Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 May 2018

Ujian Kelayakan PH

Bhai/DeeDee semua...

Gua cukup fedup ngan pimpinan PH yang semakin dah lupa siapa yang bersama depa waktu senang dan susah...

Skrang nih time UMNO dah nazak... dah nak mampus dah.... so melompat la puak-puak UMNO nak carik dahan berpaut... kapal UMNO/BN dah karam pon...

Kalu lu peratikan... puak UMNO paling karut berbanding MCA dan MIC .... puak MCA dan MIC time nih tetap setia kepada parti depa.. langsung takder ura-ura nak melompat parti... walahpun depa orang yang ader pengaruh di peringkat akar umbi... depa masih setia... dan ader maruah...

Tapi...

Tapi kalu puak UMNO nih... nak kira maruah... mana yang ader maruah... kapal karam ja terus tukar dan melompat... konon pikirkan akar umbi dan rakyat.... walhal puak UMNO ni biasa pikir tembolok diorang jer.... sekarang dah sesak sen takdak... kontrak takdak... projek takdak... jadi semua sudah cuak... tu yang melompat tue...

Yang bodoh aderlah beberapa kepimpinan PH itu sendiri... dengan senang hati terima berbondong puak UMNO yang melarikan diri... siap ader kat Perak tu nak bagi malaun yang lari dari UMNO sebagai EXCO.... pigi mampus la sebab diorang bagi sokongan sampai PH dapat jadi Kerajaan di Perak... senang-senang nak jadi terus jawatan EXCO...

Gampang la macam ni...

Patut semua puak UMNO/BN yang nak masuk PH tu kita bagi depa ujian kelayakan la.... kira macam orientasi...

Kita kumpulkan depa kat mana-mana stadium... semua yang nak masuk PH tu..... pastu kita tembak semua ngan water canon yang ader air asid dari FRU tue.... kalu depa tahan yang ini... kita bagi ujian kedua.... iaitu kita tembak dengan tear gas kat depa nih......

Mana-mana yang nak larik keluar ikut pintu stadium tu kita suruh FRU kasik belasah dengan cota dan rotan.... Kalu depa lepas semua nih.... kita ulang sampai 5 kali (sama macam demo BERSIH la) tapi tak la dalam satu masa... kita bagi depa  ulangan setiap 3 bulan.....

Cukup depa dah kena sampai 5 ... kalu depa rasa depa layak baru lah ader satu lagi ujian.... lepak bermalam kat mana-mana lokap secara beramai.... Tak kira la apa level diorang... pimpinan ka atau akar umbi....

Setel semua ujian kalu baru lah boleh kena ujian bertulis pulak... ujian kenegaraan... lepas kalu baru boleh diterima jadi ahli PH....

Apa macam???? Kita takmo ahli PH orang yang lembek-lembek ... kita mau yang cergas ja....

HAHAHAHAHA...

10 comments:

  1. setuju..serabut pulak tgk puak PH ni...pastu yang naik puak Bersatu pulak kan..mmg UMNO 2.0

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. tengok aje menteri besar yg baru angkat sumpah... especially JOHOR!

      Sepatutnya biarlah adil bagi2 jawatan MB dan KM.. satu lagi jangan tinggalkan calon yg tewas seperti en.Husam Musa, YM.Raja Kamarul dari AMANAH..

      Depa antara yg begitu aktif berjuang memertabatkan Pakatan Harapan di Kelantan dan Terengganu..

      khas utk admin..
      Bhai C++.. blog pro-PH masih ada yg diblock oleh kerajaan BN dulu.. so admin tolonglah
      bikin 'sesuatu' agar blog2 tersebut boleh di buka kembali.. saya pelanggan umobile amat berharap.

      tq..

      Delete
  2. satgi depa kata geng2 parti Bersatu pun mana sempat merasa semua tu.. nak jawab camana tu?

    Labu

    ReplyDelete
  3. yg ni aku setuju sangat2.... xpun sapa yg nak lompat sangat bayar yuran keahlian sorang 8 juta.... den boleh overide semua ujian kat atas nun... amacam???

    ReplyDelete
  4. yang nak sangat umno ialah bersatu.
    sebab sehati sejiwa.
    ph berkorban tetiba umno dapat habuan.org bersatu yg jiwa umno sila keluar dari ph.

    abu luqman

    ReplyDelete


  5. CAHAYA Cinta-NYA,

    Apb CAHAYA ..Datang Menyinar
    Menyuloh Sampah.. BANGKAI yg Hina
    Marhaein dah Bangkit ..Dah Mula SEDAR
    Yg Berebut2 PANGKAT tu.. Budak2 HINGUSAN jer


    Yg Berebut PANGKAT tu.. Budak2 HINGUSAN jer
    Yg Berebut PANGKAT tu ..BUKANnya Tau Buat Kerja
    Yg Berebut PANGKAT tu.. Kelahap Dedak LAHAP Glamor
    DNAs Feudal DNAs Kartel ..Maseh Wujud Disini n Disana


    CAHAYA Cinta-NYA ..TERANG Mnjelma
    Didalam HATI Ku.. Di HATI Semua
    Membelai Mendidik ..Menjadi DEWASA
    selfLESS Seindah.. CAHAYA Cinta-NYA


    dLIGHT ofLUV,

    Lets dLIGHT ofLUV shines in ur DNAs..in ur HEART..in ur WORDs..in ur SMILE.. n in ur ACTIONs too hu hu..

    no no n NO WAY d childish-CORRUPT-barbaric-DARK-energy could invade ur HEART n ur DNAs tht is full with dLIGHT ofLUV of selfLESSNESS anymore ha ha..wow! wOW!! WOW!!!

    We r ONE(AHAD), n owez'll b hi hi.. n so I LUV U LUV U LUV U x777 hu hu.



    ReplyDelete
    Replies

    1. Klu dah bebudak hingusan bacin menjadi pemimpin berobut gulo2 alahai.
      lagi hancus bilo budak budak hingusan pakai sarban gilo tobang balak jd banjir bosar nogori!

      Delete
  6. Tak ucap pun selamat hari guru....jahatnya

    ReplyDelete
  7. dah lupa pahit maung selama ni cepat sangat
    jnagan seronok sangat
    nanti kena tipu lagi
    pakatan jangan ikut jejak langkah setan

    ReplyDelete
  8. Setuju dengan uncle cipan, Bila dilihat dari sejarah Nabi Muhamad, Baginda hanya membawa rombongan Hudaibiah sahaja untuk menawan dan menghalau yahudi bani qainuqa dan seterusnya memperolehi rampasan perang yang banyak walaupun terdapat banyak permintaan daripada sahabat baginda yang tidak meyertai rombongan hudaibiah.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja