Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 May 2013

Berita Mengejutkan

Bhai... gua dulu sekolah Mubaligh... sekolah gereja... jadi gua takder hal lar benda-benda education camnie... cuma terkilan... sekolah agama kiter banyaknyer macam reban kambing... tak ader peruntukan... duit zakat dan baitulmal tak sampai... alasan... sekolah agama tue dibuat oleh persendirian... oleh orang PAS.... hahahaha... bodoh betul lar...

Tapi.... biler sebelum PRU13 berjalan itu hari sampailah hari mengundi... pencacai UMNO/BN dok bawak citer kononnyer kalu Pakatan Rakyat Menang nanti... abislah ... Kristian akan berkuasa... sana sini dijaja benda nih... sana sini dicanang.... kena pulak dicanangkan kat orang kampung... kat makcik pakcik Felda yang dok jauh dari kemudahan Internet.... habis la kena tipu... nampak macam UMNO/BN nih pejuang Islam,... pejuang agama,....

Walhal... biler BN dah menang.... dilantiknya seorang Ahli Parlimen (Mary Yap Kain Ching) yang masih berkhidmat sebagai Pengerusi Majlis Persekutuan Sekolah Mubaligh Kristian Malaysia .... sebagai Timbalan Menteri Pendidikan....... hahahaha... elok sangat la tue.... hahaha... punya la besar gebang anti Kristian... tapi amik baik punya calon jadi Timbalan Menteri Pendidikan.... hahahaha

Bagoosh... Bagoosh.... lepas nih senang la skit sekolah-sekolah agama nak mintak peruntukan... nak mintak bantuan dari Kementerian Pendidikan..... hahahaha

(sori... artikel ini bukan bertujuan untuk melaga-lagakan antara agama samawi... tapi sekadar untuk pulangkan paku buah keras kat UMNO)

7 comments:

  1. Bhai C++..
    Apa ada hal, janji HIDUP MELAYU!!!!

    ReplyDelete
  2. bhai,

    gua asal Tawau tp dok kl ni dekat 20tahun. gua dulu pun memang sekolah missionary ni, St patrick, Tawau. gua dan majoriti org sabah tak pernah ada isu pasal sekolah missionary ni, tak jadi hal.

    Mary ni hanya Pengerusi Majlis Persekutuan Sekolah Mubaligh Kristian Malaysia sama macam Tok ki' jadi pengerusi Persatuan Pengguna Islam Malaysia, bukannya bermakna To' ki ni ulama macam Harussani. ;)

    maybe Mary ni di tawarkan jawatan atas kapasiti dan integriti dia, malahan pernah di nobat tokoh maal hijrah. jadi kita nak salahkan AJK jawatankuasa pulak sebab salah bagi anugerah?

    jadi bg gua, ini non issue. biarkan dia buat keje.kita tengok, betulkah dia ni sepadan dengan gelaran2 yang diberikan. unless kalau Mary Yap Kain Ching ni nak 'kencing' kita someday, gua org 1st gi tabuh dia cukup2.

    ReplyDelete
  3. Bhai Madie...
    Hahaha... Hidup Melayu... Hahahaha

    Bhai Anonymous...
    Whoa.. Lu kat St Patrick aaa... gua dulu skolah rendah St Paul... lepas tue La Salle... dan Menengah kat St Micheal ..... hahahaha....

    Yeah... kiter bagi chan.. kalu dier buat dajai... kiter bantai.... hahaha... aper ader hal....

    ReplyDelete
  4. Bhai,

    kat Tawau tu, ada sekolah nama Holy Trinity, dasat nama dia, tapi tak pernah pulak dengar kesah pelajar lulusan sekolah tu jadi paderi atau nun... :)

    selain dari Holy Trinity, ada sekolah St Patrick dan Convent St. Ursula kat Tawau tu. tapi alhamdulilah, ramai jugak lepasan sekolah2 tu berjaya melanjutkan pelajaran ke timur tengah, balik jd ostad. jadi mufti lum dengar lagi .:) insyAllah, someday ada kot.

    ReplyDelete
  5. Bhai Anonymous...

    Tawau nih dulu rasanyer diasaskan oleh para pendakwah Islam kot... sebab diorang guna dua huruf jawi... huruf Taa dan huruf Wau.... hahahaha... jadi la Tawau... hahaha

    Holy Trinity... pergh.. hebat nama... hahaha... gua dulu... selalu gak lepak dalam kelas pengajian bible... sajer jer... cikgu tak marah pon... cuma dier kata jangan bising.... masa tue yang ajar aderlah Brother Vincent... dah meninggal dah dier nih...

    Moga ader yang jadi ulama besar la nanti sorang dua... hahaha

    ReplyDelete
  6. "Ta" dan "wau" lawak la Bhai.. :)

    mungkin tempat persingahan mubaligh sebab dekat ngan laut..

    ReplyDelete
  7. Bhai...

    Kau sekolah kat sekolah st-st... tak tererlah, aku dari kecik sampailah ke besar... sekolah Tuanku-tuanku... sebab aku membesar kat Nogoghi... kalau tak, sekolah aku, sekolah Sultan-sultan...

    lari dari tajuk ke?... sorry Bhai...

    COBOL

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja