Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 April 2014

MH370 : Sejak Bila Kita Mengekspot Bateri Ke China?

Bhai/DeeDee semua...

Lu orang takmo tanya ka.... Biler agaknyer aaa... Sejak bila kita mengekspot bateri ke China.... Sejak bila kiter ekspot bateri lithium ion ke China.... Hahaha

Walhalnyer... kat China tue berlambak kilang pengeluaran macam-macam jenis bateri.... tak kisah la aper teknologi dier... malah bateri NiCd dan NiMH pon masih banyak pengeluaran dier di China.... Bukan setakat 200 kg... tapi 200 tan pon China boleh bekalkan bateri...

Aper ke jadahnyer bawak bateri lithium ion 200 kg ke China guna pesawat MH370 .... baik beli jer dari China... kalu nak suruh diorang designkan satu bateri lithium ion ikut spesifikasi kiter.... tak sampai seminggu boleh siap .... bukan stakat siap bateri... tapi packaging skali.... Hahahaha

Lawak siot ekspot bateri Lithium Ion ke China guna pesawat MH370.... 200 kilogram tue.... Hahahaha

Bhai/DeeDee semua.... nih gua nak habaq..... manifest kargo tue biasa la orang tipu... semua pasai nak elakkan duti dan cukai kastam..... Hahaha... kastam pon tau benda nih.... tiap-tiap hari ader orang yang menipu manifest kargo..... Hahahaha

Lu tarak percaya ka.... pi la berkawan ngan geng-geng logistik dan shipping..... Hahahaha ...  mesti lu akan tau macam-macam citer..... sampaikan macam mana kereta sebijik masuk dalam kontena boleh plak diklasifikasikan sebagai spare part jer.... Hahahaha.... macam mana spare part yang harga lima enam belas ribu... dideclare sebagai lima enam ratus jer..... Hahahahaha.... Makan sana makan sini stendet la kalu bab shipping nih..... Hahaha

24 comments:

  1. Adui... cilakak betuilah si C++ nie... kena debug lagi script nie...

    COBOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai Cobol...

      Hahaha..... Mampuih kena debug banyak kali... Hahaha

      Delete
  2. mungkin itu adalah perjanjian timbal balik antara malaysia dgn china, malaysia bekalkan bateri kepada china, china bekalkan pelacur chinadoll ke malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai Noob..

      Hahaha.... Ini perjanjian yang terbaek.... Hahaha.... Untung punya perjanjian....

      Delete
  3. salam bro,wa dah lama follow blog lu bro,sebelum pru13 lagi.....tapi pasal mh370 lu punya artikal boleh guna bro,gan kerajaan bn masih tercari2 mh370.hari 2 terbang kat laut china selata then wat u turn pulak??now timbul pulak perbualan terakhir atc dengan kokpit????maklumat step by step dorang bagi keluar,bukan aku tapi yang ikut perkembangan mh370 mula rasa ada yang x kena????hopefully mh370 selamat hendanya...just it!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai Haedar Bakrun...

      Tue la pasai.... skrip banyak kali ubah... memang kiter harap semuanya selamat dan "hijackers" bebaskan tahanan nih...

      Delete
  4. salam bro, mber2 kt sini duk sibuk ckp mh370 skg ader kt garcia berdasarkan penggilan miscall dari seorg penumpg usa dan juga berpandukan mimpi seorg ustaz yg ader dlm fb tu.. kwn2 saya fikir ini semua kerja usa dan isril tak mungkin malaysia terlibatt memandangkan kapasiti negara yg terlibat dalam pencarian mh370 sangat besar dan ramai, dan jika malaysia terlibat dan terkantoi dalam hal ini sudah pasti becana besar akan menimpa negara ini bagi mereka ini perkara yg mustahil , so apa pndpt bro dalam hal ini, mohon pencerahan info bro...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlm script malaysia hanya supporting actor.......budak suruhan jer

      Delete
    2. salam bro...,jwpan lu ada sikit kasi cerah kapla ni tp boleh bg klu,m'sia ni jd supporting actor from the beginning or tgh2 jln baru dipaksa "act",pls light up.

      Delete
  5. memang ada yang x kena mh370,dari awal lagi now timbul pulak perbualan terkahir atc dengan kokpit...lagipun maklumat step by step dorang bagi keluar,nanti kang orang cakap lemah n lambat marah pulak dorang ni.......hopefully mh370 selamat hendaknya,biar pun dah masuk 24 hari ni,terus kan doa!!!!!angelcry..

    ReplyDelete
  6. saje nak speculate - ntah2 bukan battery 200kg. emas kut. mcm shahpaskal dok citer kt blog die. Emas Nusantara ade daulat. kan before kes MH370 ade air india mendarat cemas kt KLIA. igt kt blk air ade bom, rupenye jongkong emas. cas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai/DeeDee Anonymous...

      1 kg emas baru RM170k .... kalo 200 kg ... baru 34 juta RosmahMansor (RM) .... sikit jer tue... baru dapat beli sebutik cincin jer ngan ader belen lagie skit jer,.... Hahaha

      Delete
    2. tempoh hari wa ada baca kat blog shahpascal pasal mh370,dia sebut pasal TABUT...kalau wa x silap lah.

      Delete
  7. bro , kenapa isril beli pesawat mas yg skenhend ? pelik gak tu kenapa tak beli yg baru kan diorg mampu apa? ade kena mengena dgn kehilangan mh370 ker bro? kalo ader kongsikan la ngn kitorg nii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro, mungkinkah pesawat skenhend mas yg dibeli oleh Israel akan digunakan utk menamatkan drama kehilangan mh370 ni. Kemungkinan pesawat yg di beli oleh Israel ni akan di letupkan di mana2, bile serpihan bangkai pesawat ni dijumpai satu dunia ingat misteri kehilangan mh370 sudah dijumpai, maka semua org akan berhenti mencari. Pasal kotak hitam.... Jgn bermimpi nak mencari. .

      Delete
    2. Bhai/DeeDee Anonymous...

      Maybe jugak la kot.... sebagai cover-up...

      Delete
  8. Salam C++

    Manggis bukan, bateri pun buka. Kondom tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. DeeDee Yong...

      Yang kondom nih memang negara kiter pembekal utama dunia.... pergh... sampai 4 tan dan 200 kg kondom.... banyak tue.... Hahahaha

      Delete
  9. Bateri vibrator kot. Rasanya bkn manggis, tp adult toy.
    High grade, seludup masuk china guna kapalterbang. Maybe utk tentera US? Tapi kna curi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai/DeeDee Anonymous...

      Pergh... Imiginasi lu memang class.... Tiptop.... hahahaha... Terbaek.... Hahaha ... Ini mesti bateri vibrator yang kalis basah.... hahahaha

      Delete
  10. makin hancur la skrip diorg dgn pendedahan lu nie bro... hahahah... sape la yg buat skrip nie... dan sape plak pengarahnye... sure dpt anugerah spin terbaik paling bodoh sepanjang zaman...

    ReplyDelete
  11. salam bro and abg k, boler bagitahu ngn kirog semua tak, kejadian hacking apa yg berlaku 10 hari sebelum kehilangan mh370 tu ? apakah tujuan hacking ini di buat? oleh siapa dan utk apa?

    ReplyDelete
  12. akaun MAS ler...agaknyer la kot..ker jadual penerbangan...org dlm nyer keje niii...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja