Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 June 2015

Bukankah Telah Diberitahu

Bhai/DeeDee semua...

Benda nih gua dah bagitau banyak kali... Tapi blogger dan facebookee machai PAS tak pernah nak guna akal yang Allah Taala bagi tue untuk berfikir.... Terus tibai dan hentam gua macam binatang tak berakal.... Hahaha... Tapi nak buat camana kan,... Dah semuanya tolol.... Kesian....

Isu nih macam isu ayam dan telur.... Nak ader ayam kena ader tetaskan telur ayam dulu... Dah tetas telur ayam baru la ayam boleh membesar dan akhirnya kita boleh dapat telur.... Jadi pusing balik..., tak tahu yang mana satu yang patut dahulu buat,... Hahaha

Nak jalan hudud (atau apa-apa yang berkaitan dengan agama Islam) kena dapat kelulusan Majlis Raja-Raja dan YDP Agong..... Jadi kalu dah semua tue takder hati nak jalankan benda nih.. Lu ingat boleh ka jalan jer dengan kelulusan Parlimen.... Sembang boleh la... Tapi realiti tak boleh la bhai.... Ultra Vires ... 

Sebab walaupun Parlimen luluskan semua tue... Tapi kalu YDP Agong dan Majlis Raja-Raja tolak takmo jalankan.... Maka dengan mudah sajer usul itu di over-ruled kan.... Lulus di Parlimen... Walaupun amik masa 60 hari kono kalo YDP Agong tak sign dier akan jadi undang-undang.... Tapi itu semua tak berfungsi jika ianya berkaitan dengan Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu.... Semuanya still tabley jalan,,...

Ader paham ka... Cuba la belajar skit undang-undang dan perlembagaan.... Jangan jadi bangang macam Mokhtar Senik.... Hahahaha




5 comments:

  1. Salam.

    Nazri pasal ni dia khabor benda@cara yang betul, jadi PAS kena ikut ler channel tu. Hal dia vs TMJ tu hal lain. PAS jangan byk songeh, hanky panky, masih nak menipu !

    Beriya-riya nak pertahan ideologi nak hudud yg Kelate lulus rupanya at last minutes tahu-tahu dah sembang lain ustaz tu nak bawak Pindaan Enakmen Syariah SAJA. Hudud ni nak buat ikut ler step yang tepat, jangan berdalih atau memang PAS saja buat alat modal tutup kelemahan tadbir urus, akhlak, rasuah sesetengah pemimpin PAS ?

    MSU ker DUP ker pun buat keputusan & tindakan such annoying ..dah PAS yang nak cerai dgn DAP, dah lulus pun kat muktamar, alih-alih dia mintak orang @DAP pulak lafazkan cerai@ berpisah dengan PAS, apa barang?

    Dah demer nak ulamak maki hamun, tuduh macam-macam belasah, tekanan kat orang "progresif, moderate" sebab demer nak bolot semua tapak kepimpinan ahhh pastu senang aje demer nak pujuk rayu pulak supaya kita berdamai?

    A costly attrition ! PAS dah rosak sebab ada ulamak yang tamak haloba kuasa, harta dunia, busuk hati, akhlak buruk....IT IS beyond belief as well as beyond repair too!

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    Last-last yang terkena Mokhtar Senik. Wakaka!

    ReplyDelete
  3. Halangan terbesar PAS dalam perlaksanaan hudud selain mendapat persetujuan 2/3 ahli Parlimen:

    1. Agung & Raja2 Melayu
    2. Peguam Negara
    3. Majlis Tertinggi UMNO.
    4. Perdana Menteri.

    Ahli2 Pas sudah kena tipu dgn Hj Hadi dan ularmak2 Parti Ajaran Sesat. Perasan Ahli Syorrga. kah kah kah

    ReplyDelete
  4. kalau setakat menyalak itu ini tak ada gunanya sebagai seorang Islam sepatutnya pakat permudahkan jalan untuk pelaksanaan
    ada baki umur lagi boleh belagak bila dah mati dan dibangkitkan semula baru mata
    pakat tebeliak
    masa tu baru nak minta dengan Allah nak balik dunia nak buat baik tarak guna lagi
    yakin pada Allah didunia disana baru nak yakin terlambat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geng wala'un dah berbunyi...Cakap mcm bagus je. Nak berpakat mcm mana kalau ketua asyik bawak ke lubang yg sama utk dipatuk oleh ular yg sama. Bila kita merancang sesuatu, kita juga kena kenalpasti halangan2 yg bakal kita hadapi dalam melaksanakan rancangan tsb. Bukan main semberono je..

      Delete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja