Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 May 2013

Toyol Dalam Exam

Bhai.... Agensi gua ader ujian kenaikan pangkat... jadi ader sikit macam exam dan interview... so sesapa nak naik level dari balachi sampailah ke ketua balachi semua ader exam...

So... Gua tau skrang nih musim exam gak kat sesetengah IPTA dan IPTS.. Dan hari nih gua melepak satu satu restoran makanan segera kat satu bandar nih... Nih kawasan student... Jadi banyak la gua tengok student dok tulis sana sini toyol untuk bawak masuk kat dalam exam... Hahaha

Tapi yang lagi lawaknyer biler golongan cikgu @ pendidik yang skrang nih sedang sambung belajar pon dik giler prepared toyol mender kat macam-macam tempat... Balik tudung lar... Kat bekas pensel la... Kat tapak tangan lar...

Aper daaa.... Kalu cikgu pon guna toyol dalam exam... Jadi jangan la marah kalu anak murid pon guna toyol dalam exam.... Hahahaha... Lawak siot...

Aper bak jadi la ngan sistem pendidikan Malaysia nih.... Bukan stakat guna toyol ... Tapi sijil palsu pon berlambak... Jandi pegawai kanan la... jadi menteri la... jadi motivator la... jadi jutawan internet la... jadi jutawan hartanah la.... Semuanya palsu dan tipu... Aper daaa... Semuanyer buat gempak la...

Bermula dengan toyol... Jadi biler dah jadi Pengerusi SPR pon masih bangang nak mampus... Takder toypl tabley buat kerja.... Hahaha

Toyol.... Toyol....

5 comments:

  1. hahahahah..macam biasa jeeee dengar cerita macam ni...

    ReplyDelete
  2. ada tak toyol yang tolol

    ReplyDelete
  3. Bhai C++,

    Yang best masa aku exam electronic kat UTM dulu ada sorang lecturer kata wajib semua pelajar bawak toyol 5x5 inci.

    Maksudnya masukan semua formula yg difikirkan perlu dalam kertas saiz tersebut. Setakat formula jer buat apa, kalau tak tahu nak apply.

    Pada lain masa pulak kat UiTM time exam Financial Management lecturer bagi 2 muka penuh formula. Pasal aku orang teknikal jenuh nak pilih formula yg betul... cheh, kalau kalau otak dah karat, ada formula pun tak reti nak apply.

    Langit8

    ReplyDelete
  4. kalau dah bahalol bawa toyol pun tak erti juga jawab...gua pernah bagi kat student gua exam open book... ada yg tak tau mana nak cari jawapan...hahahahhahahah.

    ReplyDelete
  5. setuju bhai, toyol dah jadi 'norm' kat institusi pendidikan dari student sampai ke cikgu... majoriti student la ni kategori spoon feed...tak banyak pakai akai cuma hafal macam burung kakak tua... sebab tu kena guna toyol... lepas dah masuk kerja, jadi makan suap pulak...public or private sama je...

    Bhai, pada tilikan gua... toyol toyol yang ada kat spr dulu majoriti dah dahagi maybe pasai tak cukup makan atau dah bertaubat..pasai tu x boleh nak cover... tinggalah 2 tiga ekor lagi yang cover last line...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja