Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 June 2015

Jaga Tembolok Sendiri

Bhai/DeeDee semua...

Terlajak perahu boleh undur.... Tapi biler terlajak bagi usul lepas tue tak diberi peluang bahas.... So jadah apernyer nak kena bawak pi mesyuarat Majlis Syura Ulama.... Hahaha.... Wei... Gua nak kasitau lu orang... Cuba lu orang tengok senarai yang duduk dalam Majlis Syura Ulama PAS la nih.... Biler lu dah kaji siapa yang ader dalam MSU... mesti lu akan percaya bahawa ianya bukan Majlis Syura Ulama tetapi Majlis Syoru Ulama.... Hahaha

Sebab... Yang dok lepak kat dalam MSU ramai yang kaki sampul.... So mestilah nak jaga tembolok sendiri.... Hahaha... Nanti kalu syoru miss la... Hahahaha.... Pasai tue la usul dari Dewan Ulama yang dibawak oleh Mokhtar Senik (mamat yang lepas bebas tanpa apa-apa pertuduhan dalam kes Al Maunah - something fishy) laju ja diorang tak kisah untuk dibahaskan... Tapi biler terperasan syoru mungkin missed... Baru teringat nak tarik brek... Hahaha

Sebabnyer .... Tengok Hadi Awang punya cakap... Lu agak pasai aper Hadi Awang gelabah biawak nak tarik brek bab usul Dewan Ulama tue (putus hubungan ngan DAP) tue ..... Semua pasai syoru akan ilang.... Hahaha... Banyak ribu tue..... Hahaha... Lepas la buat duit bayar Bimmers 7 series... Hahaha... Syoru saper yang akan ilang....syoru sorang ahli Majlis Syoru Ulama la bhai.... Ala... Anak menantu Hadi Awang tue....

Hahaha.... Tau dier gamjat.... Itu hari masa usul keluar semua macam gampang jer.... Biler terkena batabg hidung sendiri baru ader akai... Hahaha

Hadi Awang nih lupa ka.... Muktamar adalah kuasa pemutus tertinggi dalam PAS dan bukannyer Majlis Syura Ulama.... So.... Dalam keadaan Majlis Syura Ulama sudah jadi Majlis Syoru Ulama.... Aper kejadahnyer dier jadi kuasa pemutus.... Tak belajar perlembagaan PAS ka.... Aper daaa...

Hahaha...

P/S : Kepada kawan-kawan yang tau gua ader dalam FB... harap maaf... Gua skrang sudah tutup akses gua kat FB tue... Sebab gua kembali tumpukan sepenuh perhatian kat Blog.... Harap maaf... Hahahaha

6 comments:

  1. Tahniah kepada operatif-operatif dan sahabat-sahabat dalam PAS. Lu orang memang hebat. Tidak sia-sia latihan dan drill yang diberikan. Tugasan-tugasan yang lebih mencabar bakal menyusul.

    ReplyDelete

  2. Klu lah parti DAP atau PKR buat "FITNAH" mcm pilkuda tuu kpd calon PAS bgmnkah agaknya respon Hadi & walaon2nya itu?

    DAN

    Klu lah Wan Azizah buat "FITNAH" trhdp Hadi bhw dia bnar2 jls tak LAYAK dan tlh gagal diTrngganu & Kedah...sprt mana Wan Azizah tlh di"FITNAH" oleh Hadi tanpa melihat kpd MERIT yg Wan Azizah miliki,, bgmn kah gelagat Hadi & walaon2nya itu agak2nya??

    DAN

    DAN

    Klu lah Anwar LKS LGE & Wan Azizah jenis PONTENG U-Turn putar BELIT dolak dalik & buat FITNAH mcm Hadi dah buat..agak2nya lah apa yg Hadi & walaon2nya itu akan buat???


    Kita..

    Kita wajib takleh tertipu hanya dgn kata2-gaya-pakaian-SORBAN serta kertas2 MA PhD @ profesor2-AGAMA yg dah brsepah2 mcm sampah, dsbnya..

    Kita patut insaf sdlm7nya adakah putar BELIT U-Turn khianat FITNAH itu mrupakan "akhlak-AKIDAH" RasuluLLAH?

    Klu itu bukan & BUKAN "akhlak-AKIDAH" RasuluLLAH jd itu akhlak siapa??

    Itu AKIDAH siapa???

    ITU

    ITU...akhlak?

    ITU....AKIDAH??

    ITU akhlak AKIDAH sape camtu???


    Hadi boleh mintak tolong Yusof Al-Qardhawi tolong sahkan..bukankah PUTAR-dolak-DALIK-khianat-FITNAH itu mrupakan akhlak-AKIDAH "Yahudi-Harbi" laknatuLLAH????


    Insaf

    Insaf lah

    Bhw CAHAYA sbnr7TERANG yakni akhlak-AKIDAH yg dibawa nabiSAW itu TERANG-LURUS-KUDUS yg tiada bengkok-U-TURN-putar-BELIT-dolak-DALIK-gelap-FITNAH yg "SENGAJA" coba utk mnipu mngeliru & mnJAHANNAMkan ummah!!!

    Cer

    Cer tanya smula

    Cer tanya Qardhawi itu akhlak-AKIDAH sape????????????


    Bro..

    Smoga sbnr7CAHAYA KBNARAN yg maha7TERANG mnyuloh kgelapan..amiinn

    ReplyDelete
  3. Memang Ha Die and the gang tak boleh di harap untuk memerintah negara Malaysia, tidak ada kebijaksanaan dalam menngendalikan isu. Sanggup memutuskan hubungan denag DAP ataas alasan akidah. Kalu Gang Ha Die And the gang dibenarkan memerintah negara, Malaysia akan kehilangan hubungan diplomatik dengaan Perancis, denmark dan banyak negara lain kerana negara ini benarkan agama di hina atas nama kebebasan bersuara dan kita terpaksa putuskan hubungan diplomatik atas nama aikdah dan sanggup menjadi kera sumbangg.

    ReplyDelete
  4. kih kih kih...

    lu tak habis-habis cuba miss leading your audience...

    what a pity...

    ReplyDelete
  5. Akai sempit jubah meleret...inilah puak semak perasan ulamak...yg dok dibawah depa ternganga bodoh mendengar semak2 bahlol ni berceramah....

    ReplyDelete
  6. Ohh..ni bab politik rumahtangga jaa nih...
    Isteri derhaka ada,isteri kaki cucuk ada,anak2 brengset pon ramai,anak2 haram lg ramai,janda pgoda n suami mabuk yg meliuw tlepaih pandang..satgi waras dia ok ler tu...bini kena cerai jgnla kelupoq sgt...relek ahh..baru talak satu..dlm edah g...perangai len kli jgn lahanat sgt ngn laki..kan dh kena...huahuaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja