Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 June 2015

Yang ini Gua Tak Setuju

Bhai/DeeDee semua...

Yang ini gua tak setuju... Jangan diikut cara dan perangai Singapura... Diorang tue bukan negara Islam macam Malaysia... Diorang dipimpin oleh orang kafir... PAP tue adik beradik DAP la kalo kat Malaysia nih... Perdana Menteri Singapura tue Cina... Makan babi... Minum arak.... Kafir....

Tak macam Perdana Menteri Malaysia.... Boleh jadi imam kepada Rosmah Mansor.... Tak makan babi.... Ala.. Sekali sekala Perdana Menteri Malaysia layan cerut apa salahnya.... Rokok difatwakan haram di Malaysia... Tapi cerut tak.... Hahaha .... Tengok aaaa.. Kat Malaysia... Majlis Fatwa Kebangsaan dah fatwakan haram menghisap rokok.... Singapura tue Majlis Fatwa dier buat relaks jer... Takder keluae fatwa pasai pengharaman rokok...., 

Jadi jangan tiru Singapura..... Gua tak setuju kita ikut cara Singapura.... Sebab nanti tok lebai dan ostad serta alim ulama yang serbannya sebakul..... Dan tebal jubahnyer yang ramai menggunakan siku dan lutut dalam amalan harian..... Susah la nak kena buang sumer produk tembakau yang mereka ader.... Ala bukan tak biasa waktu senggang antara Maghrib ke Isya' tue kena se"pam" dua candu tembakau kat koridor Masjid....

Kan elok diorang beriktikaf kat Masjid.... Bukan macam lu orang sumer yang beriktikaf dalam Internet... Dalam FB dan Twitter... Beriktikaf dalam blog.... Hahahaha...

Lu tak percaya.... Pi la mana-mana markas dimana puak siku dan lutut nih lepak.... Mesti lu akan jumpa berlambak puntung rokok.... Penat tau Hadi Awang tazkirah kat diorang nih bab amalan beriktikaf.... Sebab tue la sambil beriktikaf... Kena la layan se"pam" dua candu rokok untuk memantapkan lagi teknik beriktikaf..... Hahaha..... Tak percaya... Cuba tanya Mokhtar Senik..... Hahaha ... Kalau ader shisha kat Masjid lagi la best... Dah sebijik macam kat Tanah Arab..... Boleh la bercakap ana enta lepas tue.... Pergh.... Hebat...

Sebab itu la yang ini gua tak sokong.... Jangan la diharamkan rokok... Haramkan cerut takper la.... Hahaha


2 comments:

  1. bhai! halam lokok pa,pil kudakan ada! huhuhu...........!

    ReplyDelete
  2. Salam.

    Jangan la lu b'metafora fatamotgana benda isap rokok ni !! Perbuatan haramjadah tu MASIH boleh diubati. Kecuali la demer nak Kanser tahap 3,4 baru nak insaf baru ank berenti isap benda bahayakan kesihatan.

    Gua nasihat - sebab gua pun ex - demer yang penghisap rokok tegar SAMA aje penghisap dadah, gam, TAPI BHAYA lagi kesan pil wala' & thiqah PAS bawah TGHH & the gang !!

    Elok demer insaf, sedar ke diri ! Nak berenti rokok pun payah, lagi la susah nak suruh UmNo berenti daripada their antics, apa demer biasa buat - maksiat, rasuah, seleweng kuasa, peruntukan, media ! Enough talking, Walk the talk, please ! Or, just walk the park...Buat eksesais ...do some walking ..lagi bagus !

    Kita kena paham orang @ ahli, pemimpin PAS kata nak jadi pejuang agama Islam, fisabiilllah. Good intention BUT pelaksanaan fail big time...pejuang konon tapi nak berenti isap rokok pun tak boleh! Perangai pun kalah orang kafir harbi pun elok lagi?? Come on lah malu weihh !!

    Cermin & islahkan diri sendiri dulu !

    NO WONDER today's ulamak, ustaz PAS ramai pun yang pandai cakap aje, wayang ajelebih, rupanya kejor dunia & tamak jawatan, kuasa SEBAB hati busuk akan menghasilkan natijah sifat buruk, perangai "menyemakkan mata" .. cryptic yet hypocrite bigots ! Spare the few good men !

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja