Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 June 2015

Dua Billion

Bhai/DeeDee semua...

Aper ader hal la duit sebanyak RosmahMansor 2 Billion tue... Kecik anak jer... Bukan susah pon nak dapat.... Sumber pon ader.. Hahaha.. Audit... Lupakan sajer la... Dah lama pon audit atas kertas semua tabley pakai... Hahaha....

Inilah institusi yang mana audit dier paling tabley pakai.... Sebab banyak yang diselindungkan... Sengaja diselindungkan.... Saper yang ader akses mesti tau macam mana diorang pusingkan dana nih sejak sekian lama...

Yer la... Saper yang nak semak pon...  Kalo nak semaka kena ader kuasa akses tertinggi... Jadi dari dulu lagi diorang dah manipulate dana nih untuk kepentingan diorang... Hahaha.... Dah bertahun dah.. Kalo tidak camana diorang nak cover urusan diorang..... Semua melibatkan kos la bhai.. Hahahaha

Nanti gua sambung lagi artikel nih.... Hahaha

***

Okeh... ini sambungan dier... Hahaha.... sebenarnya bukanlah Dua Billion..... tapi lebih dari tue.... kalo ikut maklumat yang gua ader.... semenjak 1995 lagi diorang dah manipulate dana nih.... dan dah banyak dah yang lesap songlap.... walaupun dicover balik....

Oh yer lupa nak citer.... Hehehe... lu orang ingat tak selepas isu Nor Mohamed Yaakop di BNM dulu... hahaha... lepas isu tue kantoi... diorang start guna dana yang ini untuk kerja-kerja haramjadah tue.... dan walaupun modal asal dipulangkan balik... tapi bukan sekali gus.... hahaha... semua jadi modal untuk rolling.... Hahaha

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja