Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 June 2015

Dana Pilihanraya PAS

Bhai/DeeDee semua...

Dulu gua akan memberikan sedikit sumbangan setiap kali ada program Dana Pilihanraya PAS... Malah gua siap membantu kawan menganjurkan program makan malam semata-mata nak kumpulkan Dana Pilihanraya PAS.... Penat tue jangan kira la... untuk kepentingan Parti.. atas dasar jihad.....

Tapi....

Kini..... Selepas hampir semua golongan yang melihat PAS kini makin hanyut dengan agenda "Wala" dipancung keluar dan dilabelkan oleh ahli PAS yang jenis buta kayu...  Rasanyer gua takmo dah nak terlibat dengan program Dana Pilihanraya PAS...

Gua rasa aaa... lebih baik gua salurkan duit yang gua ader... atau anjurkan majlis makan malam untuk kumpul dana bagi rumah anak yatim.... itu lagi bermanfaat.... itu lagi berfaedah... Bukan apa... PAS katanya tak hadap sangat kepada kemenangan dalam Pilihanraya... Malah pada PRU14 akan datang nih siap nak bertanding disemua kawasan yang ditandingi oleh parti rakan dalam Pakatan Rakyat....

Buat apa gua bagi duit yang akhirnya depa buat modal untuk calon "tak boleh pakai" diorang... pastu kalah dan hilang deposit... buat rugi jer.... tambah lagi dalam keadaan giler nak berlawan sampai berlaku pertindihan kerusi.... Giler...

Bukan duit poket calon pon untuk buat deposit bertanding tue... tapi duit kita semua... duit lu... duit gua.... yang kiter derma melalui tin Milo atau uncang tue.... yang katanya dana pilihanraya.... Tambah lagi gua masih mengundi di Perak... dan yang handle Dana Pilihanraya PAS di Perak aderlah Azli Musa .... sure lagi la hancuss kalu gua bagi sumbangan Dana Pilihanraya PAS nih...

Suruh la Azli Musa kutip dari kumpulan walaun jer..... jangan gatai kutip Dana Pilihanraya PAS dari Jebon.....

Ini gua nak kempen nih... Kalo lu orang rasa lu orang telah dijebonkan... jadi lu jangan gatai-gatai nak bagi sumbangan kepada Dana Pilihanraya PAS.... biar lantak diorang cari mana-mana lot balak untuk dijual digadai.... Hahaha... biar padan muka diorang.... Hahaha

8 comments:

  1. eh,
    kan geng2 Wala nak keredhaan jea... menang kalah belakang kire...
    so nak buat ape pakai tin milo dgn sampol...

    ReplyDelete
  2. Tiada lagi sumbangan walau satu sen untuk PAS. PAS sekarang DAH KUAT dan KAYA RAYA.

    ReplyDelete
  3. Tunggulah ceramah dari kepimpinan Cai boleh ke kumpul dana melalui kutipan,
    tu agak nya nak salehudin ayub dan mahfuz join pintu belakang AJK pusat, pasal fulus le.
    Harap Tantawi dg abduk sapa nak dengar terutamanya Pantai Barat, Ru Rendang la kena bederma lebih tapi be duit ke nelayan situ,,.....

    Duvid duvid

    ReplyDelete
  4. PAS ada umno backup ape nak minta2 kat lu bro .heheheheeheh.

    ReplyDelete
  5. Salam bro,

    Skrg nih elok kutip dana..

    Dana supaya tidak karam TENGGELAM..

    Huh!

    AKIDAH?

    Wajib cek AKIDAH bro..

    ?

    AKIDAH apa bg org yg brbuat FITNAH??

    Brbuat FITNAH itu jadah AKIDAH sape???

    Brulang2 brputar2 konar brbuat onar-FITNAH itu belajar AKIDAH dr sape????

    AKIDAH sape yg mngajar kita boleh berputar2 brbuat FITNAH??????

    Adakah AKIDAH dr nabi SAW pernah mngajar buat FITNAH??????

    Adakah AKIDAH nabi prnah mngajar FITNAH hatta trhdp Yahudi & kafir harbi????????

    Adakah AKIDAH wahyu Quran drp TUHAN boleh brbuat FITNAH kpd umat manusia?????????


    Awas!

    AKIDAH

    AKIDAH siapa yg tlh karam??????????????

    AKIDAH sape yg dah hanyut karam?????????????

    AKIDAH sapekah kini yg tlh bnar2GELAP-hanyut karam-TENGGELAM????????????????!


    Nota:

    Sila rujuk & sah kan AKIDAH anda kpd ulamak diNOBAT no.1 no.2.....dan no.3 donia, wokeh!?

    ReplyDelete
  6. Salam bro,

    Skrg nih elok kutip dana..

    Dana supaya tidak karam TENGGELAM..

    Huh!

    AKIDAH?

    Wajib cek AKIDAH bro..

    ?

    AKIDAH apa bg org yg brbuat FITNAH??

    Brbuat FITNAH itu jadah AKIDAH sape???

    Brulang2 brputar2 konar brbuat onar-FITNAH itu belajar AKIDAH dr sape????

    AKIDAH sape yg mngajar kita boleh berputar2 brbuat FITNAH??????

    Adakah AKIDAH dr nabi SAW pernah mngajar buat FITNAH??????

    Adakah AKIDAH nabi prnah mngajar FITNAH hatta trhdp Yahudi & kafir harbi????????

    Adakah AKIDAH wahyu Quran drp TUHAN boleh brbuat FITNAH kpd umat manusia?????????


    Awas!

    AKIDAH

    AKIDAH siapa yg tlh karam??????????????

    AKIDAH sape yg dah hanyut karam?????????????

    AKIDAH sapekah kini yg tlh bnar2GELAP-hanyut karam-TENGGELAM????????????????!


    Nota:

    Sila rujuk & sah kan AKIDAH anda kpd ulamak diNOBAT no.1 no.2.....dan no.3 donia, wokeh!?

    ReplyDelete
  7. Simpan duit tu dulu Yeop. Nanti kita boleh sumbangkan pada parti baru yang akan ditubuhkan oleh G18.

    ReplyDelete
  8. Sore loser la geng jebon ni...kah kah kah...geng ulama akan terus istiqamah dalam perjuangan..geng jebon je mengaruk bila kalah..kah kah kah..masa geng ulama byk kalah pada pemilihan terdahulu geng ulama relek je..ni geng jebon kalah dah merajuk macam budak 2 tahun..kah kah kah..nah putting gi hisap..kah kah kah..

    aymy8888

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja