Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 May 2018

GE14 / PRU14 Voter Sentiment Ratio (VSR) - Daily - 8 May 2018 (2 PM)

Bhai/DeeDee semua....

Susah hati dibuatnya dengan VSR pada pukul 2 PM tadi.... gua susah hati.... Sentimen dah okeh... tapi pasai undi spoiler yang akan sebabkan BN boleh menang dengan bergaya... Kena pastikan kempen kuat sikit tolak spoiler.... huhuhu...

Adoyailah...

UPDATE : Kemungkinan talian INTERNET di Langkawi akan di throttlekan (dislowkan) pada gateway dan backbone supaya AMANAT Pakatan Harapan melalui Facebook (FB) malam ini gagal... So sediakan option-option lain.... Harap maklum....


13 comments:

  1. Anyway...SELAMAT MENGUNDI BRO...not going to comment here anymore....Selamat berjuang dgn pilihan masing2

    ReplyDelete
  2. Pada pendapat saya penyebaran ucapan pemimpin DAP Ngar Kor Ming dll sedikit sebanyak membantutkan sokongan Orang Melayu terhadap PH...saya pun dream bulu roma dengar... Capui betul mulut2 pemimpin ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tukang translate video yang capui sebenarnya. Kalau tengok pengisian biasa ajer - cuba ubah perkataan kasar budak capui tu kepada bahasa sopan. (pergi mampos = sebelum meninggalkan kita) Yang tukang translate tu sebenarnya budak Melayu capui duk guna bahasa kasar. Sentimen dol bila Melayu biadap translate Cina kasar.

      Delete
  3. berdasarkan VSR,
    tipulah kalau kata aku tak kecewa.
    Anyway TQ bro
    - naimutalib -

    ReplyDelete
  4. sedihhhh.....kecewa....sekali lagi terpaksa hadapi kemenangan yang tertangguh...

    ReplyDelete
  5. Kalau najib tak bagi ucapan mlm ni pun takpa dah. Sapa la yg nak sgt bn menang ni!!!! Serabut betui aku. Boleh describe sikit area mana yg ramai penyokong bn, please

    ReplyDelete
  6. Blog ni tiap2 posting mesti ada benda tergantung, tak lepas habis.. pro atau lawan Pakatan Harapan... tiada satu pun saranan yg konkrit utk kalahkan BN. Tuan berpusing2 main di tepi air seolah ada agenda tersembunyi atau lagak sbg agent provocateur shj.

    Last2 anti climaks klepto menang, rakyat sengsara parah lagi 5 tahun. Hadi n geng lumayan sakan tolong pecah undi 3 penjuru.

    ReplyDelete
  7. Silap diri sendiri..DAP dan mahathir bagi ucapan buat orang melayu jauh kn diri dari ph..sedih sebab terpaksa hadapi untuk 5 tahun agi hidup bawah rejim BN..

    ReplyDelete
  8. SELEPAS 60 TAHUN BERSAMA, ESOK AKU CERAIKAN KAU BN DENGAN TALAK TIGA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka pakcik.. umuq 60 tahun pun main internet lagi.. tu dalam kata duk kena tindas tu..miskin papa kedana tu..

      Labu

      Delete
  9. tengok vsr bohong aku tak kecewa. ramai lagi yg sama keciwa. petugas ph ada masa nak ubah. cari cara utk pebetulkan. jangan guna cara yg dilarang. Semoga yg maha kuasa merahmati dan memberkati usaha kelian.

    ReplyDelete
  10. Jgn mengalah,pengundian belum dijalankan.bro,pandai lu pandai manipulasi.Cuma orang yg tertentu je yg faham apa maksudnya.

    ReplyDelete
  11. kerajaang dunya terpaksa berebut ngan bebagai cara nak undi
    bgai tubuh kearjaanggg

    Dan barang siapa yang taat kepada Allah dan rasul-Nya dan takut kepada Allah dan bertakwa kepada-Nya, maka mereka adalah orang-orang yang mendapat kemenangan.

    pastikan kita ahli kelurga kita termasuk dalam golongan yang Allah janjikan ini kemenangan yang sangat diharapharapkan
    taat dan buat amal soleh

    (yaitu) hari (ketika) mereka keluar (dari kubur); tiada suatu pun dari keadaan mereka yang tersembunyi bagi Allah. (Lalu Allah berfirman): Kepunyaan siapakah kerajaan pada hari ini?
    kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Mengalahkan.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja