Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 April 2014

Malaysia Darul Misteri

Bhai/DeeDee semua...

Cukub banyak misteri kat dalam Malaysia nih... Antara yang terbaek aderlah misteri pembunuhan Mustakizah dan Noritta Shamsudin... Semacam ader persamaan dalam kedua-dua kes... Dan takder penyelesaiannyer sampai ke hari nih... Dalam kes nih ader DNA pihak yang tak dapat dikesan samer macam dalam kes Saiful Bukhari Azlan.... Ader air mani yang tidak ketahui siapa pemiliknya...

Itu belum masuk kes "sendiri bunuh" Altantuya... Yang mana "sendiri bunuh" dengan plastic explosive..

Lu orang jangan lupa misteri pembunuhan 3 sekawan remaja kat Glenmarie Shah Alam kononnya mati akibat ditembak kerana menyerang anggota PDRM... Walhal entry bullet tue straight dari tengah atas kepala terus keluar kat perut... Trajectory yang pelik... Misteri nih...

Samer gak macam kes Aminul Rashid, Teoh Beng Hock dan Ahmad Sarbaini... Macam-macam misteri lu boleh perhatikan... Banyak bhai... Kalo nak kirakan banyaknyer "unsolved mystery" kat Malaysia nih memang tak terkira... Gua walaupun ingat sebahagian besar kes-kes misteri nih... Tapi nama banyak yang dah lupa... Hahaha... Banyak makan semut kot... Hahaha

Tapi itu semua tidak boleh melawan "greatest mystery of all time" setakat nih yang dipegang oleh MH370... Sebab dalam kes MH370 nih .... Terlalu banyak side event yang walaupun "correllate"... Tapi banyak plak "twist and turn" dier... Sampaikan dah tak tau yang mana "main event" dier.... Hahaha

Lawak pon ader biler mana ader kargo manggis sebanyak 4 tan .. Tapi bukan musim manggis... hahaha... Aperkah sebenarnya kargo 4 tan nih... Jeng... Jeng... Jeng...  

Aderkah ianya emas? Aderkah ianya barangan teknologi? Atau.... Aderkah ianya dokumen?..... Hehehe ... Gua bagi hint nih... Hehehehe

Aper sebenarnya "main event" disebalik kehilangab MH370 nih.... Hehehe...

Aper-aper pon... Ader orang nak ianya kekal jadi misteri... Semacam misterinya bilamana ntah saper-saper menggelarkan  dan menaikkan diri mereka sebagai dewa.. dan menjadi sebahagian dari sembilan dewa yang diketuai oleh dewata raya jalan duta... Penyamun dan penyangak manakah sebenarnya mereka ini... aiyo... bukti bersejarah semua banyaknyer sudah kena padam... nak kasik kedudukan mereka selamat ... maka biarlah ianya kekal misteri...

Hahahahaha...

P/S : Sori aaa... Gua lupa tentang misteri kehilangan Bruno Manser kat hutan Sarawak yang sampai ke hari nih takder jumpa mayat atau tulang dier... Hahahaha... Hebat kan Malaysia Darul Misteri nih.....  Hahaha

2 comments:

  1. buah manggis hilang ramai yang menangis. cis bedebah
    mungkin depa nak culik buah manggis baka terbaik kut nak buat benih

    ReplyDelete
  2. Bhai ..antara misteri2 yg tiada jawapan;
    1. Flight jatuh 1976 di Sabah yg bawa pemimpin tertinggi Sabah yg menjatuhkan kerajaan USNO dan menaikkan kerajaan Berjaya.
    2. Flight MAS meletop d Tg.Kupang ...pemimpin yg berpotensi "terkorban"
    3. Helikopter Tan Sri Yahya meletop d Pahang ketika terbang mlm utk ziarah maknya yg meninggal d KT. Helikopter yg canggih itu dijadualkan digunakan esok paginya ole DSAI.
    4. Pengaraman Al Arqam ...pertukaran pulau pukhet dgn Asshaari.
    5. Al Maunnah ...
    6. Bankrafnya Bank Bumiputra Bhd..
    7. Bankrafnya Perwaja
    8. Sekolah Wawasan Sekolah Bestari .....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja