Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 May 2018

GE14 / PRU14 Voter Sentiment Ratio (VSR) - Daily - 8 May 2018 (11 PM)

Bhai/DeeDee semua...

Ini VSR (Voter Sentiment Ratio) terakhir yang gua boleh publishkan untuk #PRU14 / #GE14 kali nih..... Perubahan akhir adalah pada kertas undi... Rasanya pengundi dah buat keputusan final diorang dah.... dan kalu diorang dah final... maka keputusan PRU14 berkemungkinan seperti macam nih.... Tak akan banyak beza pun nanti.... sekitar lima enam belas kerusi yang yang akan berbeza... itu pon kalu ader la....

Aper pun... bersamalah kita menunaikan tanggung jawab kita sebagai warganegara Malaysia... Keluarlah mengundi... pastikan peratusan keluar mengundi lebih dari 90%... kita mampu merubah senario ini kepada yang lebih baik hanya dengan memastikan peratusan keluar mengundi lebih tinggu dari 90%... Ayoh....

Undilah...

### Jangkaan Agihan Kerusi Parlimen Adalah Seperti Berikut ###

BN : 124 Kerusi
GS : 18 Kerusi
PH  : 80 Kerusi (ini termasuk kerusi yang dimenangi pembangkang lain di Sabah dan Sarawak)



15 comments:

  1. Tun M pun dah terbatuk2 masa berucap, he looks very tired, tapi semangat masih kuat.

    semoga الله izinkan m'sia berubah jadi yg lebih baik, bebas dari pemimpin2nya yg khianat....

    ReplyDelete
  2. ni pulak ramalan aku..

    BN 140
    PH + warisan 70
    PAS 12

    ReplyDelete
  3. well... cash politic still got the charm.. sigh!

    -project manager-

    ReplyDelete
  4. Berserahlah. InsyaAllah.
    Undi! Jgn tak undi pula.
    Thank you CTT

    ReplyDelete
  5. Terima kasih.....sb tak jemu jemu update VSR sejak PRU lps.all the best utk hang..
    tak tahu nak kata apa dah.
    -naimutalib+

    ReplyDelete
  6. Boleh la berkiranya buat belanjawan baru Untuk family, lepas ni akan ada kenaikan harga minyak dalam 20 ke 30 sen, dan lain lain, dan akan pertambahan belanjawan government selepas sidang parliment di buka dan yang paling teruk kerajaan perlu cari sumber yang baru ( tax or .... ) Untuk membayar hutang negara yang meningkat . Dan kita akan tgk mcm mana FELDA, TABUNG HAJI,KWAP dan badan berkanun yang lain akan menjadi mangsa , Hopefully nothing yang terlepas ke tangan tanah besar 🇨🇳

    - aku berjanggut -

    ReplyDelete
  7. 18 kerusi utk Pas agak byk, adakah kemungkinan pengundi Pas diarah pangkah BN di setengah kawasan utk menangkan BN? dan di setengah kawasan pengundi BN diarah sokong Pas

    ReplyDelete
  8. Salam bng, esok pgi bole uodate tak vsr utk kami lgi, klo bole bgi update setiap negeri lgi best, sy ngn mber sy mmg tertunggu update vsr yg baru stisp hari, harap esok pon ade bng ek

    ReplyDelete
  9. Sysbas bro. analis bro ada sikit bro tutup. dari Black Cap cousins sama. bn 90 ph 112 dan pas 20. ph menang amat tipis kalau bn dan pas bergabung. boleh beli calon. apa pn kita tgok besok bro. terima kasih byk2.........jumpa lg next pru kalaui umur pjg......salam.

    ReplyDelete
  10. terima kasih atas semua maklumat.. harap rakyat malaysia membuat perubahan....

    ReplyDelete
  11. Minggu depan Minyak naik RM3.00 (25 sen seminggu)

    GST dipertimbangkan kadar kenaikan 2% tahun depan.

    Tahun seterusnya naik lagi 2%. Cukup 10% untuk Menteri menjawab PRU15 pula.

    Harga barang? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

    ReplyDelete
  12. Tak yah la nak tuduh money politik ke ape. Dah nama nya politik mana pehak pon sama je. Kalau ada pon orang nak sogok, jangan ambil. Say thank you to them and that you will vote anyway. That is the least you could do on your part.
    Problem is, ramai yang bising tapi masih cordone the act themselves. Senang cakap pemerintah yang kita dapat bersesuaian dengan fitrah kita. Itu ketentuan Nya.
    Kalau sistem beraja atau sistem khaliph, besar kemungkinan berbeza. You want democracy, this it is. Accept it as a chunk.

    ReplyDelete
  13. Ramalan hanya ramalan , jangan percaya. sesungguhnya kita berharap dan berdoa kepada allah agar ramai pengundi yang swing ke PH di saat akhir ini. aminn

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja