Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 June 2015

Kami Tak Salahkan ...

Bhai/DeeDee semua...

Betul.... Kami tak salahkan Dewan Ulama atas isu usul memutuskan hubungan dengan DAP yang dibawa dan diluluskan tanpa bahas dalam Muktamar PAS ke 61 yang baru lepas....

Sesungguhnya kami tak akan salahkan Dewan Ulama.... sebab



Sebab kami tahu Dewan Ulama PAS dipenuhi oleh orang-orang yang tolol... yang mana perwakilan Dewan Ulama pon dipenuhi oleh orang-orang yang tolol.... Sebab itulah atas ketololan mereka.... maka mereka tidak boleh melihat usul yang dibawakan oleh Mokhtar Senik (selaku Ketua Dewan Ulama PAS Pahang) sebagai satu usul yang tolol..

Jadi.,... oleh kerana usul yang dibawakan oleh orang yang tolol... lalu diluluskan dalam dewan ualam yang dipenuhi oleh orang-orang yang tolol... maka keputusannya adalah tolol belaka....  Malah kami juga diberitahu bahawa usul ini tidak dibahaskan atas permintaan Presiden yang tolol juga...

Maka... takkanlah kami nak marahkan dan salahkan orang yang tolol... Tolol bukan boleh didakwa di Mahkamah.... Tolol adalah satu penyakit psikologi.... Nak buat camana,....

Terima sajerlah keputusan tolol yang dibuat oleh sekumpulan orang-orang yang tolol yang mana ianya dicadangkan oleh orang yang tolol jugak.... Nak buat camana....

Jadi... kami memaafkan Ketua Dewan Ulama yang tolol yang memohon supaya janganlah di persalahkan Dewan Ulama yang tolol.....  Kami memaafkan kamu... Sebab tolol itu satu jenis penyakit..... Susah nak ubat....

Hehehe....

Berkaitan : Usul Bodoh

9 comments:

  1. Salam bhai.

    Takda daya kita nak buat apa-apa sebab depa dah dipuja tahap dewa a.k.a demigod....Biaq pi la depa tu cakap merepek, kerja tak bagus mana, sikap culas, malas, cuai, bodoh jahil sekalipun.. sebab itu penyakit yang tak boleh didakwa, legally.

    Elok ler tu join the club setan lagi sekor..."Better the devils we know" eh ? Malang seungguh Me-layu, ada pemimpin pun macam takda, takda makna !

    ReplyDelete
  2. Gua rasa tolol gak kalau tak memaafkan ketololan mereka, dari atas yang tolol sampai lah ke bawah yang tolol

    Apa kata mereka terus menunjukkan ketololan mereka denga membuat persembahan secara live

    MAAFKAN KAMI

    presideng sebagai peniup seruling merangkap penyanyi utama
    ketua dewan ulama sebagai pemetik gitar aka piano
    ketua cai sebagai pemukul tabla aka bongo
    Seluruh perwakilan, pembahas dan pengedar cai sebagai suara latar

    semoga mereka gembira dengan ketololan mereka
    mahpuz pun nak selamatkan diri sebagai pencacai tua pengangkat najis yang hangguk

    ReplyDelete
  3. Sitolol yg tak tahu diri tuu TOLOL

    Hanya yg TOLOL-siku-LUTOT jerr..yg brlagak bijak brbuat FITNAH & songlap ddlm GELAP



    Bro..

    Org yg IQ tak lulus SRP/LCE(era 70/80an) nih.. mrk belajor bab2 ugama..& yg lulus kan mrk pon geng2 Ugama yg TOLOL2 juga..syalibus mrk tak pernah brkembang..dok jenoh mngHAFAL kesah2 Arab-NAHU-SARAF-Tajwid yg dah berlalu lebih 1400tahun lalu..


    ......"evolusi PEMIKIRAN teknoloji dan komunikasi maklumat terlalu7JAUH brkembang"......


    Klu mrk bukan ngaji kat pondok & masuk sekolah BIASA...klu ada 7 klas A B C D E F G mrk nih akan dpt paling bagus pon klas C/D E & bawah?

    Mrk LANGSUNG tak layak dr segi IQ utk masuk skolah2 sprt MCKK TKC STAR SEDAR ALAM SHAH MRSM dll...sbb tu mrk hampir pasti BUNGKUS LCE/SRP sbb IQ-Maths mrk ciput-tolol-COROT!?



    ......."ukurlah baju pd BADAN sendiri"......



    Bila depa dah boleh sikit hafal bab sjarah & bole cakap Arab sikit2 tambah pulok dpt ijazah-SAMPAH drp pak2 Arab yg lg teruk-korup nya tu,,?? depa nih dah mule naik TOCANG wehh & "PRASAN" pandai smua..huhu



    ..........."jgn lah jd sprti KADUK naik junjung"......



    Depa jd lg TOLOL bila org2 kampong panggil depa ostad apatah lg bila diNOBAT konon2nya sbg "ularrrMak" pd hal klu depa masuk skolah biasa SRP/LCE--Maths pon tak lulus!?..

    .........."jgn lah berangan2 mcm Mat Jenin".....




    SEDANGkan..

    Sebaliknya..

    Org mcm Dr Dzul Dr Hatta Nizar Hanipa Khalid Samad Dr Mariah dll.. yg IQ depa memang ALLAH dah anugrahkan "HEBAT" depa nih boleh pulun apa yg Hadi Awang hafal/belajar berpuloh2 tahun tuu..hanya dlm masa 6bulan @ lebih2 setahun jerr....!?

    ........."moga jd lah resmi PADI makin tunduk makin berisi"......



    Sbb IQ depa ALLAH anugrahkan memang HEBAT sbb tu depa hebat dlm subjek2 Maths Sains Fizik Kimia Economic dll..dan mrk mudah mnguasai BAHASA2 Omputih, Manderin, Tamil & Arab skalipon..

    Mrk juga sgt7Arif BASIC undang2, dan otak depa memang "laju" sbb itu mrk LANGSUNG tak takut wacana-DEBAT-hujjah skalipon dicabar kat dlm Gereja dan dimana2 shj..

    ...mrk snantiasa berdiri dgn sbnr7HAQ-UNVRSAL-value ygAZALI disuloh sbnr7CAHAYA yg maha7TERANG sbb itu suara mrk sgt2 lantang dan mnguasai SESI parlimen dr pmbangkang dgn penoh smangat KBERANIAN!?


    ........"benih yg baik w.pon dibuang ketengah2 LAUTAN akan mnjd pulau"......




    INGAT..

    Ingat sejarah..

    Nabi SAW pon dr kalangan IQ yg sgt7HEBAT w.pon nabi tak masuk sekolah & buta-HURUF tp dr sudut IQ nya sgt7HEBAT sbb itulah "IDEA"nya dihormati ddlm mncari pnyelesaian MASAALAH dikalangan msyarakat jahiliyah w.pon diusia mudanya..sblum diangkat mnjd rasul dan nabi...

    Sbb itu nabi SAW bershbt dgn Abu Bakar AbdurRahman Auf Othman dll yg ahli/pakar ddlm perniagaan yg juga mmiliki IQ yg HEBAT krn latar blakang prniagaan-profesional antaraBANGSA diSyam Yaman dll yg trdiri/bercampur dengan brbagai2BANGSA dan brbagai2Bahasa..

    ......."hanya JAUHARI yg arif mngenal manikam".....

    .......&......"Great minds THINK alike"......



    SEBAB

    Sebab itulah ularrrMak2/ahlulKitab Yahudi & Nasrani sgt7DENGKI trhdp nabi SAW seolah2 nabi yg baru seTAHUN jagung belajor mngHAFAL sejarah-WAHYU tiba2 berani mncabar mrk utk hadir berDEBAT & berHUJJAH...sdangkan mrk tlh pon mndpt NOBAT dan "Tauliah" berpuloh2 tahun sblum nabi!?


    ........"ingatlah hikayat berguna Hang Nadim dgn Spura dilanggar todak"..



    ...tetapi krn IQ nabi SAW yg dianugrahi'NYA itu memang bnar7HEBAT maka mrk pon terpaksalah mnggunakan kuasa kepala LUTOT-&-SIKU utk mmbuat-makar-FITNAH-onar-@ "CHAI" agar dpt mmbunuh/mnghapuskan sbnr7PEMBAWA sbnr7CAHAYA-erti-KBNARAN yg maha7TERANG itu..

    Quran(59:21)
    ........."semua hujjah-HAKIKAT itu hanyalah utk yg bnar7brTAFAKKUR sdlm7nya"..


    Cobalah renong2-visualisekan sinetron ini dgn mndlm

    Nota:

    TAFAKKUR = Dgn IQ-Akal yg HEBAT berfikir dlm sdlm7nya!!!

    huhuhu,,bukannya dgn LUTOT-&-siku?

    ReplyDelete
  4. betul it is not a crime for stupidity It is a penyakit tapi but no ubat for it kesian kat ahli yg begitu taat pada ketua .What choice do they have?

    ReplyDelete
  5. Sitolol yg tak tahu diri tuu TOLOL

    Hanya yg TOLOL-siku-LUTOT jerr..yg brlagak bijak brbuat FITNAH & songlap ddlm GELAP



    Bro..

    Org yg IQ tak lulus SRP/LCE(era 70/80an) nih.. mrk belajor bab2 ugama..& yg lulus kan mrk pon geng2 Ugama yg TOLOL-bengap juga..syalibus mrk tak pernah brkembang..dok jenoh mngHAFAL kesah2 Arab-NAHU-SARAF-Tajwid yg dah berlalu lebih 1400tahun lalu..


    ......"evolusi PEMIKIRAN teknoloji dan komunikasi maklumat terlalu7JAUH brkembang"......


    Klu mrk bukan ngaji kat pondok & masuk sekolah BIASA...klu ada 7 klas A B C D E F G mrk nih akan dpt paling bagus pon klas C/D dan kebawah!?

    Mrk LANGSUNG tak layak dr segi IQ utk masuk kesekolah2 sprt MCKK STAR SEDAR ALAM SHAH MRSM dll...sbb tu mrk hampir pasti BUNGKUS LCE/SRP sbb IQ-Maths mrk ciput-tolol-COROT!?



    ......."ukurlah baju pd BADAN sendiri"..



    Bila depa dah boleh sikit hafal bab sjarah & bole cakap Arab sikit2 tambah pulok dpt ijazah-SAMPAH drp pak2 Arab yg lg teruk-korup nya tu,,?? depa nih dah mule naik TOCANG wehh & "PRASAN" pandai smua..huhu



    ..........."jgn lah jd sprti KADUK naik junjung"...



    Depa jd lg TOLOL bila org2 dah panggil depa ostad apatah lg bila diNOBAT konon2nya sbg "ularrrMak" pd hal klu depa masuk skolah biasa SRP/LCE--Maths pon tak lulus!?

    .........."jgn lah berangan2 mcm Mat Jenin"..




    SEDANGkan..

    Sebaliknya..

    Org mcm Dr Dzul Dr Hatta Nizar Hanipa Khalid Samad Dr Mariah dll.. yg IQ depa memang ALLAH dah anugrahkan "HEBAT" depa nih boleh pulun apa yg Hadi Awang hafal/belajar berpuloh2 tahun tuu..hanya dlm masa 6bulan @ lebih2 setahun jerr!?

    ........."moga jd lah resmi PADI makin tunduk makin berisi"..



    Sbb IQ depa ALLAH anugrahkan memang HEBAT sbb tu depa hebat dlm subjek2 Maths Sains Fizik Kimia Economic dll..dan mrk mudah mnguasai BAHASA2 Omputih, Manderin, Tamil & Arab skalipon..

    Mrk juga sgt7Arif BASIC undang2, dan otak depa mrk "laju" sbb itu mrk LANGSUNG tak takut wacana-DEBAT-hujjah skalipon dicabar kat dlm Gereja dan dimana2 shj..

    ...mrk snantiasa berdiri dgn sbnr7HAQ-UNVRSAL-value ygAZALI disuloh sbnr7CAHAYA yg maha7TERANG sbb itu suara mrk sgt2 lantang dan mnguasai lebih sparuh SESI parlimen dr pmbangkang dgn penoh smangat KBERANIAN!?


    ........"benih yg baik w.pon dibuang ketengah2 LAUTAN akan mnjd pulau"..




    INGAT..

    Ingat sejarah..

    Nabi SAW pon dr kalangan IQ yg sgt7HEBAT w.pon nabi tak masuk sekolah & buta-HURUF tp dr sudut IQ nya sgt7HEBAT sbb itulah "IDEA"nya dihormati ddlm mncari pnyelesaian MASAALAH dikalangan msyarakat jahiliyah w.pon diusia mudanya lg..sblum diangkat mnjd rasul dan nabi...

    Sbb itu nabi SAW bershbt dgn Abu Bakar AbdurRahman Auf Othman dll yg ahli/pakar ddlm perniagaan yg juga mmiliki IQ yg sgt7HEBAT krn latar blakang prniagaan-profesional antaraBANGSA diSyam Yaman dll yg trdiri/bercampur dengan brbagai2BANGSA dan brbagai2Bahasa..

    ......."hanya JAUHARI yg arif mngenal manikam"..

    .......&......"Great minds THINK alike"......



    SEBAB

    Sebab itulah ularrrMak2/ahlulKitab Yahudi & Nasrani sgt7DENGKI trhdp nabi SAW seolah2 nabi yg baru seTAHUN jagung belajor mngHAFAL sejarah-WAHYU tiba2 berani mncabar mrk utk hadir berDEBAT & berHUJJAH...sdangkan mrk tlh pon mndpt NOBAT dan "Tauliah" berpuloh2 tahun sblum nabi!?


    ........"ingatlah hikayat berguna Hang Nadim dgn Spura dilanggar todak"..



    ...tetapi krn IQ nabi SAW yg dianugrahi'NYA itu memang bnar7HEBAT maka mrk pon terpaksalah mnggunakan kuasa kepala LUTOT-&-SIKU utk mmbuat-makar-FITNAH-onar-@ "CHAI" agar dpt mmbunuh/mnghapuskan sbnr7PEMBAWA sbnr7CAHAYA-erti-KBNARAN yg maha7TERANG itu..

    Quran(59:21)
    ........."semua hujjah-HAKIKAT itu hanyalah utk yg bnar7brTAFAKKUR sdlm7nya"..


    Cobalah renong2-visualisekan sinetron ini dgn mndlm..


    Nota:

    TAFAKKUR = Dgn IQ-Akal yg HEBAT berfikir dlm sdlm7nya!!!

    huhuhu,,bukannya dgn LUTOT-&-siku?

    ReplyDelete
  6. Setuju 100% sebab mereka tolollah maka parti jadi parti tolol. Parti jadi tolol sebab memilih pemimpin yg tolol. Sekiranya ahli pas tak mahu jadi tolol maka lebih baik keluar dari parti tolol tu. Hanya ahli yg tolol aje akan lantik pemimpin yg tolol. Sebelum dpt kuasa bukan main ghairah hentam org dgn kata2 hina tetapi dah berkuasa tak tahu nak buat apa pulak. Memang hancus puak2 tolol ni.

    Hanya mereka yg tolol aje memilih pemimpin tolol.

    abuamir

    ReplyDelete
  7. bhai....!sebab pa puak UG/GU ni jadi tolol sebab puakUG/GU bila bercakap depa guna kapla lotot dan siku.aku ni nak komen banyak lagi tapi aku takut akan tertaip perkataan yang tak sedap dibaca dan bertambah lagi sakit hati ngan geng UG/GU tolol ni

    ReplyDelete
  8. Menate mahpus ketua olamak pascai....muka pun nampak macam stim pil kuda.
    Muka pun bahalol....tua kutuk tak sedar diri.Dah buat salah mengaku aja lah.

    ReplyDelete
  9. Ketua dewan olamak lebai mercun dan ustat sampul....baso TOLOL.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja