Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 June 2015

Makin Mengarut Ulama PAS

Bhai/DeeDee semua...

Gua dah tak larat nak citer pasai kemengarutan pimpinan paling atas.... Maleh dah... Hahaha... Tue pon orang dok taksub giler setiap bijik butir aper dier cakap.... Hahaha.... 

Nih gua nak citer pasai sorang lagi Ulama mental yang dok berkubang dalam PAS ... Aper... Lu ingat dalam PAS takder kee Ulama yang mental... Hahhaa... Ader la bhai.... Dulu ader sorang kepoh kat orang ramai dok mimpi jumpa Nabi... Bukan tak boleh ader mimpi jumpa Nabi... Tapi orang yang sama inilah jugak yang dok mimpi jumpa harta karun... Dan bersoal jawab ngan jin.... Hahaha ... Dah tau yang Jin suka menipu... Lagi dilayan citer Jin.... Hampeh....

Nih mamat Ulama sorang nih... Ntah tertelan pil kuda berapa guni agaknyer tue yang siap bermimpi jumpa Saidina Umar Al Khattab berpuluh kali.... Huh... Agak-agak la nak sembang deras pon....  Kenal pun tidak... Ntah-ntah jumpa Ifrit dikatakan jumpa Umar.....  Tue pon lagi ramai yang totok bengap lagi sengal dalam PAS dok puja dan sanjung Ulama mental nih... Patut kiter antar pi atg Rambutan ker... Tampoi ker Ulama mental nih buat inspection.... Takut ader wayar yang putus...

Hahaha....

Biler dah cuak... Laju plak delete status FB tue.... Hahaha... Nampak sangat mentalnyer... Sure la ader wayar yang putus ntah mana-mana.... Aiyo..... Ini ker kualiti Ulama yang ader dalam PAS .... hancur la kalo jenis yang ini memimpin Malaysia.... Oh yer...  Nik Abduh dan Tantawi biler nak citer mimpi jumpa Nabi dan Sahabat nih.... Nak jugak dengar gebang lu orang nih... Hahaha....




22 comments:

  1. Salam C++

    Sentuh2 pipi dan pegang2 tangan sesama lelaki tu bukan ciri-ciri LGBT ke?

    Tanya saja.

    Takkan tanya pun tak boleh?

    Ada aku kesah?

    ReplyDelete
  2. Barisan Cai yg ada dah tak laku kalau buat ceramah, tak ada sapa nak bederma tabung.. Ustaz ustaz gini kelaku kamu berpolitik ye. Ingat dgn menang jawatan parti dan jadi calon boleh jadi wakil PRU dan menang ka. Sorry siap saiaga la hilang wang pertaruhan.
    Biar yg ego dan tak sedar diri saja yg akan mengundi kamu. Aku katakana sorry tak lg akan undi puak kepimpinan cai kamu ni

    Telur dan maruah kamu barisan Cai dah hancuss.

    ReplyDelete
  3. Aku pula 15 tahun yg lepas, asyik mimpi didatangi Siti Nurhaliza ajer...masa tu kan CT still single kah kah kah kah

    ReplyDelete
  4. Salam, kenapakah bermimpi Rasulullah saw dikatakan mental ? Ini sebenarnya yang merosakkan aqidah kerana bermimpi Rasulullah saw adalah perkara yang diakui oleh ulama-ulama mukhtabar berdasarkan kepada hadis yang sahih.

    Ramai ulama mukhtabar sendiri sudah mengakui pernah bermimpi dengan Rasulullah saw.

    Kenapa pula ini dikatakan mental ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab orang2 yg bermimpi dgn rasulallah adalah orang2 yg dekat dengan allah ,akhlaknya,dia tidak riak dan ujub di media2 dan beritahu pada orng. Sape tak tahu Mokhtar snake, konspirator, yg melevelkan orng yg tak sehaluan,dgn nya, yahudi,lgb,liberal,jebon,dan macam2 bukan akhlak islam, salah saorang CHAI (menghalalkan penipuan undi)....Mana mungkin orang macam ini bermimpi rasulallah...

      Delete
    2. ni bukan ulamak muktabar..murtabak ade la. yale2..

      Delete
    3. Kalau ulama bermimpi Rasullullah SAW biasanya dirahsiakan supaya tidak menimbulkan fitnah atau riak.. Tapi kalau dah pukul canang bagitau satu dunia apa mende tu? Tahu ke rupa Rasulullah SAW macamana? Kompem ke yang dalam mimpi itu memang Rasulullah SAW atau permainan syaitan? Sebab tu la ulama rahsiakan mimpi tetapi amik nasihat dalam mimpi tersebut.. Wallahua'lam

      Delete
    4. yg jadi pertanyaan tu betul ke si senik tu mimpi rasullullah,sape yg tahu apa yg kita mimpi,dia tu boleh caya ke,ulamak ke dia tu,kan dia tu almaunah sauk

      Delete
    5. senik tu SB umno menyusup utk jahanamkan PAS

      dulu dia jahanamkan AlMaunah sampai ada yg kena gantung

      sapa2 pun mengaku mimpi jumpa Nabi saw.

      tkade org yg boleh sahkan, maka cerita mimpi tkleh dijadikan apa2 sandaran pun

      senik dok perlekeh shaari sungip... mimpi jumpa Nabi saw apa mcm ni?

      byk mimpi, bermakna byk lah tidornya

      Delete
  5. Admin Blog sepatutnya pasang niat nak jumpa Rasulullah..tapi malangnya kalau hati gelap jauh la lagi harapan tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak mimpi rasulullahdan syiadina omar masuk ke kemuntung. lpas keluar rasulullah tak datang lag dalam mimpi? syaidina omar da lupakan sebba keluar.. pergh kena masuk ni

      Delete
  6. aku pernah mimpi jugak. kemalangan kete terbalik... kwn tanya no kete tu. *** 1989. krn kete terbalik, no pun kwn terbalikan jadi 9891. tp yg naik ialah 6861...

    ini mesti ada jin nak main2 dgn aku...

    kalau rahsia sekecil mimpi jumpa Rasulullah saw pun tak boleh simpan, mcm mn nak diberi rahsia yg lebih besar lagi?

    ada warna yg terdapat disyurga tapi tak terdapat di dunia... cuba teka warna apa?

    ReplyDelete
  7. Sudah2la jake the Snake..hanya nk publisity saja..mnang pun dgan cara keji(fitnah dn cai)..lagi mau auta..sebagai ahli pas,ana btul2 rasa sedih..semoga d tunjukkan Jalan Yg Lurus..katakan tidak kpadaularmak Cai..ALLAHUAKBAR!!!

    ReplyDelete
  8. bhai,

    lu siasat skit si azming tu. dia dah 2 x ponteng meeting. pkr meeting dia gi newcastle. la ni berbuka dia pi outstation. ada apa2 ke? atau dah jadi barua hadi?

    menantu abah dgn serban 3 kilo tu masih di perangsang ke?

    ReplyDelete
  9. Salam bro..

    Gua pon mimpi gak..

    ..mimpi usrah & dpt AMANAT fitnah mmFITNAH drp fakeh ulamak dlm donia

    ..ddlm mimpi tu dia suruh walaq supaya senang dpt ESOS balak utk mmbeli kreta bmw ke mini ke atau vellfire ke dan bole enjoy MONTENG slalu ke london hatta ke jepon utk tegak hudud

    ...dlm mimpi tu dia asyik nasihatkan agar mnjaga akhlak & AKIDAH perjuangan dgn bbrp kata kunci ibarat "sakti" sprt istilah2 PILKUDA-broka-BARUA yg merupakan 'sesuci2' FITNAH yg baru dia dpt drp IJTIHAD sbg konci utk gua masuk ke syurga...hahaha syurga umno tuu la..

    ...ddlm IJTIHADnya FITNAH adalah sumber akhlak & AKIDAH yg sgt2 suci yg wajib diputar belitkan brulang2 kali supaya tidak TENGGELAM..yg tak perlu sama sekali dibahas kpd Quran dan sunnah w.pon terang2 dah MURTAD @ songsang!?

    ...bila gua bangun tidur jer,,gua bau WANGI..wangi bau duit kertas kena minyak atar.. RINGGIT ka syorga,,hehehe

    ReplyDelete
  10. Salam bro..

    Gua pon mimpi gak..

    ..mimpi usrah & dpt AMANAT fitnah mmFITNAH drp fakeh ulamak dlm donia

    ..ddlm mimpi tu dia suruh walaq supaya senang dpt ESOS balak utk mmbeli kreta bmw ke mini ke atau vellfire ke dan bole enjoy MONTENG slalu ke london hatta ke jepon utk tegak hudud

    ...dlm mimpi tu dia asyik nasihatkan agar mnjaga akhlak & AKIDAH perjuangan dgn bbrp kata kunci ibarat "sakti" sprt istilah2 PILKUDA-broka-BARUA yg merupakan 'sesuci2' FITNAH yg baru dia dpt drp IJTIHAD sbg konci utk gua masuk ke syurga...hahaha syurga umno tuu la..

    ...ddlm IJTIHADnya FITNAH adalah sumber akhlak & AKIDAH yg sgt2 suci yg wajib diputar belitkan brulang2 kali supaya tidak TENGGELAM..yg tak perlu sama sekali dibahas kpd Quran dan sunnah w.pon terang2 dah MURTAD @ songsang!?

    ...bila gua bangun tidur jer,,gua bau WANGI..wangi bau duit kertas kena minyak atar.. RINGGIT ka syorga,,hehehe

    ReplyDelete
  11. i bermimpi hampir dipatuh ular, tp i tepis ular tu sengih je dan cabut.

    i ingat ada org nk pinang i, rupanya ular tu moktar snake.

    i tafsirkan mimpi tu bahawa PAS dalam bahaya dan boleh hancur sebb ada snake tu dlm PAS.

    setahu i la, Umar rdh orgnya tegas dan keras. kalau takat nk dipegang pipinya, mau dihayunnya pedang kt tengkuk snake tu.

    hello.... mimpi bukan jaminan anda benar sentiasa.

    silap2 byk mimpi tanda byk tidor dan byk berangan.

    ReplyDelete
  12. sape-sape pun boleh claim jumpa nabi lah...x yah risau..

    ReplyDelete

  13. Ana ana..baru mndpt SUMBER mimpi ini..

    SUMBER

    SUMBER AKIDAH

    Sumber kpd AKIDAH dasar @ perlembagaan ISLAM dan PAS itu..
    --1) Quran
    --2) Hadis
    --3) Itjmak
    --4) Qias


    1) Quran

    Ddlm surah sbnyk 114 surah itu & ayat yg mana drp lebih 6000 ayat itu ada disebut peranan Quran sbg sumber "AKIDAH" terpenting itu yg mnnyuruh serta mmbolehkan kita-manusia mmbuat FITNAH? FITNAH?? FITNAH???!


    2) Hadis

    Hadis yg mana...samada hadis SOHEH....hadis DHOIF @ hadis PALSU skali pon yg ada mnyuruh & mmbolehkan brbuat FITNAH? FITNAH?? FITNAH???? sesama umat manusia hatta kpd musuh skali pon????!!


    3) Itjmak

    Itjmak ulamak serta "IJTIHAD" ulamak tolol yg mana yg boleh brbuat FITNAH? FITNAH?? FITNAH??? dikalangan sesama manusia TAK kiralah samaada dia tu musuh ddlm SELIMUT ker @pon musuh cakar-siku-LUTOT??????!


    4) Qias

    Qias dtg dr mana...Qias shbt & ulamak mana.....Ijtihad Qias drp shbt & ulamak bahalol-TOLOL mana yg boleh brbuat FITNAH? FITNAH?? FITNAH??? trhadap musuh skalipon musuh itu Yahudi musyrik Kafir harbi @ munafiq haraki skalipon dikalangan umat manusia????????!


    INGAT!

    INGAT wajib INGAT!!

    4 drp sumber dasar/perlembagaan diatas QURAN HADIS ITJMAK & QIAS itu adalah sumber tunjang kpd AKIDAH...jd apb terkeluar dan berlawanan dgn sumber yg 4 diatas itu tentulah AKIDAH sseorg itu akan mhjd..

    ....akidah-SONGSANG
    ....akidah-SESAT
    ....akidah-MURTAD

    AKIDAH2 yg-SONGSANG...akidah-SESAT...dan akidah-ygMURTAD pasti skali akan mmbawa sberat2 sebangsat2 & sbejat7MUSIBAT kpd ummat!!!



    Didlm Quran..

    ALLAH tlh berfirman..

    "..sesunguh7nya kbejatan FITNAH itu lebih lebih dahsyat-AKBAR drp mmbunuh"

    ReplyDelete

  14. Ana ana..baru mndpt SUMBER mimpi ini..

    SUMBER

    SUMBER AKIDAH

    Sumber kpd AKIDAH dasar @ perlembagaan ISLAM dan PAS itu..
    --1) Quran
    --2) Hadis
    --3) Itjmak
    --4) Qias


    1) Quran

    Ddlm surah sbnyk 114 surah itu & ayat yg mana drp lebih 6000 ayat itu ada disebut peranan Quran sbg sumber "AKIDAH" terpenting itu yg mnnyuruh serta mmbolehkan kita-manusia mmbuat FITNAH? FITNAH?? FITNAH???!


    2) Hadis

    Hadis yg mana...samada hadis SOHEH....hadis DHOIF @ hadis PALSU skali pon yg ada mnyuruh & mmbolehkan brbuat FITNAH? FITNAH?? FITNAH???? sesama umat manusia hatta kpd musuh skali pon????!!


    3) Itjmak

    Itjmak ulamak serta "IJTIHAD" ulamak tolol yg mana yg boleh brbuat FITNAH? FITNAH?? FITNAH??? dikalangan sesama manusia TAK kiralah samaada dia tu musuh ddlm SELIMUT ker @pon musuh cakar-siku-LUTOT??????!


    4) Qias

    Qias dtg dr mana...Qias shbt & ulamak mana.....Ijtihad Qias drp shbt & ulamak bahalol-TOLOL mana yg boleh brbuat FITNAH? FITNAH?? FITNAH??? trhadap musuh skalipon musuh itu Yahudi musyrik Kafir harbi @ munafiq haraki skalipon dikalangan umat manusia????????!


    INGAT!

    INGAT wajib INGAT!!

    4 drp sumber dasar/perlembagaan diatas QURAN HADIS ITJMAK & QIAS itu adalah sumber tunjang kpd AKIDAH...jd apb terkeluar dan berlawanan dgn sumber yg 4 diatas itu tentulah AKIDAH sseorg itu akan mhjd..

    ....akidah-SONGSANG
    ....akidah-SESAT
    ....akidah-MURTAD

    AKIDAH2 yg-SONGSANG...akidah-SESAT...dan akidah-ygMURTAD pasti skali akan mmbawa sberat2 sebangsat2 & sbejat7MUSIBAT kpd ummat!!!



    Didlm Quran..

    ALLAH tlh berfirman..

    "..sesunguh7nya kbejatan FITNAH itu lebih lebih dahsyat-AKBAR drp mmbunuh"

    ReplyDelete
  15. lepas ni makin ramai kah pembesar2 pas akan claim bermimpi jumpa nabi saw atau sahabat2? ni trend baru dikalangan geng ustaz? pas baru katakan

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja