyokong team depa huh... very hooligans... taksub giler... tak boleh dengar sorakan kutuk team depa kat padang... bergaduh berpukul bergasak pon boleh.... hahaha... pada penyokong... team bola depa ja yang terbaek dan ohsem... hahaha.... tapi team nih sampai kesudah takkan menang perlawanan bola... menang main perlawanam persahabatan ja boleh la... atau menang kalu lawan kat level kampung...

Nih ader satu lagi team bola.. duit boleh tahan sebab ramai yang nak sponsor.... player ramai yang ternama.. otai... midfield, wing dan defender ramai yang bagus..  hantaran jarak dekat dan jauh kekadang tu baik... striker pon okeh gak... cuma satu ja... kesepakatan dalam team bola depa hancuss... komited tu ader tapi perangai satu-satu player ikut kapla masing-masing... semua rasa diorang player lejen.. player ohsem... walhal banyak yang kelaut... kaki bangku gak sebenarnya... hahaha... yang lagi lawak tu.. time main... waktu bola ader kat kaki dan peluang nak score gol itu paling tinggi... ader plak teammate sendiri yang bentes kaki player sendiri...  time nak score penalti pon boleh ader geng sendiri yang kasi block bola dari masuk gawang lawan... adoyailah... Penyokong team bola nih pon ramai yang sama perangai macam player... suka bentes kaki sendiri... siap boleh plak buat poster dan banner kutuk team sendiri masa kat stadium ... bab baling flare atau mercun kat team sendiri tu kira biasa dah.... Sebab tu la team bola nih susah nak berpeluang menang... sebab perangai macsm hampeh... bayangkan la... dalam keadaan gawang gol lawan kosong takder keeper pon team nih tabley nak masukkan bola dalam gol... sebab akan ader teammate yang akan bentes kaki geng sendiri jangan bagi gol masuk... bukan pasai apa... pasai dengki ... kalu dier tak dapat nak masukkan gol, orang lain pon tak boleh gak.... hahaha.. lawak siot... dan team ini akan sampai kesudah la tetap susah nak menang ... tak kira liga professional ka atau liga kampung...   kalu main perlawanan persahabatan pon belum tentu boleh menang.... hahaha

Errr... lu orang paham tak analogi yang gua bagi ni??? Hahaha.. tak paham kalu kasik hantam kapla tu kat jalan tar... hahaha... lantak la nak paham ka tak paham.... yang penting gua dah tulis... benda realiti....

Yang atas sekali mewakili BN, yang tengah mewakili PAS (GAGASAN SEJAHTERA)... dan yang paling bawah aderlah PAKATAN HARAPAN ....... hahaha..... lawak siot... hahaha

TAMBAHAN : Khoo Kay Kim yang katanya pakar Sejarah tu pon nampaknyer sedang beli insuran nyawa gak ... samer macam Rafidah Aziz, Daim Zainuddin dan Rais Yatim .... hahahaha ... lawak siot...

6 comments:

  1. Still don't respect u....jahat

    ReplyDelete
  2. Nak buat camner .... Takder cara lain .... Dah takdir ... Nak mengubah kita kena berubah. ... NotaNota ... Ader masa silap gak. ... Tawakalje lah. ..

    ReplyDelete
  3. tempat aku dkt parlimen sungai besar ni memang payah sikit PH nak menang aku rasa...mamat calon BN tmpt aku ni memang org jenis buat kerja, bila ade kenduri2 ke memng takde protokol, jenis tak kisah punye orang. Ko boleh nmpk kt merata2 die ni dari dulu lagi. Org2 bendang memg rapat dgn die.

    Jamal jamban cakap memng PH salah pilih org nak lawan die, ade betul jugak. Sebab cikgu Muslimin ni walaupun cikgu, ramai orang tak suka walaupun dikalangn cikgu. Calon yg banyak isu . Takde calon lain ke PH nak letak kt tempat aku ni.

    ReplyDelete
  4. Bro..satu tulisan yg penoh tersirat ...

    ReplyDelete
  5. Penyokong team no 2 tengah agresif serang penyokong team no 3 dol. Penyokong team no 1 tengah goyang kaki sebab tak ada kerja. Team no 2 dan team no 3 bergasak pun bukan dapat apa. Captain team 1 dah pow captain team 2 bikin team 3 layan depa. Karut sungguh. Macai team no 1 dah siap tutup mulut team no 3 dol. KAHKAHKAH!

    ReplyDelete
  6. Team mana pun susah nak menang kecuali team bn kerana referee 200% berat sebelah kpd bn. Walaupun rakyat yang mengundi tapi referee yang kira undi. Dan referee boleh buat mcm2 silap mata.....bagi penalti tak masuk akal, beri kad merah mudah2 dsb. Ada faham agensi?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja