Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 June 2015

Double Standard

Bhai/DeeDee semua...

Gua ader sampaikan pesan kepada kengkawan di Bukit Aman awal pagi tadi... Mintak diorang amik skit tindakan.... Kiter takmo nanti ader orang kata ader double standard untuk Akta Hasutan.... Kalo orang biasa yang buat.... kalo pembangkang yang buat.... laju jer kena tindakan... tahan dan tangkap dibawah Akta Hasutan..... walaupun belum terbukti sesuatu itu hasutan...

Tapi... biler kena pada "freeloader" dengan "rembatloader".... takder plak kena aper-aper tindakan..... Hampeh aaaa...

Patut dua-dua pihak nih kena panggil untuk siasatan dibawah Akta Hasutan.... yang anak bangsawan pon patut kena... yang Menteri pon patut kena..... baru la adil ..... supaya semuanya bertenang.... sebab tindakan bodoh yang dua-dua pihak mainkan la nih pada gua langsung takder signifikan kepada masyarakat umum...

Masing-masing nak tunjuk pandai.... masing-masing nak tunjuk otai..... walhalnyer isu yang terbabit tue biasa jer.... tapi biler dah masing-masing bawak geng... kumpulkan geng.... tue yang jadi makin besar tue.... Aper daaa.... Patut dua-dua kalo betul anak jantan.... dua-dua jumpa face to face..... tak payah la nak tunjuk power kat media....

Jumpa kat mana-mana..... lepas tue nak bergasak lantak pi la kat dua orang tue.... kami rakyat boleh sediakan kayu ka... besi ka... cangkul ka... sabit ka.... keris ka... parang ka.... golok ka..... untuk buat modal dua orang nih bergasak..... Hahaha

Tapi jangan dok kasi panas line sampaikan ugut dokumen perjanjian lama... konon boleh terbubar negeri....... Poodah la.... perjanjian tue tak valid la lepas perjanjian Persekutuan Tanah Melayu diujudkan la wei.... belajar la undang-undang skit.... tak payah la nak sembang macam bagoosh..... kalo betul perjanjian tue valid... aper pasai tak gunakan itu untuk kes Pulau Batu Putih... hahaha... lanchow la tak berani nak guna perjanjian tue dalam kes Pulau Batu Putih..... Hahahaha

Hampeh....

Lagi satu.... dalam kes Bung Mokhtar Raden dengan Zuraidah Kamarudin tue..... ala.... ngan perempuan berani la Bung tunjuk samseng...... Hahaha....  kalo betul Bung berani dah hebat... ajak la Zuraida tue bergasak one to one face to face..... Hahaha.... ader brani ka.... Hahahaha

5 comments:

  1. Ramadhan syeikh, ramadhan! Kahkahkah

    Dah trim bulu hidung?

    Time pose-pose tu la nanti bulu idung dok main terjulur-julur. Kahkahkahkah!

    ReplyDelete
  2. Selepas KTN(Ketua Twitter Negara) mengeluarkan kenyataan kata kes Nazri Aziz akan disiasat, sehingga hari ini dah 3 hari dan Nazri sudah keluarkan 2 lagi kenyataan hasutan baru. Sebab dia tau Menteri2 UMNO tidak boleh ditahan atau didakwa melainkan jika mereka melanggar perintah PM. Inilah undang2 rimba UMNO. Tapi kalau melibatkan pembangkang, awal2 subuh dah kena tangkap dan siap hantar FRU,RELA,BOMBA,TNB semua pi tangkap seorang saja.

    ReplyDelete
  3. masa ni lah nak naikkan rating...sorang rating penyokong hardcore PM, nak nak pulak dgr cerita ada perubahan cabinet nanti...mana tau kalau dapat up lagi....

    sorang tu pulak dah macam gila glamer..tang sukan nak masuk, tang politik nak masuk,..takde rasa nak balas kat orang yg burukkan nama atuk dia dulu2 ke???

    aymy8888

    ReplyDelete
  4. semua kaki pelingkup
    kalau betoi untuk rakyat dah lama rakyat selamat sejahtera

    ReplyDelete
  5. sbb tu bila mmber joho aku suma ckp istana dh mula side pembangkang... aku carutkan je... sejak bila lak istana joho side pembangkang?... 1 malaysia sedia maklum betapa rapatnyer istana joho dan umno... chua jui meng pkr pon dh kena tarik balik darjah kebesaran... pada aku mnda ni suma lebih pada isu antara individu je... bukan nk jatuhkan umno pon... joho nak jadi negara sendiri??... gud luck la... bandar johor bahru dh makin ramai dimonopoli oleh chinese spore... baik rumah ataupon bisnes...

    rumah2 di johor bahru... bawak ke ulu tiram n johor bahru... suma dh x de mampu milik... dah jadi mampu tengok je... tapi x pe... janji kerabat ada kete juta2... mewah2... rakyat joho bangga giler...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja