Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 April 2014

MH370 : Mencari Hantu?

Bhai/DeeDee semua...

Penerbangan malang MH370 sudah hilang dari pemantauan radar milik DCA dan RMAF semenjak hampir 40 hari.... Biasa kalo ader kematian... Ritual orang Melayu akan ader kenduri tahlil 3 hari... 7 hari ... dan 40 hari...

Aderkah pencarian MH370 @ 9M-MRO kini telah masuk kepada fasa mencari hantu (ghost search) atau sekadar pencarian di Lautan Hindi Selatan aderlah  hoax...???

Sebab apa gua berkata demikian... Sebab...

Sebab kalo ikut statement Najib Razak.. Penerbangan MH370 telah berakhir di Selatan Lautan Hindi... dan Najib Razak tidak pernah mengatakan bahawa pesawat 9M-MRO itu terhempas... Statement ini diperkukuhkan lagi dengan sokongan jitu Hishamuddin Hussein selaku sepupu Najib Razak...

Persoalan yang perlu ditanyakan aderlah... Kalu pesawat 9M-MRO itu tidak terhempas... Aper kejadahnyer mereka mencari kotak hitam pesawat tersebut... Semua orang sedia maklum bahawa dalam keadaan biasa kotak hitam tidak akan tertanggal dengan sendirinya dari pesawat tanpa pesawat terhempas..

Jadi ... Seperti yang selalu gua bagitau.... Pencarian di Laut China Selatan, Teluk Siam, Lautan Andaman dan seterusnya di Lautan Hindi adalah sekadar untuk melengahkan masa... Sekadar untuk "buying time"... Serupa juga biler aser komando yang dihantar ke Central Asia (dan tak tahu sudah balik ke belum)...

Termasuklah jugak perjalanan Peguam Negara ke London untuk berbincang tentang hak terhadap kotak hitam... Kerja gila bilamana England (British) bukanlah negara pembuat pesawat Boeing... Aper kena mengena England dengan Boeing....

Nampak mengarut dan tidak masuk akal... Tambah lagi bilamana pada empat hari pertama kes berlaku.. Sekumpulan anggota MIO yang diketuai oleh seorang berpangkat Jeneral telah pergi ke London untuk berbincang mengenai penerbangan MH370...

Bengong... Ini semua sekadar mencari hantu yang tidak kelihatan.... Betul-betul "chasing ghost"...

9 comments:

  1. kalau cari hantu pun tentu jumpak jugak tak lama lagi obapak nak mai
    askar dia dah keluar dari negara ni ke belum
    kat kelantan ada kota bharu diperak ada kota bahru jugak
    bukan kotak baru

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    Kot cari hantu, suruh bomoh bubu jer ler. Tentu tak sampai RM100 juta.

    ReplyDelete
  3. Bro, cuba klik di bawah ni hasil pencarian saya di dalam website Federal Business Opportunities kepunyaan kerajaan Amerika. Pada 31hb Mac kerajaan Amerika telah mengeluarkan tender untuk membekalkan sebuah kapal kargo kosong untuk menghantar sesuatu yang tidak diketahui kandungnya dari Diego Garcia ke Singapura. Mengikut daripada Classification Code iaitu Transportion, Travel and Relocation Servuces (Pengangkutan, Perjalanan dan perkhidmatan Penempatan Semula), kandungan kargo yang akan di hantar dari Diego Garcia ke Singapura ialah manusia sama ada yang hidup atau yang mati. Jika senjata atau barang lain yang di hantar mereka tidak akan menggunakan kod tersebut di dalam tender.

    Bro, Persoalanya adakah ini ada kaitannya dengan lawatan Perdana Menteri Singapore ke Malaysia baru-baru ini.

    Sila klik link berikut:
    https://www.fbo.gov/s=opportunity&mode=form&id=dd56e1acbc89cc09afe216687a1406a5&tab=core&_cview=0

    Ps: bro, kalau dapat u masukkan artikel ini ke dalam blog u untuk pengetahuan kita semua. Kerana saya belum mempunyai blog. Tq

    ReplyDelete
  4. Najib kata 'PENERBANGAN' MH370 telah berakhir di Selatan Lautan Hindi, dah tak terbanglah maksudnya tu. Mungkin mendarat di atas permukaan laut dgn selamat dan digerakkan secara kayuhan manusialah pulak. Dah sampai Antartika barang kali nih dan bukan dlm zon pencarian. Mana ada terhempasnya. Satelit tak dapat mengesannya sbb pesawat tu kaler putih, sama spt warna ice/snow.

    ReplyDelete
  5. Ha..haa...kalau setakat cari hantu...saya pun boleh!

    ReplyDelete
  6. abang-abang semua ni lawaklah terhibur hati joyah auuuuuw auuuuuuuw

    ReplyDelete
  7. bile nak jumpe ni? brada cipan, bagi la update yg membara sikit.

    ReplyDelete
  8. nape xde update baru? kene gag order ke?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja