Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 May 2018

Harapkan Panas Sampai Ke Petang

Bhai/DeeDee semua ...

Gua lepaskan semua komen kat blog gua... yang memuji pon gua lepas.. yang mengeji pon gua lepas... malah yang musykil pon gua lepas.... sebab gua tau pembaca blog gua nih ader pelbagai segmen penyokong... Ader yang sokong BN, ader yang sokong GS, ader yang sokong PH, ader yang sokong PRM dan PSM malah ader yang sokong Partai Komunis Malaya.... hahaha...

Sebab itu la gua takder hal nak layan semua komen... hahaha...

Tapi.... kita kena dahulukan benda penting.... Masalah Malaysia nih hanya isu berkaitan salah guna kuasa dan rasuah... itu ja... yang lain sebenarnya tak kritikal.... kerana salah guna kuasa dan rasuah la yang menyebabkan selama nih kita kena jajah... jajah sama ada secara fizikal mahupun secara ekonomi...

Dulu sebelum Merdeka... malaun spesis Sembilan Dewa yang dok jual negara ni...  sampai terjajah ke Portugis, Belanda dan Inggeris ... lepas tu kerana bodoh... di jajah oleh Jepun dan.... Komunis tak menjajah negara nih dulunya sebab depa sebenarnya warga Malaya itu sendiri...

Tapi lepas Merdeka... la nih dah sikit demi sedikit tanah tercinta ini disonglap di lelong secara senyap atau berdepan oleh spesis malaun Sembilan Dewa jugak dan akibat rasuah dilelong jugak oleh UMNO kepada China Komunis...

Adoyailah.... Yang best tu... UMNO dibalachikan oleh MCA untuk jual negara nih kepada China Komunis... itu pon orang UMNO dok salahkan DAP dan lain-lain... bodoh aper yang buat deal tu puak UMNO dan MCA... tapi salahkan orang lain....

Dulu masa Abdullah Ahmad Badawi... sempar gak lah Khairy Jamaluddin buat deal jual beberapa aset kepada Temasek Group (Singapura) ... yer la masa tu Abdullah Ahmad Badawi asik tido ja.... Hahaha...

So sekarang nih peluang ader depan mana nak buat perubahan... jadi jangan la lepaskan peluang tu... jangan la jadi "Harap panas sampai ke petang, tapi hujan di tengahari" .... Huhuhu...

Tapi ... macam yang gua biasa kata.... puak spoiler la yang akan buat taik hancurkan harapan kita untuk perubahan di peringkat persekutuan... Banzai punya spoiler.... adoyailah... aper nak jadi la....

Kalu lu orang dapat peluang macam gua tengok VSR setiap jam.... mau lu orang masuk spital kena darah tinggi... adoyailah... menyirap wei... huhuhu...

Bertabahlah....

4 comments:

  1. Bukan takat darah tinggi, kencing manis pun naik dah kalau asyik fluctuate ja. Agak2 aku kena prepare yuan siap2 ka?

    ReplyDelete
  2. Takpelah tuan. Tuan bg info in pun dah kira baik. Keep up the good work, and hope for the best. InsyaAllah

    ReplyDelete
  3. Kalo Najibrosmah menang, Msia akan dijajah tanah besar China pulak. Nauzubillah.

    ReplyDelete
  4. Bro ..agensi punye VSR method ni dibuat macamane sampai boleh tau setiap jam? boleh bagitau...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja