Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 May 2013

Bisnes Kroni BN

Bhai.... lu agak-agak siapa sebenarnya yang menguasai bisnes papan tanda gergasi nih.... bisnes billboard nih.... siapa aaa bhai.... setahu gua... 70% daripada yang menguasai bisnes papan tanda gergasi nih aderlah orang BN.... atau kroni BN..... memang inilah kerja diorang selama nih...

Diorang sewa tapak berapa sen la sangat.... diorang bayar kat PBT plak berapa sen jer..... tapi diorang caj kat klien diorang ... berapa ribu bhai.. dulu kalu tak silap gua aaa.... paling cikai harga sewa satu papan tanda gergasi kat Shah Alam tue sekitar RM30 ribu setahun.... gua pernah tanya yang kat simpang 3 Glenmarie Shah Alam tue...

Punya la mahal.... alasan yang diberi... kawasan yang strategik....

Tapi kalu dah jadi macam yang kat bawah nih... aper cerita aaa... Sampai dah block pandangan orang terhadap premis perniagaan ... aper cerita nih... giler aaa...


2 comments:

  1. bhai,

    salah satu company terbesar outdoor billboard di malaysia ni di miliki oleh media prima. media prima jugak adalah salah 1 cmpany media terbesar di malaysia dengan monopoly media cetak, advertising, broadcasting dan billboard. lu mesti tau media prima ni dimiliki oleh sapa.

    cara ni juga yang di lakukan oleh puak yahudi, dengan menguasai dan memonopoli media, mereka berupaya untuk mengawal info dan menguasai pendapat awam.

    putar belit fakta jugak adalah perniagaan yang menguntungkan.

    ReplyDelete
  2. Bhai Anonymous...

    Yeah... gua tau yang itu... memang diorang konker banyak billboard... dan media.... giler punya kontrol...

    Mind twisting is their middle name...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja