Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 May 2013

Pembunuh Upahan - Apa Motifnya

Bhai.... Untuk pengetahuan lu orang... ader 3 jenis pembunuh upahan yang ader dalam dunia nih.... Gua pernah diajar mengenai isu nih.... isu berkaitan dengan pembunuh upahan..
  1. Pembunuh upahan berbayar - jenis yang nih memang hanya pikir pasai duit.. saper bayar lebih dier akan uruskan pembunuhan untuk pembayar tue... cumanya dalam banyak kes... ader dikalangan pembunuh upahan nih berpaling tadah dan membunuh orang yang mengupahnyer... sebab sasaran (target) membayar 2 kali ganda untuk counter assignment tue
  2. Pembuuh upahan beridealisma - jenis nih boleh sama ada dibayar atau juga percuma kerana dier melakukan pembunuhan tue berasaskan idealisma... Contohnyer.. jika dier nih anti pemurtadan... dier akan amik assignment untuk membunuh orang yang menganjurkan kempen murtad.. .
  3. Pembunuh upahan psikotik - jenis yang ini pulak adalah jenis pembunuh upahan hati kering.... dier akan bunuh sasaran dier tanpa banyak soal atau bayaran... dier bunuh pasai dier seronok dapat membunuh... Dier nih memang spesis gila....
Okeh.... walau aper pon jenis pembunuhan yang dilakukan oleh mana-mana klasifikasi pembunuh upahan... motif pembunuhan tetap ada....dan motif ini ditentukan oleh orang yang memberikan assignment kepada pembunuh upahan tersebut.... orang yang membayar....

Jadi... ader beberapa kategori pembunuhan yang biasa dilakukan oleh pembunuh upahan...
  1. Membunuh dengan senjata api (tembak secara berdepan)
  2. Membunuh dengan senjata tajam / tumpul (pisau, parang, pedang, kayu besbol, kayu golf)
  3. Membunuh dengan tali (menjerut)
  4. Membunuh dengan plastik atau bantal (melemaskan)
  5. Membunuh dengan air (melemaskan)
  6. Membunuh dengan racun / dadah.
  7. Membunuh dengan mencampakkan dari atas tempat tinggi.
  8. Membunuh dengan peledak (bom kereta, bom kalungan bunga, gas masak dipasang timer)
Persoalannya yang ingin gua ketengahkan aderlah..... aperkah motif disebalik pembunuhan Timbalan Ketua Pengarah Kastam di Putrajaya baru-baru nih.... Aderkah motifnya berkaitan dengan rampasan... balas dendam ... atau kerugian berpuluh juta.... mana satu motifnya....


5 comments:

  1. #1... masih terfikir apakah motif pembunuhan perempuan kat Shah Alam dulu...

    #2... yang bunuh guna magic-magic/ santau-santau tu, jenis pembunuhan upahan apa pulak...

    COBOL

    ReplyDelete
  2. Bhai COBOL...

    Jawapan gua..

    1. Takder motif
    2. Klasifikasi nombor 3, psikotik..

    Hahahaha...

    ReplyDelete
  3. dah nama pun pembunuh upahan musti la dapat upah.. samaada duit atau kepuasan hati.. atau thrill

    Yang lepas kat dunia ni biasanya yang tukang upah@suruh.. cuci tangan je.

    ReplyDelete
  4. hahaha bab TAKDE MOTIF..sedangkan setiap perbuatan manusia tu bermotif. samada sengaja atau tak sengaja. hahhaha tu yang kelakar beb,,

    semua makhluk even manusia pun Allah jadi dgn MOTIF..hehehe.cuma ianya tak memberi apa2 bekas pada Allah.

    ReplyDelete
  5. yg jenis C4 pulak ... bhai..

    apa motif.. apa upah..?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja