Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 May 2013

Tahniah Khairy Jamaluddin

Tahniah... Memang Khairy Jamaluddin paling sesuai untuk Kementerian Belia Dan Sukan... Skrang sudah selangkah kedepan aaa dier...

Bagoosh lar...... Lagi mengamuk lar ParpuKari dan semua geng dier...

Hahaha.... Panas-panas...

Cuma satu jer yang paling tak best.... Menteri Pelancongan diberi kat kaki enjoy.... Hahaha... Habis la kering duit....

Waythamoorty.... Hahaha... Ini satu lagi hancuss....  Tapi Wahid Omar... Dari Maybank memang dier nih bagoosh...

Tentang Menteri Pertahanan.... Hahaha... Yang ini lawak... Memang lawak... Hahaha.. Tunggu esok gua ulas lebih lanjut.... Hahaha...

Sebenarnya banyak nak ulas nih... Tapi skrang tengah tunggu bos besar balik dari Putrajaya untuk bagi komen dier dalam comm... Tapi tadi dalam comm.. bebudak Agensi semua dah gelak besar... Pasai Hishamudin jadi Menteri Pertahanan... Gua pon gelak gak...

10 comments:

  1. bhai,

    paling tak boleh blah,yang pondan jadi menteri perang?

    Hahaha

    Sulu serang lagi sekali, mau setawun dia ajak berbincang!

    Hahaha

    ReplyDelete
  2. bhai,

    gua rasa kabinet ni paling lama pun setawun je.sok najib kena tendang, bubar habis kabinet najib ni. lu ingat kutty boleh tido mlm ke tgk KJ jd menteri? dendam kesumat tu, bhai...

    Ahmad Maslan jadi menteri $ pulak? punya la ramai ahli ameno, dia yang naik? jawatan dia dulu pun gua tak pasti apa kerja dia buat. menyemak dan buat semak je...

    ReplyDelete
  3. assalammualaikum
    tuan tanah dan pembaca

    dia ni mana2 kementerian yang dia duduk akan menyusahkan orang tq

    yang pernah terkena,
    -PBB-

    ReplyDelete
  4. Menteri Pertahanan puhhhh..bhai komen sikit haahaa.....

    ReplyDelete
  5. Memang Failed Lah Hisyamuddin jadi menteri pertahanan.

    Better Hamidi yang pegang,semua orang respect cara dia buat kerja.

    Aku dengan budak2 Group pertahanan semua terngaga mulut dengan benda ni..betul2 lucu la..habislah semua jadi bapuk nanti.

    ReplyDelete
  6. Kenapa tidak beri Menteri Pertahanan kepada Jamil Khir, kalau tidak pun Bro Khairy Jamaluddin. Kedua-duanya ada sayap paracut

    ReplyDelete
  7. Bhai/DeeDee semua....

    Hahaha... sabor jer la... bab Menteri Pertahanan tue... nanti gua ulas panjang... tapi yang pasti... memang ianya jadi satu bahan lawak hari nih kat COMM.... hahahaa

    Bab Ahmad Maslan tue... hahaha...,. senang la skit dier nak bantu orang susah kat Pontian... hahaha

    ReplyDelete
  8. Temoh Stesen, KamparMay 15, 2013 at 10:30 PM

    Salam bro,

    Jangan la kutuk-kutuk sangat si hisham tu. Dia ada wawasan baru untuk tentera kita. Tak lama lagi senjata-senjata hebat akan ada pada kita. Dalam dunia ni, kita je nanti yang ada senjata-senjata tu. Maka bermula la era Malaysia akan jadi kuasa paling besar di dunia (marikh pun mungkin kita akan pegang jugak nanti).

    Senjata-senjata yang dimaksudkan adalah:

    1. KRssT X7LK - tu bahasa saintifik. Bahasa Melayu nya Keris 7 lok Terbang.

    2. LBxrCK - bahasa saintifik jugak ni. Bahasa Melayu nya Lembing Terpacak.

    Dengar-dengar citer, abis mat sulu tergolek dengar citer ni. Tergolek takut atau ketawa, tak pasti le pulak.......

    ReplyDelete
  9. Gua sokong KJ di lantik jadi menteri penuh sbb gua rasa dia ni mmg ada karisma. Tapi nak up lebeh2 x tau lgi kan kan kan...hahaha kita tengok visi dia dlm meperkasakan belia2 nnt...yg lain tu...terutama yg di lantik semula...hahaha...sendiri mau ingat la..

    ReplyDelete
  10. Just think out of the box..

    kalai dilihat ianya lebih menjaga survival najib meletakan Hishamudin sebagai menteri pertahanan :)

    Memang nampak lemah tapi Hishamuddin tu saudara Najib juga.. Dengan Kes mahkamah dan sebagainya Hishamuddin boleh diarah untuk melakukan sesuatu bagi mempertahankan Najib..

    Hishamudin juga memangku menteri pengangkutan.. ada skandal lrt juga melibatkan Najib.. :)

    nampak?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja