Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 June 2015

Habislah Kita

Bhai/DeeDee semua...

La nih Najib Razak jadi Perdana Menteri kita..., itu pon nampaknya macam nak sign (ker dah sign??) perjanjian TPPA nih.... Kalo Hadi Awang yang jadik PM .. Gua rasa laju ja dier akan sign TPPA nih.... Macam kes usul bengong dari Mokhtar Senik aaaa.. Laju ja dier setuju... Tak tengok kiri kanan... Tak pikir panjang.... Semua ikut kapla dier dan orang sekeliling dier ja.... Hahaha... Habislah kita ...

Cube lu tengok aper haramjadah TPPA nih nak pusing..... Lu agak-agak aaa., MSU dan Dewan Ulama ader boleh pikir ka macam mana nak handle kes camnie kalu ditakdirkan PAS lead Malaysia sebagai satu parti yang dominan....  Sikit-sikit tangguh mesyuarat... Pi Umrah la... Ader jemputan kat luar la.... Macam mana nak buat keputusan cepat, tuntas dan terbaek.... Hahaha

Hancuss.... Benda yang boleh setelkan dalam sehari dua lepas Muktamar pon amik masa berbulan-bulan nak setel... Last-last nanti lu tengok la akan ader veto dari Presiden.... Hahaha...  Lepas tue ader chan la ROS masuk campur..... Bodo punya pimpinan PAS... Hahaha...

Nih bodoh Najib Razak memang kiter dah ketahui... Gua saspek TPPA nih dah ditandatangan senyap-senyap lar... Hahaha


2 comments:


  1. Ddlm Quran tlh dimaktub kan..

    ALLAH tlh mmberi jaminan bhw ssungguh2nya "ciri2" org2 yg bnar7BerIMAN itu..

    >>>> 1) Yg paling7terTINGGI skali-------"wa antumul'AKLAUN inkuntum MUKMININ"..

    >paling7terTINGGI IQ-merit-bakat ddlm mnyelesaikan MASAALAH2..
    Best of d best

    >paling7terTINGGI-kejujuran sjujur7nya yg TIADA tandingan
    >NOT selfish but totally SELFLESS

    .........>paling7terTINGGI-keikhlasan seikhlas7nya ygTIADA bandingan
    >absolutely SELFLESS witout any personal interest

    >paling7AMANAH paling7TELUS-audit-SUCI paling7INDAH-murni-diHATI dll lg..
    >Integrity & Transparency to d CORE



    >>>> 2) Yg mnjd centre-PUSAT-NUKLIUS-rujukan------"ummatan WASATAN"..

    >sgt7GENIUS
    >sgt7Brilliant
    >ThinkSmart workSmart

    >>>> 3) Dpt mmBACA mngANALISA mbuka RAHSIA......"haqqa-TILAWATIHI"

    >mencari sbnr7MAKNA-definasi-HAKIKI-universal yg azali
    >finding d SOLUTION to d CORE....to d ABSOLUTE source/CORE of evrything



    Ddlm Hadis pula..ciri2 sbnr7MUKMIN itu adalah..

    >>paling7terPANTAS-laju-EFISTEN skali............"sabaqtum SABQAN baiida"

    >paling7terPANTAS berFIKIR
    >paling7terPANTAS buat keputusan SELESAI masaalah
    >ACTION owez speak louder than word

    DAN...bnyak skali hadis2 yg mnyebut ISLAM sbg "deen/SYSTEM"

    .....yg bnar7MUDAH lg sgt7mMUDAHkan
    .....yg bnar7LAPANG lg sgt7mLAPANGkan
    .....yg bnar7TERANG lg maha7TERANG


    Bro...
    Adakah sama org2 yg bnar7berFIKIR dgn org2 yg hanya & hanya tau mngHAFAL?

    Bro..
    Adakah sama org2 yg mnDEWA2kan sesama manusia dgn org yg TAK perlu diNOBAT??

    Bro..
    Adakah sama org2 yg GILA-donia-selfish dgn org yg sprt nabi2 yg totally-SELFLESS???

    ...and ONE and ONLY...totally n only "HIS/GOD-ummah" interest absolutely..
    ...FLY and peace..



    Sama2 kita renong dlm2 demi mmancarkan sbnr7HAQ-CAHAYA-Islam yg maha7TERANG yg tlh dbawakan oleh smua nabi2 as kedonia ini..

    ...bukan & bukan sprt si-IQ cipuuut drp-SIKU-n-lutot..hehehe




    ReplyDelete

  2. Ddlm Quran tlh dimaktub kan..

    ALLAH tlh mmberi jaminan bhw ssungguh2nya "ciri2" org2 yg bnar7BerIMAN itu..

    >>>> 1) Yg paling7terTINGGI skali-------"wa antumul'AKLAUN inkuntum MUKMININ"..

    >paling7terTINGGI IQ-merit-bakat ddlm mnyelesaikan MASAALAH2..
    Best of d best

    >paling7terTINGGI-kejujuran sjujur7nya yg TIADA tandingan
    >NOT selfish but totally SELFLESS

    .........>paling7terTINGGI-keikhlasan seikhlas7nya ygTIADA bandingan
    >absolutely SELFLESS witout any personal interest

    >paling7AMANAH paling7TELUS-audit-SUCI paling7INDAH-murni-diHATI dll lg..
    >Integrity & Transparency to d CORE



    >>>> 2) Yg mnjd centre-PUSAT-NUKLIUS-rujukan------"ummatan WASATAN"..

    >sgt7GENIUS
    >sgt7Brilliant
    >ThinkSmart workSmart

    >>>> 3) Dpt mmBACA mngANALISA mbuka RAHSIA......"haqqa-TILAWATIHI"

    >mencari sbnr7MAKNA-definasi-HAKIKI-universal yg azali
    >finding d SOLUTION to d CORE....to d ABSOLUTE source/CORE of evrything



    Ddlm Hadis pula..ciri2 sbnr7MUKMIN itu adalah..

    >>paling7terPANTAS-laju-EFISTEN skali............"sabaqtum SABQAN baiida"

    >paling7terPANTAS berFIKIR
    >paling7terPANTAS buat keputusan SELESAI masaalah
    >ACTION owez speak louder than word

    DAN...bnyak skali hadis2 yg mnyebut ISLAM sbg "deen/SYSTEM"

    .....yg bnar7MUDAH lg sgt7mMUDAHkan
    .....yg bnar7LAPANG lg sgt7mLAPANGkan
    .....yg bnar7TERANG lg maha7TERANG


    Bro...
    Adakah sama org2 yg bnar7berFIKIR dgn org2 yg hanya & hanya tau mngHAFAL?

    Bro..
    Adakah sama org2 yg mnDEWA2kan sesama manusia dgn org yg TAK perlu diNOBAT??

    Bro..
    Adakah sama org2 yg GILA-donia-selfish dgn org yg sprt nabi2 yg totally-SELFLESS???

    ...and ONE and ONLY...totally n only "HIS/GOD-ummah" interest absolutely..
    ...FLY and peace..



    Sama2 kita renong dlm2 demi mmancarkan sbnr7HAQ-CAHAYA-Islam yg maha7TERANG yg tlh dbawakan oleh smua nabi2 as kedonia ini..

    ...bukan & bukan sprt si-IQ cipuuut drp-SIKU-n-lutot..hehehe




    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja