Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 April 2014

MH370 : Berapa Lama Mau Simpan?

Bhai/DeeDee semua...

Dah nak masuk 4 minggu dah kes insiden kehilangan MH370 nih.... nampaknyer jalan citer dan skrip diorang nih dah banyak kali berubah.... Hahaha... Tapi yang masih kesiannyer.... berapa lama mau simpan aaa.... Berapa lama "hijackers" nih mau simpan semua penumpang dan krew...

Takkan la nak ubah skrip la plak.... kasi terminate semua mangsa....

Takkan la kot....  By the way.... cukup-cukup la tue twist macam-macam skrip nih....  lagi lama lu orang drag ini cerita... lagi payah lu orang nak buat exit plan... Lagi susah lu orang nak buat ending...

Baik lu orang ikut jer plan asal... maksimum 30 hari.....  Jangan la drag sampai berbulan-bulan.....

Oh yer.... by the way.... idea life boat kat PD tue aper citer... Hahaha.... ker lu orang silap lokasi nak pre-planted evidence... hahahaha .... Oh lupa aaaa..... isu bunyi letupan sampai OCPD Kemaman dengar tue pada hari kejadian idea saper plak tue.... ker tersilap dan tersalah skrip....

Takper la.... gua tengok jer lu orang punya skrip nih... berapa lama lu orang boleh pusing.... Hahahaha..... aper-aper pon.... lepas kan la semua "tahanan" tue... tak baek simpan lama-lama..... Tak baek bunuh orang semata-mata nak kasik skrip lu orang nampak mantop.... berdosa la bhai...

Oh yer.... satu benda yang lu orang dah missed dalam ini skrip.... Hahaha.... lu sudah lupa mau citer camana isyarat ping kepada Inmarsat boleh dibuat sedangkan itu kapal terbang takder amik pakej data satelit aaa...... Hahahaha.....  tarak angkat pakej lagi boleh antar signal ka??? Hahahaha ... Lawak la...

Pssst : satu lagi kargo dalam MH370 tue aper macham mau citer??? manifest lain isi lain..... Hahahaha

8 comments:

  1. Bhai C++

    Gua syak tuan direktor ini filem tgh jumpe dokter sb br lps 'pengsan' kat set.. Nnt itu dokter bg skrip baru kat itu tuan direktor hehe..

    ReplyDelete
  2. salam bro and abg k, adakah semua krew dan penumpang masih lagi hidup? jika ya agaknyer2 di manakah mereka semua di tempatkan dan jika benar mereka masih berada di dalam negara sudah pasti ianya memerlukann perancangan yg rapi mereka2 yg terlibat, memandangkan kes ini sudah menjadi perhatian di seluruh dunia.. mohon pencerahan info dari bro

    ReplyDelete
  3. satu manggis pun tarak timbul hahaha ! ABU !

    ReplyDelete
  4. kalau benar moga selamat tapi apa pun masa tetap berlalu
    setiap perancangan baik atau jahat tetap akan ada balasan
    mengikut sejarah pembunuhan jf kenedy setiap yang terlibat dengan kons habis dimatikan
    yang tinggal tok dalang

    ReplyDelete
  5. Kasihan kat mangsa dan waris mereka, kenapalah mereka ni terlalu zalim. Semoga Allah balas perbuatan jahat mereka ini dgn balasan yg setimpal. Ya, Allah engkau selamatkan mereka yg kena zalim dari terus dizalimi. Ameen.................................

    abuamir

    ReplyDelete
  6. jangan terminate diorg sudah la... kesian para penumpang dan krew tu...

    ReplyDelete
  7. Bro gua pun sudah pusing kepala tengok drama ni, direktor ni ingat semua penonton drama ni terdiri daripada pakcik2 makcik2 yang dah kenyang dengan wang brim ni ke. Tapi yang gua pelik takde satu orang pun mau tanya, Mungkinkah mh370 tidak kuar Malaysia atau kalau keluar juga dari Malaysia, mungkin berpatah balik ke lokasi dalam Malaysia juga.

    ReplyDelete
  8. Mungkin juga berlaku kerosakan sayap, ekor atau bilah propeller jet pesawat itu di Gong Kedak semasa pendaratan. Untuk membaiki mengambil masa dan pembaikan perlu pulih sepenuhnya. Bimbang jika diterbangkan nanti terhempas pula di Igari cantik punya timbul di permukaan laut pula tu, macam mana nak spin ketika itu. Malu wehh!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja