Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 May 2013

GE13 Voter Sentiment Ratio (Finalising) - Report

Bhai... sori la pasai gua gunakan tajuk ikut format PPSMI kat blog gua nih... Hahaha... biasa la kan... ini blog picisan... blog yang tak signifikan kepada Parti... Gua bukannyer satu nama besar dalam persekitaran dunia siber nih...

Gua takder influential power macam portal TranungKita .... hahaha...

Tapi.... hasil latihan dan tugasan yang gua dah buat selama nih... iaitu selama berkhidmat kepada negara tercinta nih... sama ada didalam mahupun diluar negara.... yang semuanya dibiayai oleh Kerajaan Malaysia (sila faham bahawa ader perbezaan antara institusi Kerajaan dengan institusi Politik) .... itulah yang dapat gua terjemahkan dalam blog nih...

Gua.... sebagai "bekas" operatif dalam Agensi ingin sekali berkongsi pandangan dan input yang gua ader demi untuk satu perubahan kearah Malaysia Moden.... Jadi lu orang kena paham.... walaupun ader kalanyer aper yang gua tulis aderlah semacam menibai kumpulan atau orang-orang tertentu..... ianya dibuat semata-mata mahukan satu perubahan kearah yang lebih baik..

Gua aderlah ahli PAS seumur hidup... namun... gua tak wala' kepada mana-mana pemimpin.... tidak kisah sama ader ianya Perdana Menteri Malaysia mahupun Presiden PAS atau sesiapa sajer... Gua akan ikut arahan sepertimana yang ditetapkan... selagi mana ianya tidak bercanggah dengan undang-undang, kepentingan negara dan kestabilan sosiopolitik....

Hahaha... okehlah... cukup lah gua merapu dan bertelenovela nih.... hahaha... back to the topic lar.... hahaha....

Voter Sentiment Ratio yang gua keluarkan bermula pada 25 April 2013 sehingga 4 Mei 2013 seperti yang lu orang sedia maklum aderlah hasil dari risikan di lapangan oleh operatif agensi... Risikan ini agak telus kerana ianya tidak dimanipulatekan oleh pihak-pihak tertentu demi untuk memperlihatkan kekuatan sokongan rakyat (pengundi) kepada mereka.

Jumlah Kerusi Yang Dimenangi
Laporan asal setebal 14 mukasurat yang dikeluarkan setiap hari memperincikan sentimen pengundi bagi semua kawasan Parlimen berdasarkan input daripada operatif... Laporan ini kemudiannyer gua ringkaskan menjadi satu graf yang "cap ayam" dan gua pamerkan kat blog gua... Dan graf inilah yang menjadi lelucon bagi pihak Pakatan Rakyat (PR) terutamanya daripada Parti PAS...

Ratio sentimen pengundi (sila semak persamaannya)
Gua paham.... graf yang dibuat dengan menggunakan Microsoft Excel nih memang nampak kureng menyakinkan... tapi itulah dier... takkan la gua nak publishkan laporan penuh siap dengan logo agensi... nanti tak pasai-pasai kantoi.... hahaha...

Setiap kali gua tuliskan mengenai Voter Sentiment Ratio (VSR) nih... gua akan bagi pandangan peribadi gua berdasarkan aper yang gua tau... dan ianya aderlah satu bentuk nasihat kepada pihak yang terbabit... tapi biasa la... orang tak amik pot..... Hanya perkataan "Padan Muka" jer la yang mampu gua katakan.... hahaha

Aper pon... sebenarnya laporan Voter Sentiment Ratio (VSR) ini sentiasa berjalan setiap hari.... dan bos besar kat Agensi akan sampaikan laporan penuh yang diringkaskan (executive summary) kepada YDP Agong... sama ader ianya juga sampai kepada PM gua tak tau la plak.... hahaha... tapi yang gua tau... laporan yang samer akan ditallykan dengan laporan dari Jabatan "E" Bukit Aman.... Laporan MKN dan jugak laporan dari MIO.

So..... aper kerjadahnyer gua melalut nih..... hahaha....

Kalu lu orang nak tau...... ader orang tue kan... diorang akan tau sentiasa aper yang berlaku diseluruh negara... dan dier akan tau camana penerimaan rakyat terhadap polisi-polisi yang dibuat.... dan dengannya juga dier dapat menentukan tarikh terbaek untuk membubarkan Parlimen...... hahahaha

Ader paham ker?? Hahaha... kalu tarak paham... sila hentakkan kapla lu kat dinding tue.... hahahaha

6 comments:

  1. Bhai

    Banyak sifat dalam PR ni yang perlu dibersihkan seperti ego, sombong, melulu dan sebagainya.

    BN dah bertapak dari 1957, banyak kebangkitan rakyat yang telah dipatahkan.. dan BN survive dari dulu hinga sekarang :)

    Banyak lagi kerja yang perlu dilakukan dan diusahakan.. kalau PR betul nak menegakan keadilan dan kemakmuran untuk rakyat.. Buat la betul-betul..

    ReplyDelete
  2. der...

    tadi wa berjumpa ngan org yg berdarah biru totok ni...

    dia sound, "em.. memangla kalu boleh kita nak ubah... tapi.. dan kalau di tengok keputusan semalam.. ianya menakutkan.. DAP lg banyak kerusi dr PR.. takut nuar jadi boneka DAP je nanti..".. yg kantoinya pasal gua kenal dia.. selama ni mmg totok ngan darah biru.. tetiba cakap mmg nak ubah...

    dol.. dorang telah memanipulasi peratusan undi.. untuk menakutkan bangsa melayu skang... jaga2lah...

    ingat.. hari ni... menda ni.. sejarah ni.. akan gua gunakan tuk hentam pakatan 5 taun lagi... betapa bodohnya geng2 BOOMERs... kita tegur tuk melihat perubahan.. sbb kita nak menangkan dorang.. tapi tulah...

    der.. lu punya bidang keje sama ngan gua.. kita membaiki bahagian/peralatan yg rosak... supaya ia tak akan rosak dalam jangka masa yg terdekat..

    jadi kita akan MENGENALPASTI PUNCA yg MEROSAKKAN peralatan tersebut dan menGANTIKAN dengan yg BARU.. agar BENDA yg ROSAK tu TAK MEREBAK ke bahagian len..

    sama la.. skang.. lu/gua/ kitorang dah tahu/jumpa PUNCA KEROSAKAN dlm geng2 PAKATAN.. dan menegur agar DORANG cepat2 BAIKI KEROSAKAN tersebut..

    tapi kita plak dikatakan nak memandai... KEBODOHAN dan KEBEBALAN yg TAK BERTEPI dr dorang la pulak..

    wahai manusia2 yg ada dok kat dlam pakatan..

    kalau kitorang tegur.. bukan PASAL kitorang BENCI.. TAPI sbb KITORANG SAYANG.. buangla EGO tu SKIT.. tak kira la umo ko lagi tua pada aku ke.. ko belajar sampai tingkat 100 ke.. ko punya status ulamak ke tok guru ke ko ni meje jenerel ke kerusi ke..

    KITORANG TEGUR SBB KITORANG nak MENGELAK menda2 ni terjadi..

    sori der.. gua ter'emo' skit..

    nak berblog.. gua malas.. menumpang komen di blog lu je lah der...

    ReplyDelete
  3. VSR ni pimpinan PAS tau ke faedah dan kegunaannya? Dalam kitab tak dak diajar ni..

    ReplyDelete
  4. Salam bro C++
    I don't wish to pry but my pas member said, kaum cina hanya menangkan Dap shj tapi tak memangkah calun melayu PR. Ade betul ka? I fail to see the logic..

    ReplyDelete
  5. dol anoy.. gua tolong bhai jawab ek..

    b end telah memanipulasi kertas undi.. yg mana menyaksikan PKR ngan PAS kurang memenangi kerusi parlimen dan dun... so kalau di tengok sekali imbas SEKARANG DAP lebih berkuasa dr PKR dan PAS..

    seperti yg kita tahu.. pas dan pkr dikatakan mewakili kuasa org melayu dan dap mewakili kuasa org cina.. jadi apa2 keputusan DAP lebih MAJORITY.. tulah sentimen yg akan digunakan sbg senjata oleh geng2 biru...

    menakutkan org2 melayu yg DAP dah berkuasa... kitorang (melayu)memangkah DAP.. tapi korang (cina) tak nak pangkah PAS... lebih kurang camtula.. so.. ini lbh kepada DIVIDE and RULE.. dan masa PRU akan datang.. ini akan di jadikan BAHAN tuk kondem DAP..

    dol.. kitorang yg ada otak masih lagi bleh pikir logik... PERLIS, KEDAH, PERAK,TERENGGANU tu.. kalau tanpa campur tangan(YA ALLAH, Kau binasakanlah tangan2 itu, amin) mereka.. Pakatan dah menang mejoriti dah.. tapi tulah.. lepas black out.. semasa pengiraan semula.. biru menang.. soo sendiri makan pengat la der.. sendiri mau ingat..

    ReplyDelete
  6. Bhai/DeeDee sekalian..

    Komen lu orang gua dah baca dan paham... Thanks sebab bagi komen.. skrang nih gua tak cukup masa nak balas komen lu orang satu persatu macam dulu... insyaAllah.. kalu ader kelapangan nanti gua jawab... okeh...

    Chaiyok... Chaiyok...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja