Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 May 2018

PPSMI Akan Ada Balik?

Bhai/DeeDee semua...

Adoyailah.... Mahathir Mohamed lak akan jadi Menteri Pendidikan... masak la nanti cikgu cikgi...  tak dapat la nak relaks skit macam la nih....

Yang ngajor Matematik tu.... kesian... kena speaking London la balik... sebab PPSMI maybe akan ader balik....   Mau tergeliat lidah la bagi yang biasa guna slanga .... huhuhu...

Bertabahlah yer...

Maybe sistem 1BestariNet akan dipertingkatkan coverage dan bandwidth.... untuk menampung sistem pembelajaran secara digital dan maya... Maybe jugak akan ditambah lebih banyak Google Chromebook untuk sekolah...

Cuma terbaek kalu pihak Kementerian Pendidikan ujudkan jawatan tetap untuk pembantu makmal komputer...  jadi tak perlu lah cikgu / cikgi terpaksa buat kerja tu... Cikgu / Cikgi patut buat kerja hakiki diorang la...

Cadangan ditutup... hahaha

10 comments:

  1. itu saja yang dia nampak
    bahasa arab bahasa al Quran biar ornag islam dungu
    berpuluh tahun duk belakang tok iman macam burung kaktua saja
    tak paham apa yang dibaca
    macam nak ambil penagjaran dari setiap kali denagr bacaan ayat quran
    matde tak pernah terasa ka
    asyek gila dunay tak kemana pung
    laslas lubang kubur jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arab mana ada bahasa. Jangan ingat Tuhan tak paham bahasa Cina, Tamil..... kikiki

      Delete
    2. Waaahh.. Zaman tunM mcm mcm timbul.. Waktu Najib bukan main mcm pasu bunga..

      Delete
  2. Byk gop imam yg dop pahe apa hok dio imamkan. Jgn buang donia brader. Cakap jangan main ikut sedap saja

    ReplyDelete
  3. Bhai ... Penyakit gila mic banyak ... Dah menang lain pulak .. .Yang pelik pemimpin ngan adun pkr yang banyak buat statement. .. Bagi saya statement bodoh. ... Hukum rimbalah .... Kesian lah.. .. Tak berundinglah ... Exco tak adillah. . . Tum m mungkir janjilah. ... Macam2 kebodohan statement.. . Dan lain2... Meluatttttttttttzz ....

    ReplyDelete
  4. Ek eleh....nak mengata org x pandai bi le tu...bulan puasa dosa mengata org tau

    ReplyDelete
  5. tapi cikgu sikgi suka sgt buat keje yang tak hakiki pun... jd nanti adalah alasan tak masuk kelas. hehehe

    ReplyDelete
  6. Dan demikianlah, Kami telah menurunkan Al Qur'an itu sebagai peraturan (yang benar) dalam bahasa Arab. Dan seandainya kamu mengikuti hawa nafsu mereka setelah datang pengetahuan kepadamu, maka sekali-kali tidak ada pelindung dan pemelihara bagimu terhadap (siksa) Allah.

    kalau kita dah jahil b arab jnagn biarkan anak pinak kita keturunan kita pung jahil macam kita juga ada paham ka
    jnagan bangga dengan kejahilan kita smapi mampuih
    dunya ambil patut padan saja jnagan smapai gila
    lupa bab akahirat

    ReplyDelete
  7. Kalau Quran turun bahasa Jerman atau Tamil, agaknya puak2 ni mesti minta Bahasa Jerman dan Tamil sebagai bahasa Syurga. Adoiyai. Yang tahu bahasa Jepun sahaja, takbley ke syurga la kau. Kahkahkah!

    ReplyDelete
  8. ada jugak nak keturunan nya bangang sama macam dia dalam bab bahasa Al Quran
    kesian ramai lagi yang bangga ngan kejahilan
    tak kan nak baca quran dalam bahasa selain dari B arab
    tak kan nak harap baca terjemahan saja sampaii ke mampuih tak mau buat perubahan untuk keturunan
    bab dunia lambat siang nak berebut

    kesian ramai lagi macam ni perangai
    saja perangat. ada akai mau pakai

    kalau kalau tak da main dalam bab ugama
    Allah dah tentukan

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja