Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 May 2013

Khutbah Jumaat Yang Dapat Diagak

Bhai... Seperti yang dijangka... Hari nih khutbah Jumaatnya aderlah menyuruh jemaah redha atas ketentuan yang telah terjana daripada PRU13...

Yang menang dan kalah patut terima saja kedudukan yang ader... Teruskan dengan kehidupan...

Tapi ... Ader satu benda yang dilupakan dalam khutbah tue... Cerita tentang penipuan, salahguna kuasa dan pelbagai lagi langsung tidak disentuh...  Hahaha...

Seperti yang TukarTiub ader jangka tadi... Inilah khutbah Jumaat yang dikarang semata-mata untuk menjustifikasikan semuanya... Menjustifikasikan segala magic dan kerjabuat SPR yang berat sebelah...

Menjustifikasikan skandal "blackout".... Hahaha

5 comments:

  1. Khatib pun dah mengong tak tau yang mana redha yang mana banggang.

    ReplyDelete
  2. Kat Penang (Bayan Baru) tadi khutbah pasal hari akhirat kat padang Masyar.. di mana masa tu takda demo takda protest takda ampu mengampu hehehe..

    Hari di mana semua manusia berkumpul dan hanya fikir tentang diri sendiri saja.. :|

    Soalan untuk diri sendiri cukup ke bekalan untuk hari akhirat neh :|

    ReplyDelete
  3. Inilah berlaku apabila Ugama dan Politik bercampur. Menggunakan Ugama menghalalkan nafsu.

    ReplyDelete
  4. ubah kemungkaran dengan 1.tangan
    2 mulut 3 hati .cukup sempoi tapi yang paham paham la yang tak tau tetap tak paham tu yang duk kena baham lagi pusingan 13 ini

    ReplyDelete
  5. khutbah kat tmpt gua x layan pun bab nie... ini bahaya smpai isi khutbah pun diorg nak kontrol dan tidak menjurus kpd permasalahan agama yg sebenar...

    owh kat tmpt gua citer pasal penderhakaan thdp ibu bapa dan warga emas... kalau citer pasal result pru 13 baru rasanye cair taik tinger gua dan jemaah yg lain... hahahah :)

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja