Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 May 2013

Sebab Veteran UMNO Boikot Air Asia Dikenalpasti

Bhai.... Lu pernah naik kapal terbang dak.... Hahaha.... Gua pernah la beberapa kali.... sama ader penerbangan komersial mahupun penerbangan tentera .... Hahaha... jadi dalam dua-dua senario... field dier lain.... masa gua naik Aeroflot atau Lufthansa .... servis okeh... kapal terbang besar... naik MAS atau Singapore Airlines memang best..... Pernah dua kali naik Pelangi Air ke Indonesia... dulu aaa... naik Twin Otter tue... hahaha...

Err... aper yang gua nak citerkan nih aderlah..... gua dah tau pasai aper veteran UMNO boikot Air Asia.... hahahaha.... gua dah dapat tau sebab utama veteran UMNO boikot Air Asia ... dah dikenalpasti dah bhai.... hahahaha

Sebabnyer... Veteran UMNO nih biasanyer diorang nih aderlah warga emas... berusia lebih 55 tahun... jadi kalu naik Air Asia diorang nih tak dapat diskaun langsung.... hahaha.... Air Asia tak kasi diskaun terhadap warga emas..... hahaha... kesian kan..... hahahaha .... memang kesian...

Hanya kalu naik MAS jer yang Veteran UMNO nih akan dapat diskaun 50% .... hahaha.... jadi sebab tue la diorang boikot Air Asia.... hahaha.... memalukan sungguh la pasai benda nih jer terus nak jadi isu kononnyer nak membela Utusan Malaysia ker aper ker.... hahahaha.... poodah la wei.... hahahaha

Pasai tue la yang sebenarnya.... hahaha... tak payah la nak berbelit citer pasai Utusan Malaysia ker... sentimen Melayu ker... DEB ker.... hahahaha


4 comments:

  1. Tulisan yg tiada nilai...Sebab tu melayu camni lembab, menulis tanpa analisa. Bahasa kasar mencerminkan hati yang kotor...

    ReplyDelete
  2. bhai,

    sejujurnya, 2-2 pun gua menyampah! veteran umno? relevan kah dorang ni? ke stok duduk rumah org2 tua je? Airasia pulak, sapa2 yg regular naik flight ni, msti tau la downside dorang ni. plg menyampah tang dia nye delay tu! patut dia tukar tagline jadi ' now every flight mesti delay punya!' kahkahkah

    p/s, bhai, Isham tukar tiub dah masuk dalam ke? blog tak update lgsg hari ni....

    ReplyDelete
  3. Bhai/DeeDee Anonymous....
    Hahahahaha.... lawak aaa.... nih mesti orang yang main baca jer artikel kat blog gua nih... main terjah baca jer tanpa semak notification dan peringatan yang gua dah tulis tue.... Hahahaha..... lawak aaa....

    Bhai Anonymous....
    Hahaha... dua-dua lu menyampah... lagi dasat... hahaha... tapi betul... bab servis.. Air Asia failed... hahaha.... karut jer....

    Aiyark... Isham TT aaa... nanti gua cek.. gua baru balik dari pasar malam laa....

    ReplyDelete
  4. Yeala Bhai golongan Vateran UMNO ni berjuang demi bangsa Melayu mereka tak kaya raya macam golongan pelapis orpotunist UMNO.. Ramai golongan vateran ni miskin2.. :)

    Golongan lapisan UMNO sekarang kaya-raya Bhai tak pandang kapal tambang murah Ais Asia ni.. musti beli kelas pertama MAS atau SIA.. Mana tak projek juta2 Bhai malu naik Air Asia kena berebut seat.. hahaha

    Tapi adakah ini satu Issue?
    Rasanya tidak BN boleh adakan kad diskaun bagi ahli umno untuk Air Asia atau mas etc.. So Air Asia boleh claim BN untuk penumpang vateren umno ni etc.. bukan susah pun.. Kalau BN boleh buat ramai golongan tua akan support BN untuk kad diskaun hahahaha Tapi takda sebab apa sebab golongan vateran ni takd akad diskaun macam kad diskaun pelajar pun akan tetap sokong BN :)


    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja