Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 April 2014

MH370 : Episod Selanjutnya

Bhai/DeeDee semua...

Satu perkara yang jelas dalam episod kehilangan secara misteri pesawat 9M-MRO (penerbangan MH370) aderlah terlalu banyak percanggahan maklumat diantara pihak yang berkuasa dengan sumber maklumat risikan..

Untuk makluman semua... Bagi Agensi... Dalam tempoh 9 jam pertama isu ini diumumkan, beberapa unit telah dihantar terus ke lokasi di Central Asia, Thailand dan Filipina.. Ianya berlaku tanpa arahan dari MKN... Tambah lagi Agensi tidak tertakluk dibawah MKN...

Tetapi beberapa agensi yang dibawah tadbir MKN mendapat arahan untuk menggerakkan aset mereka selepas 24 jam selepas MAS mengumumkan MH370 hilang...

Selepas itu beberapa maklumat mula bertali arus masuk dari aset-aset risikan dan pemantauan yang mana setiap satunya mula bercanggah antara satu sama lain... Kontradik... Dan akhirnya selepas 72 jam berlalu.. Pihak atasan dalam Agensi terus menutup operasi diluar negara dan semua balik ke Malaysia...

Akhirnya hasil risikan Agensi... Didapati pesawat 9M-MRO itu telah mendarat di satu lokasi di Malaysia pada permulaannya sebelum pesawat itu dipindahkan terbang ke lokasi lain... Maka bermulalah episod kejar mengejar didalam negara untuk mengesan pesawat tersebut yang telah ditukar signature IDnya..

Bagaimana dengan penumpang dan krew pesawat malang tersebut. Perkara ini pun jadi satu isu... Dalam satu kes, Agensi telah berjaya menyerbu satu lokasi yang disyaki semua mereka ini disimpan... Tetapi nampaknya telah terlambat beberapa jam kerana lokasi tersebut telah dikosongkan..

Aderkah ader pembocor maklumat dalam Agensi yang menberitahu biler serbuan akan dibuat dan dilokasi mana..?? Itu biar pihak Agensi menyiasat dalang yang membocorkan maklumat..

Dari apa yang Agensi jangkakan... Kemungkinan semua penumpang dan anak kapal MH370 adalah masih selamat tapi dalam kondisi yang agak teruk.

Mengenai pesawat B777-200ER itu... ianya telah berubah nombor siri dan telah diterbangkan ke beberapa lokasi dalam negara. Ianya masih dalam siasatan.

Berkenaan dengan signal ping di Lautan Hindi... Pihak Agensi tidak berminat untuk turut sama mencari disana kerana ianya aderlah sekadar hoax jer... Pesawat MH370 tidak pernah keluar sama sekali dari ruang udara Malaysia pada 8 hb Mac 2014 dan pesawat itu juga tidak melintas ruang udara Indonesia mahupun Thailand...

Bilakah agaknyer episod baharu bagi MH370 ini akan bermula... Aderkah kita akan terus dimainkan dengan cerita ping dari kotak hitam yang dah kehabisan baterinya... Aderkah kita akan terus dimainkan dengan cerita 4 atau 6 kotak hitam yang berbunyi pinger nya...

Siapakah dan negara manakah yang mensabotaj pencarian di Selatan Lautan Hindi dengan mencampakkan beberapa kotak hitam yang mengeluarkan bunyi pinger...

Tunggu telenovela dan soap opera ini berlangsung... Hahaha

*** By the way... Najib Razak takder kater MH370 terhempas di Lautan Hindi Selatan... Tapi dok kelam kelibut cari kotak hitam... Aper punya giler aaa.... Tak terhempas... Tapi kotak hitam jatuh dalam laut... Bodoh dan bangang ker aper.... Hahaha

14 comments:

  1. kalau dalam negara tak kan ejensi terbaik tak bole kesan lagi . ai dalam pun ada dabel ejen jugak ke ini macam sudah banyak susah la
    tok mo pun tak tau itu kapai ada dalam jugak sebab tu dia mau pi osteralia

    ReplyDelete
  2. BETUL ler apa kater DS Najib dan DS Hishamudin, kapalterbang tu hilang jer di Lautan Hindi, bukan terhempas atau tengelam, sbb tu cari kotak hitam (yg lebih kecil drpd kplterbang) dan bukannya MH 370 yg besar gedabak tu... so, konklusi nya, lagi satu teori, ada letupan dlm MH 370, semua selamat kecuali kotak hitam terpelanting kuar, kuar, kuar, kuang, kuang, kuangg

    ReplyDelete
  3. ada kaitan tak dengan kehadiran tenterua US di kelantan dan perak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. di kelantan ada gong kedak, di perak ada? jeng3...

      Delete
    2. Kat Perak depa tak hingin nak datang sbb bola tercorot sekali..uang kuang kuang

      Delete
  4. agaknya pesawat tu kena sorok dalam poket seluar perampas kot? tu yang tak boleh kesan kat malaysia tu..

    ReplyDelete
  5. Cuba check dalam kerongkong Pakcik Halim tu.. Kot2 ada tersorok dalam kerongkong Pakcik Halim MH370 tu..

    ReplyDelete
  6. Bhai C++,

    1. Kalau MH370 tu masih dalam negara, kenapa nampak macam susah jer nak trace? Flight jumbo tu kan cuma boleh landing kat airport tertentu jer. Airport yang landasan dia panjang dan yang ada international route.

    2. Kalau Intellegence Malaysia dah confirm benda tu dalam negara, takkan intellegence US, China, Australia etc. tak dapat info ni, mesti diaorang pun tahu jugak kan. Tapi kenapa masing2 dok pakat2 berlakon sibuk mencari kat lautan Hindi.

    3. Rasa pelik pulak, sebab it seems like Malaysia mempermain2kan negara2 yang terlibat dalam SAR. Takkan US dan China nak dok jer nanti kalau dia tahu diaorang diperbodoh2kan.

    Musykil2...

    ReplyDelete
  7. aku rasa macam dah malas nak follow kisah MH370 nih...

    ReplyDelete
  8. rasanya US bukanlah pihak yang diperbodohkan..US dan Aus tu memang sengaja nak cari kat situ...sebab rasanya plan asal mereka tergendala..mungkin terkejut Rusia dan Korea Utara dah tunjuk strength sikit..itu yg tunjuk..yg tak tunjuk?? firasat aku je le...

    aymy8888

    ReplyDelete
  9. kat ipoh katanya international airportnya tak leh pakai sebab jalan tempat landing rosak...mungkinkah???

    aymy8888

    ReplyDelete
    Replies
    1. di kelantan ada gong kedak, di perak ada? jeng3....

      Delete
  10. kerajaan dpt 2 mnfaat dlm kes pemansuhan ISA. 1: dpt publisiti yg baik & 2: dpt kosongkan pnjara kemunting untuk???gong kedak, askar us di kelantan n perak, mh 370, penumpang......apa kaitan semua ini.

    ReplyDelete
  11. patutle beriya-iya mnsuhkan ISA......

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja