Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 May 2013

Azwan Din Hamzah Buat Lawak Seram

Bhai..... Katakanlah Kerajaan Malaysia setuju dengan cadangan Azwan Din Hamzah (Presiden JMM) supaya laman web perlu dilesenkan dan dibon .... errr... agak-agaknyer aaa... blogger macam PapaGomo dan sekalian pencacai UMNO/BN tue boleh selamat ker dari dikenakan tindakan lesen ditarik balik dan bon dirampas???

Sebab .... bukan ker kalu ader 10 artikel dalam blog pencacai tue.... 15 daripadanyer memang menyalahi lesen dan bon tue nanti.... hahahaha... artikel penuh lucah... artikel menghasut... dan macam-macam lagi.... Hahaha... kalu yer pon Azwan Din Hamzah nak buat lawak seram pon .... agak-agak lar yer.... hahaha... jangan lar buat malu komuniti Internet dan media sosial nih....

Aper daaa..... hahaha... kali nih pandai plak nak contohi idea Singapura... hahahaha..... lawak aaa.....

So... tolong aaaa... Azwan Din Hamzah... tolong jangan memalukan diri lu sendiri... tolong aaa... kalu lu nak bodoh... bodoh la sengsorang... jangan nak ajak orang lain pon samer bodoh.... hahahaha ....


KUALA LUMPUR - Presiden Jaringan Melayu Malaysia (JMM) Azwan Din Hamzah berkata Malaysia perlu mengambil iktibar inisiatif kerajaan Singapura yang akan mengenakan lesen terhadap semua laman web berita negara itu bagi mengelakkan berlaku 'gangguan' keharmonian kaum dan agama.

Menyifatkan tindakan itu sebagai langkah terbaik menjaga sensitiviti semua kaum, beliau berkata pemberian lesen itu akan memudahkan kerajaan untuk memantau berita yang disebarkan seterusnya mengambil tindakan terhadap mana-mana artikel yang berbaur hasutan.

"Sesiapa sahaja termasuk agensi yang mahu menulis berita boleh berbuat demikian namun perlu memohon lesen dan kerajaan pula tidak perlu tegas semasa mengeluarkan lesen agar ia tidak menyekat kebebasan bersuara.

"Ia pastinya tidak akan menyekat kebebasan bersuara kerana lesen dikeluarkan secara mudah sebagai hak mereka maka kerajaan pula ada hak untuk menegur jika berlaku ketidaksesuaian dalam mana-mana penghasilan berita," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Azwan Din berkata dalam hal itu, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) juga perlu memainkan peranan yang lebih efektif dengan mengesan mana-mana 'IP address' antarabangsa yang diguna untuk menyebarkan sebarang artikel berbaur hasutan terhadap rakyat di negara ini.

Mulai 1 Jun, laman web yang mempunyai 50,000 pelawat dari Singapura setiap bulan dan menghasilkan sekurang-kurangnya satu artikel tempatan seminggu mesti memperoleh lesen tahunan daripada Lembaga Pembangunan Media (MDA) negara itu.

Sebuah agensi berita antarabangsa memetik kenyataan MDA menghendaki laman web yang diberi lesen itu mengeluarkan bahan-bahan larangan seperti artikel yang boleh menjejaskan keharmonian agama dan kaum daripada laman web dalam tempoh 24 jam setelah dimaklumkan oleh pihak berkuasa.

Laman web yang dilesenkan itu perlu menyediakan S$50,000 sebagai jaminan bon.

Azwan Din berkata apabila semua laman web berita dilesenkan pastinya sekatan terhadap mana-mana pihak yang cuba mengganggu kesejahteraan rakyat di negara ini dapat ditangani dengan segera. - sumber

5 comments:

  1. -rasta.nails-
    aik apahal nak ikut singapore...kan ke kat sane org melayu kene pinggir...x takut ke nanti kene pinggir...kalau die nak sangat ikut singapore sila keluar dari negara ni...duduk singapore

    ReplyDelete
  2. Bhai,

    skang ni, apa saja cara tengah dipikir untuk menghalang maklumat sampai kepada rakyat. harakah dirampas. tangkapan borong dilaksanakan pada sapa2 yang berani mengkritik kerajaan. ni nk letak lesen tuk blog plak? itu kan ciri2 yang menghampiri negara komunis...? kukubesi!

    malaysia negara demokrasi? wak lu!!

    ReplyDelete
  3. contohi negara yang pegang pada prinsip keadilan tak mau lagi suka pusing pusing pimai pimai duk tang tu jugak la

    ReplyDelete
  4. banyak juga spesis-spesis 'NFC' bagi idea yang tak boleh pakai ;) apa daa ? sikit punya gila ka BTN punya dok didik@basuh dan berbagai lagi jabatan & agensi punya pecah otak tapi last sekali idea otak spesis 'NFC' juga yang keluar ! ABU jangan lupa !

    ReplyDelete
  5. Sape pula nak pegang lesen ni macam nak buat bisnes je ni..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja