Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 May 2013

Tukar Tiub Dijumpai?

Bhai... Agensi gua tak terlibat dalam aper-aper penahanan yang melibatkan mana-mana pihak didalam negara... Proses penahanan biasanya dilakukan oleh pihak lain... Tapi dalam keadaan terdesak jika melibatkan operatif dari luar negara... Ianya dibawah urusan Agensi..

So... Ramai gak kengkawan yang tanya gua tentang kemana menghilangnya Tukar Tiub (Isham Rais).... Errr ... Kalu orang tempatan... Lu orang boleh cek la dengan PDRM ka.... 

Stakat nih.... Walaupun nama Tukar Tiub ader dalam list... Takder sorang pon kengkawan kat PDRM nak bagitau aper ceritanyer... Aderkah TT sudah kedalam... Gua tak pasti... Sebab kali nih diorang dah buat "blanket ops".... Hanya orang tertentu jer yang tahu... 

Setahu gua... TT takder keluar dari Malaysia ikut pintu stendet... Data Imigresen memang takder... Clean... Jadi kalu dier blah keluar dari Malaysia... Mesti dier ikut laluan tikus... Laluan seludup sama ader di Utara Semenanjung atau di Selatan Semenanjung...

Tapi... Gua rasa aaaa..... TT masih ader kat dalam Malaysia lagi... Tak kemana... Sebab bebudak kat E masih cari dier lagi... Errr... Atau diorang sesajer jer buat macam masih mencari walhal Tukar Tiub sudah dijumpai...

Aper-aper pon... Gua doakan dier selamat...  (Stakat nih sunyi sepi comm biler gua tanya pasai TT.... Hahaha)....

Oh yer lupa nak citer... Semalam ader IO datang cari gua kat Agensi... Gua mintak tangguh sampai Selasa... Nanti Selasa gua pi jumpa IO tue... Diorang kat Agensi kater ader soalsiasat untuk gua.....

Hahaha... Soalsiasat ntah kali yang keberapa tak ingat la pulak gua.... Hahaha... Aper-aper kiter layan... Aper mau takut... Hari nih diorang soalsiasat gua.... Lain hari gua plak soalsiasat diorang...

Mmm... Selasa nih gua pi Bukit Aman.... Saper mau temankan gua pi sesi soalsiasat.... Hahaha.....

9 comments:

  1. teringat cerita polis Serpico yang dikhianti rakan sendiri filem 70 han

    ReplyDelete
  2. Steady bro. Aku doakan dari jauh semoga Allah sentiasa melindungi bro

    ReplyDelete
  3. bhai,

    i'm among thousands of TT junkie. i wore a shirt with TT face and proud words of 'Tukar Tiub Penghasut Rakyat' last saturday when a plain cloth policeman stop me and asked me not to wear that shirt anymore!!.

    Bloody hell! are we living in North Korea?? are they really afraid of us, the rakyats? if that the case, i dare to tell 'em, fuck you with capital F!

    TT, i'm with you. count me in.

    ReplyDelete
  4. Bhai, mengikut firasat ahli nujum, TT tengah lepak dokek rumah yang x berapa selamat... wlaupun rumah tu tak selamat yang penting dio solamat... oop lupa eden nak kongsi, masa lu jumpa IO nanti, apakata lu tarbiah kek dio, mano naktahu kan boleh buat aset lepas tu simpan dalam safe deposit kek CIMB...sampaikanlah walau satu ayat... kato orang bukan kato den... jgn mare...

    ReplyDelete
  5. Jgn jadi kes Raja Petra udahle. Muncul semula dgn cerita celaru

    ReplyDelete
  6. hebat sgt ke tukar tiub ni sampai nk buru mcm penjenayah berat...

    ReplyDelete
  7. Bro C++ mesti takde hal punya kalau soal-siasat biasa kerana latihan agensi mesti lebih keras dan kejam utk agen(berdasarkan filem dan keadaan di teluk guantanamo)

    ReplyDelete
  8. Apa ke jadah polis kita asyik nak buru aktivist pro-pembangkang ni? Dah aman sangat ker negaraku ni sampai bos Kastam pun leh kena tembak siang-2 buta di jalan masa gi kerja? Kes culik, samun, rogol amah, et al, kenapa tak dibuat?

    Usah ek la, bukan uniform, lepas pencen takda sapa nak respek orang gila kuasa masa berkhidmat. Gaji polis lu olang sapa bayar, ingat sikit? Bukan JPA ker? Tu "Awam" maknanya duit rakyat,sial!

    Apa lu olang ingat PM@BN bayar...hotak lu olang la. Buat aje kerja yg berfaedah...kami pun takmau crossing the line! WE just want justice !








    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja