Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 May 2013

Memang Bangang Ahmad Said Nih

Bhai.... hahaha.... Gua tak tau samer ader Ahmad Said nih dilahirkan bangang sejak azali atau dier bangang kerana dier join parti BaNgang ..... hahahaha

Itu lar... gua rasa aaa... kat ITM takder diajar subjek Kenegaraan kot... pasai tue la bangang..... hahaha .... malang sungguh lar.... hahaha

Duit kutipan cukai dalam negeri Terengganu adalah datangnya dari seluruh rakyat dan penduduk Terengganu Darul Iman... ianya dikutip tanpa mengira status dan profil politik seseorang penduduk itu.... Tak kira la lu saper... penyokong BN ka... penyokong PR ka... pengundi BN ka... pengundi PR ka.... pengundi ROSAK ka... pengundi BEBAS ka.... semua kena bayar cukai... dan semua cukai tue akan masuk kantung Kerajaan Negeri Terengganu Darul Iman...



Nih aper plak boleh tetiba jer Ahmad Said yang baru jer naik jadi MB Terengganu penggal kedua keluarkan statement bangang camnie... ajer ke bodoh.... hahaha.... Ker dier ader wayar putus kot kat mana-mana.... hahaha... Gua rasa Ahmad Said perlu dirujuk ke unit psikologi Hospital Terengganu nih.... kena buat kajian...

Aper pasal lar boleh cakap... peruntukan Kerajaan Negeri Terengganu hanya untuk kawasan yang BN menang jer... hahaha... tabley nak digunakan kepada kawasan BN kalah... itu macham kalu.... gua tak perlu la bayar aper-aper cukai lepas nih kat Kerajaan Negeri Terengganu... pasai DUN yang gua tinggal nih dimenangi oleh PAS.... hahaha...

Boleh la gua bayar ufti kat PAS lepas nih.... hahaha.. hancus lar.... hahaha

Cukup-cukup la tue bodohnyer.... hahaha.... dulu masa MB dari PAS pon.... samer perangai camnie gak.... ker atau memang orang politik kat Ganu nih bangang-bangang belaka?? Hahahaha...

Nasib baik gua orang Perak...... hahaha

6 comments:

  1. kecik2 tak nak mampus, dah tua jadi BaNgang! tu la pasal...hahahaha

    ReplyDelete
  2. Ramai orang balas dendam Bhai..

    Kat penang orang yang 27 tahunbuka kaun khidmat pelangan tutup kedai sebab kecewa tak menang lol..

    Pusat aduan MCA dan gerakan pun banyak dah tutup.. lol

    harap DAP la pulun,,

    ReplyDelete
  3. mat said ni bangla kot...

    ReplyDelete
  4. Ini masalah bila kita buat sesuatu dengan tidak amanah juga tidak ikhlas..

    harapkan pembalasan orang.. memang takan puas hati punya la.. :)

    Apa nakbuat BN yang ajar hari2 didik kat tv suruh berterima kasih bersyurkue kepada kerajaan.. :) Secara tak langsung rakyat dididik apa kita bagi musti dibalas..

    Buat la sesuatu kerana Allah juga kerana Amanah yang telah diberikan tak kira siapa dan apa kita buat.

    ReplyDelete
  5. bro c++, ahmad said ni dah terlalu konfiden sebagai MB terengganu yg ke 2...hihihi

    ReplyDelete
  6. Temoh Stesen, KamparMay 12, 2013 at 4:20 PM

    Salam bro,

    Kalau ikut press statement tu, MB cuma kata tak ada pegawai pembangunan je. Istilah pegawai pembangunan ni kalau tak silap ialah orang yang dilantik oleh BN untuk berkhidmat (buat kerja macam YB) kepada masyarakat di tempat yang BN kalah. Lebih kurang macam pegawai yang dilantik MB Perak dulu untuk mewakili kaum Cina di Perak.

    Kalau kita lihat dari segi pembaziran, buat apa bayar duit extra untuk gajikan pegawai-pegawai ni. Kerja yang perlu dia buat sama je dengan kerja yg YB kena buat. Tu belum lagi duit untuk sewa pejabat, staff, perabut, peralatan pejabat, bil dan macam-macam lagi. Duit minyak pon pegawai-pegawai ni ada claim jugak.

    Dalam pada tu, kita dah ada majlis daerah. Soal sampah, jalan, lampu dan banyak lagi, diaorang memang wajib kena buat. Buat apa nak ramai-ramai sangat buat 1 kerja?

    YB yang kita pilih mesti buat kerja untuk semua, tak kira parti. Untuk YB dipilih sekali lagi oleh rakyat, dia mesti kena rajin. Banyak gaji dia tu belum kira lagi duit tepi hasil dari projek-projek yang mesti dia luluskan. Apa yang Mat Said tu buat cuma kurangkan pembaziran je. Dah kira elok sangat dah.

    Tapi apa-apa hal pon, ni cuma pandangan peribadi aku je. Kalo bodoh bunyi nya, maka bodohla aku ni.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja