Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 May 2013

Baru Gua Tahu

Bhai..... baru gua tau.... selama nih memang gua tak tau.... pasai isu boikot produk Cina nih menyebabkan baru gua tau...... huh... kalu tidak selamanyer la gua tak tau pasai benda nih .... aper daaa... hahahaha

Inilah dier senarai jutawan DAP, HINDRAF dan PAS ... sori orang PKR takder dalam list... hahahaa
  1. Baru gua tau Robert Kuok yang pegang AP Gula tue aderlah orang DAP...
  2. Baru gua tau Teh Hong Piow yang pegang Public Bank tue aderlah orang DAP
  3. Baru gua tau Quek Leng Chan yang pegang Hong Leong tue aderlah orang DAP
  4. Baru gua tau Lee Shin Cheng yang pegang IOI tue aderlah orang DAP
  5. Baru gua tau Lim Koh Thay yang pegang Genting tue aderlah orang DAP
  6. Baru gua tau Yeoh Tiong Lai tue aderlah orang DAP
  7. Baru gua tau Vincent Tan tue aderlah orang DAP
  8. Baru gau tau Thiong Hiew King tue aderlah orang DAP

Pergh.... ramainyer bilionair kat Malaysia nih orang DAP.... baru gua tau.... patut la senang betul diorang dapat AP dan pelbagai lesen selama nih..... eerrr.... Saper aaa yang bagi diorang AP dan lesen aaa.... macam mana orang "DAP" nih boleh dapat subsidi GAS yang berbilion daripada Petronas... pergh...

Hebat lar orang DAP nih.... diorang memang nak kongker Malaysia.... betul-betul hebat.... sampaikan semua benda diorang boleh dapat... even yang kat celah kelangkang Melayu pon diorang boleh dapat.... hahaha.... Err.... Siapa Menteri Kewangan aaaa selama nih.... Siapa Menteri Perdagangan aaa selama nih.... Siapa Menteri MITI aaa selama nih.... OOoo.... selama nih semua Menteri tue aderlah orang Cina gak... pasai tue la Cina DAP senang nak dapat segalanyer... lagipon Perdana Menteri Malaysia bukan ker berbangsa Cina ... pasai tue la senang nak luluskan semuanyer selama nih..... hahahaha

Sesama Cina kan.... hahaha....

Dah Menteri Kewangan selama nih pon Cina (cuma kulit gelap sikit dan masa kat rumah bercakap hanya dalam bahasa Tamil) pasai tue la senang Cina nak dapat aper-aper bantuan..... hahahaha... Cayalah..... Tambah lagi Menteri KPDN pon berbangsa Cina.... Banyak betul Menteri berbangsa Cina dalam Kabinet Malaysia nih aaa... ader dekat 80% ....

Pergh.... Menteri Di Jabatan Perdana Menteri yang handle JAKIM pon berbangsa Cina... pasai tue la orang Cina DAP nih senang sangat dapat Sijil Halal Jakim..... samer bangsa maaa...

Kesian... takder sekor pon yang kaya nih orang Cina MCA atau GERAKAN.... kesian sungguh lar.... semua Cina nih aderlah Cina DAP..... hebat.... Nasib baik lar ader seorang bilionaire Arab (Celup) yang bernama Syed Mokhtar ... ntah macam mana parti Melayu boleh terima Arab Celup nih.... hahaha

Satu lagi benda yang gua lupa.... rupanyer yang muka-muka macam Melayu yang selalu lepak dan meramaikan pelanggan kat Kopitiam Cina (macam Hai peng Kopitiam di Kemaman nih) selama nih bukan orang UMNO.... semua orang PAS.... hahahha.... baru gua tau.... hahahaha ... 

panglima ludah pon turut serta... hahahaha ... mesti lepas nih kedai Cina habis kena ludah.... hahaha

Ini gambar pejuang Melayu Islam yang lepak kat Restoren  Al Arqam


10 comments:

  1. Haahaa....sindiran tajam menikam jauh di kalbu hati (tu pun kalau mereka yg berkenaan masih tidak mati rasa hatinya)

    ReplyDelete
  2. Taib & Muhriz kat tangga berapa yea?

    ReplyDelete
  3. Selama ini Melayu kena pukau.. banyak aset Cina pegang.


    ReplyDelete
  4. Cuba tanya pencacai UMNO, selama 50 thn lebih UMNO memerintah berapa banyak jutawan Melayu berjaya dilahirkan???? Ini kah yg dikata pembela Melayu????? Yg kaya kroni je.... rakyat merempat.... Cina yg senang, rumah batu di bandar2 milik Cina. Woi melayu bodoh, sedar2 lah.

    ReplyDelete
  5. salam ,
    perghh baik punya tembak

    ReplyDelete
  6. ini jenis melayu dah dapat cuma cuba cuba nak jadi jora jora nak tambah kepak .ni puak melayu bn namanya.

    ReplyDelete
  7. Bhai...

    hang nie, kalau dapat bola tanggung, half courtlah pulak, hang smash bodoh pun boleh dapat point... ini tidak, siap jumping smash lagi...

    COBOL

    ReplyDelete
  8. http://rt.com/news/fsb-detain-cia-agent-253/

    ini betul ke cerita cia kantoi

    ReplyDelete
  9. Mufti Harusini confirm bukan Cina

    ReplyDelete
  10. Bhai/DeeDee semua...
    Hahaha.. komen lu orang sumer ... hebat... hahaha..... Wei Cobol... skali skala tibai... aper salahnyer...

    Mufti Harusini tue bukan Cina... dier Vietnam... hahaha

    Bab citer agen kantoi tue stendet la bhai... dalam dunia nih... ader dua cara jer kantoi... salah langkah atau kena sabotaj oleh geng sendiri.... hahaha

    Tapi bagi kes yang lu bagi tue... itu cuma diversion jer... hahaha...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja