Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 April 2014

MH370 : Jimat Secupak Rugi Segantang

Bhai/DeeDee semua...

Artikel nih pendek jer.... Sekadar nak gelakkan Kerajaan Malaysia... Hahaha ... Hanya kerana nak jimatkan secupak... Hasilnya rugi segantang... Hahahaha .... Lawak siot...

Pasai nak jimatkan beberapa puluh ribu kos minyak jet pejuang dan alat ganti pesawat pejuang ... Sampaikan tabley nak terbang dan kejar "isyarat blip" untuk kenalpasti sama ada itu adalah pesawat MH370...

Terpaksa plak rugi beratus ribu atau mungkin berjuta sehari kos minyak pesawat dan minyak kapal serta yang lainnnya dok mencari MH370 macam ayam takder kepala... Kejap kesana kejap kesini... Tak ketahuan punca... Hahaha

Samer bangangnyer tindakan jimat secupak rugi segantang Kerajaan Malaysia nih dengan pengomen blog nih yang jenis tak paham ayat sarkastik gua mengenai "amaran keras" Hishamuddin Hussein tue.... Hahaha

Itu la kan.... Gua dah bagi peringatan... Kalo bangang tue... tolong jangan komen kat blog nih... Nanti buat malu diri lu sendiri jer... Hahaha... Konon nak nganjing gua... Tapi diri sendiri pon tak reti nak bagi komen yang ader "fact".... Hahaha.... Lawak siot... Hahaha... Takkan terbakar kot... Hahaha

HINT @ KLU : By the way... Biler la diorang nak siasat krew pembersihan pesawat dan kontraktor pembekal sajian untuk kenal pasti samaada ader yang terlibat dalam kehilangan MH370 dengan membawa masuk secara haram (seludup) "tools" kepada "hijackers" ... Tools seperti portable oxygen mask ..... 

Hehehehe...

8 comments:

  1. Orang yg kuat gelak ni ni selalunya tak cerdik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn terasa yeee Datuk AC Mizal.....

      Delete
  2. Bro...apa jadi dalam bilik radar masa malam kejadian? Semua buat tahi mata ker?

    ReplyDelete
  3. gelak nganjing pun taktauuu!!!!?ngok btuiii

    ReplyDelete
  4. Selak kasi abis kompeni supplier makanan, cuci cabin, tangki najis, mentennance, isi minyak, tukang jaga radar tudm, tukang tarik kapai terbang, bangla atau pakistan yg dok hempuk baggage, polis jaga pintu departure, .......aku bayar cukai bukan untuk bagi kaya kroni. Lagi satu apa punya hampehhh intel yang kita ada tak dapek nak hidu se taik pun. Operatif tak cukup upah ker?

    ReplyDelete
  5. berapa lama nak kebam tak kan sampai tersembam
    lain kali buat dua kotak hitam yang ada pelampung

    ReplyDelete
  6. apa kesah dgn Hisham tu... lain la bomoh yg pernah tampar buaya...

    -Humiare-

    ReplyDelete
  7. Bro, takde crita pasal pilot yg sorang lagi tu ke? Yang kononya digantikan oleh Kapten Zaharie

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja