Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 May 2013

First Time Mahathir Mohamed Bercakap Jujur

Bhai.... hahaha... ini first time gua dengar Mahathir Mohamed bercakap jujur... betul... ini first time lar... bukan senang ooo nak dengar Mahathir Mohamed bercakap jujur... selalu tue dier punya cakap penuh dengan belit.... Hahaha... hebat kan....

Biler dier kuar statement yang kata Pakatan Rakyat tak boleh terima kekalahan.... gua terus terkejut... gua salut dengan kata-kata Mahathir Mohamed tue.... betul.... cukup-cukup salut.... hahaha .... sebab ... memang betul Pakatan Rakyat tidak boleh terima kekalahan.... tambah lagi kalu kekalahan tue datang dari cara mengelat... menipu... cara tak aci....

Anyway.....  gua nak tanya balik Mahathir Mohamed nih... aderkah Mahathir Mohamed, UMNO dan BN  boleh menerima kekalahan..... hahaha... betul ker UMNO, BN dan Mahathir Mohamed boleh menerima kekalahan...

Kalu betul lar Mahathir Mohamed, UMNO dan BN berani untuk menerima kekalahan... aper kata kiter buat skali lagi Pilihanraya Umum... tapi kali nih... bukan SPR dan PDRM yang handle.... tapi... kita mintak PBB (International Community) yang handle dan kawal.... kiter lantik "purely third party" yang handle Pilihanraya Umum tue... media semua tabley sided... media semua kena "GAG ORDER" ... tabley lansung citer dan promo pasai BN dan PR.... media kena blackout... Kat siber pon tak payah berkempen semua...  kiter biarkan rakyat Malaysia sendiri memilih.... tanpa sekatan...

Amacam ader brani ka???...

Masa tue... kiter tengok... ader berani tak Mahathir Mohamed, UMNO dan BN untuk terima kekalahan...  hahaha.... gua berani jamin yang Mahathir Mohamed, UMNO dan BN mampuih takkan brani punya... tulur sumer akan masuk kedalam.... kucut.... hahahaha ... takut nanti kojol jer tak pasai-pasai...

Poodah la wei ...  masuk Mahkamah pon Mahathir Mohamed tarak brani ... lagi mau cakap orang lain takut.... poodah la....

7 comments:

  1. diterbalikan BN tak dapat terima kekalahan.. maka racist dia timbulkan.. lol..

    betul.. PR tak terima kekalahan sebab banyak kecelaruan dan integriti spr meragukan..

    Apa nak buat BERSIH perhimpunan 500 ribu rakyat tidak mengentarkan SPR.. dan juga terlambat sepatutnya BERSIH wujudkan badan memantau penyelewengan SPR ni.. banyak tanda2 tapi tiada badan khas yang memantau benda ni.. rakam rekod dan dokumen segala kecelaruan dan keraguan..

    ReplyDelete
  2. der..

    lu punye idea dah ok pbb dtg wat pru baru..

    tapi wa ada idea menarik skit.. apakata di hari pengundian nak diadakan sesapa rasa nak menderma "cop" dengan reka bentuk sendiri di galakkan..

    cop tu kita kumpulkan dlm satu kotak.. dan semasa nak diadakan proses mengundi tu, kita suruh seorang budak berumo 5 tahun ke bawah (nak elak penipuan) pilih diantara salah satu cop tersebut.. (budak bawah 5 taun tak memihak pada mana2 parti dan kalu ada yg pertikaikan jugak.. alamat org tu bebal tahap dah tak guna jadi manusia dah..)

    dan setiap kali petugas yg nak membahagikan kertas undi tu, dia WAJIB cop ke atas sebelah belakang kertas tu dengan cop tersebut beserta slip yg dia ada bersekali.. lepas 1000 slip, tukar pula pada cop yg lain.. ingat di kertas tu ada no siri ye.. jadi kita buleh trace balik sama tak cop yg ada pada slip dan yg ada kat kertas tersebut..

    jadi.. bila dorang nak tukar kertas(tipu) tu.. dorang boleh tukar... tapi dorang tak tahu cop yg mana dan design macamana yg kita pakai tuk tempat mengundi tersebut.. so kalau dorang tukar kertas tu.. dah tentunya dorang akan kantoi... sbb cop tu akan menentukan kesahihan kertas tersebut

    amacam?? ok ke tak.. oh.. dan setiap tempat undi.. mestilah berbeza copnya kan? sbb cop tu datangnya dari kita.. rakyat.. dengan design kita sendiri.. dan lepas je abis cop tu digunakan.. ia akan terus dibakar di situ juga.. di saksikan oleh org ramai..

    lu tahu.. gua pon tahu.. mereka pon tahu camana magic tu di lakukan.. cuma kita tak ada bukti yg kukuh je..

    dan gua rasa dengan penggunan cop ni.. boleh.. tapi susahla mereka nak menipu.. ke guane??

    ReplyDelete
  3. BRO, kalau desakan terus dibuat. adakah PRU akan diadakan semula. boleh ko bagi explanation sikit. sebab najib pun dah dapat karmat diraja.

    ReplyDelete
  4. najib bini rosmahMay 9, 2013 at 2:03 PM

    Sabah dan Sarawak punya MP
    takdak yang nak buat tuntutan ke?
    Ngap sayot aja bah!!!
    Kabinet kasik taram geng korang aja...
    Ini UMNO Semenanjung sudah mao karam...
    kasik tukar pusat pentadbiran Malaysia ke Kuching atau KK...
    Kalau jadi bandar nanti baru la ramai sokong PR...
    Kahkahkah!!!
    Kasik takut ini mamakdey san miguel
    Dia bukan ada kuasa dah
    Mulut aja tak nak tutup lagi...
    Orang dah tua ni mulut zikir banyak
    Dia makin melalut je banyak...
    Dah nyanyuk agaknya...
    kahkahkah!!!

    ReplyDelete
  5. mahathir boleh ka terima kekalahan ditangan tengku razaleigh? Dia tak tipukah? Sila tanya ku li

    ReplyDelete
  6. mahathir boleh ka terima kekalahan ditangan tengku razaleigh? dia tak tipu ka untuk menang. sila tanya ku li

    ReplyDelete
  7. Dia pernah 1x dlm dillema dulu dia pun lepak sama orang PAS, siap ceramah d podium PAS... kendian dia menang, berkuasa, dia mula sepak terajang orang, ulamak dlm PAS..sampai la !!

    Dah perangai Syai-tun yg dikenali...haha!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja