Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 June 2015

Majlis Syoru Ulamak Maha Kaya

Bhai/DeeDee semua....

Hatta Ramli ader nasihat kepada perwakilan PAS di Muktamar PAS ke 61 supaya bagi cadangan atau hujah gunalah kepala hotak dan bukannya guna kepala lutut... Bukan aper... Ader perwakilan PAS yang bagi hujah tak beragak siap ugut parti lain.... Giler aaaa... Macam la kat Sabah tue PAS dah kuat sangat... Walhal tak pernah pon menang walau satu kerusi... Hahaha

Pada PRU13 itu hari pon 3 calon PAS Sabah hilang deposit pilihanraya.... Hahaha.... Lagi mau sembang nak bertanding di 32 kerusi.... Agak-agak lar wei...  Bodoh tue jangan tunjuk kat orang... Simpan-simpan la sikit bodoh tue..., takkan la nak jadi macam Temerloh atau Pasir Mas kot..., hahahaha

Duit deposit untuk bertanding pon jenuh nak kutip sana sini..... Walhalnya geng-geng sampul yang duduk lepak dalam MSU (Majlis Syoru Ulamak) ramai yang maha kaya.... Pakai Range Rover Evoque dan Bimmers lagie.... Tue pon ader jugak mamat yang lepak dalam MSU nih biler diarahkan bertanding... Siap korek duit tin milo dan tabung parti lagie..., hahaha...  Bukan nak pakai duit sendiri... Walhalnya diorang nih kaya raya...

Gua ingat lagi kat Perlis satu masa tue... Biler mana ader sorang mamat nih diarahkan bertanding... Hahaha... Siap kecut perut lagi... Mintak korek duit tabung dan tin milo parti.... Hahahaha.... Walhalnyer masa tue pon dah kaya raya hasil berniaga air liur halau antu.... Hahahaha

La nih .. Aper yang gua nampak aaaa..... Semakin jelas aaaa... Yang makin lama makin teruk PAS la nih kerana penangan puak-puak sampul yang ramai melepak kat Majlis Syoru Ulamak nih.... Hahaha... Mamat sampul nih bukan setakat kutip sampul ceramah jer... Tapi kutip duit kayu dan tanah... Hahaha... Tak percaya kalu... Hahaha... Pi la tanya AaronJin pasai Sentral Park .... Hahaha.... Tak pon tanya mamat Range Rover Evoque pasai kayu kat Lojing...

Gua kalo dedahkan banyak info... Mau lu orang takut dah nak ngundi... Hahaha.... Nak pilih buaya ke naga... Hahahah.... Lari dari mulut buaya... masuk mulut naga....... Hahahaha... Macam gampang kan.... Hahahaha

2 comments:

  1. Terkilan juga tengok gelagat puak2 ni.

    ReplyDelete
  2. Yang sebenarnya kita sering dalam keadaan serba salah. Bila tahu hal begini nak bagi tau sahabat atau tidak. Namun yang tidak tau tetapi suka memerhati dan berfikir akan terasa juga dalam hati. Mamat ni kaya ke tidak. Yang kasihannya ialah audien yang datang dari jauh, yang menderma seringgit dua walaupun susah. Sedap dengar ceramah suruh kita infak harta, suruh kita berkorban. Siapa tahu sewa rumah bulan tu belum bayar lagi, belanja sekolah anak tak cukup, duit ngaji anak tak bayar lagi. Orang tak tau dan kita pula disuruh berkorban.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja