Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 February 2013

Siapa Yang Mufaraqah Dari PAS

Bhai..... gua ader satu maklumat nih...maklumat ini menceritakan tentang satu kumpulan dalam PAS yang khabarnya akan mufaraqah denga kerjabuat politik PAS jika PAS masih lagi bersama dengan Pakatan Rakyat (terutamanya dengan DAP). Mereka-mereka ini berpandangan bahawa kerjabuat politik PAS iaitu tahaluf siyasi telah jauh menyimpang daripada agenda PAS...

Mereka ini dikhabarnya kuat sentimen IMR ... Islam, Melayu dan Raja....  dan yang lagi bestnyer... diorang nih mostly orang yang agak tinggi ilmu agamanya... Kalu pun nama diorang dicalonkan sebagai calon PRU13.... berkemungkinan besar sama ada ianya ditolak atau mereka tidak akan menghadirkan diri semasa penamaan calon...

Mereka ini diberitakan mahu PAS kekal seperti dulu... kekal menjadi kuasa pembangkang.... malah mereka-mereka inilah sebenarnya telah bersemuka dan berjanji dengan kepimpinan UMNO/BN untuk menyatakan bahawa mereka tidak akan bersama PAS (dari segi politiknya) disebabkan perbezaan pendapat.

Dan satu nama yang keluar yang paling mengejutkan gua aderlah nama seorang ulama yang pernah menjadi wakil rakyat... yang mana ramai peminatnya.... dan hebat sahsiahnyer... cumanyer tindakan mereka-mereka ini seakan menabur paku diatas perjuangan dan perjalanan rakyat untuk menumbangkan BN...

Pada mereka... sentimen Melayu dan Raja-Raja Melayu aderlah lebih diutamakan daripada sentimen akar umbi rakyat yang mahukan perubahan.... Mereka bermufaraqah tapi tidak keluar dari PAS...

Jika lu nak tau saper namanyer yang mengkhianati sokongan rakyat... maka  aderlah lu kena tunggu dan ikuti jawapannyer esok.... "watch this space" ... hahaha .. sabor bhai... sabor.... hahaha ... gua nak tido dulu... banyak mengantuk nih.... hahaha.... babai...

7 comments:

  1. Har** Din ker? HD ker 3D ker gua apa kesah...Depa ni mcm mana entah? Apa depa nak dgn UmNo yg takleh jaga dgn baik kita ni dah. Proven! Senget la kepala depa tu, sikit-sikit merajuk & pi ngadu kat UmNo...cis perangai!

    Work is in progress with "PAS for all".. Okay apa approach of "Negara Berkebajikan" ada gak nampak kemajuan & signs for more inevitable victories in the political battles yet the war we're gonna win ..eventually!

    Arghh.. lantak la depa keluar PAS sokong UmNo pun sebab depa 'kecik hati'. Leaders come & go... so be it!

    ReplyDelete
  2. Tak payah berahsia lagi. Seantario rakyat malaysia sudah tahu siapa depa yang proUMNO nih.Kalau depa buat pasal tunggu rakyat akan ludah mereka ni. Soalnya mereka ni pengkhianat pakatan rakyat yang berusaha keras nak tumbangkan UMNO/BN.Mulai sekarang depa ini aku ibaratkan seperti Harusani jer. Rakyat semakin menyampah. Pi lah sokong UMNO nak kekal pembangkang konon. Pirahhhh. Aku dah meluat tengok muka puak-puak keparat ni. Haji Hadi Presiden PAS yang tak bertenaga menangani ejen ProUMNO dalam PAS.

    ReplyDelete
  3. HD ke? tak mungkin kerana dia tak pernah jadi YB dalam hidupnya. Sekiranya benar depa mufaraqah, akan jadi melukut tepi gantang lah dia dalam UMNO, takder sapa nak hiraukan.

    ReplyDelete
  4. PAS...jiwa melayu lebeh tebal dri jiwa islamnya. hahaha...Gua x tau sbb apa yg dorang ni dengki sgt kat Anwar. Gua bkn pemuja Anwar tapi kalau nak di bandingkan Anwar dgn Ku Li...emmmm skandal BMF, semangat 46...mungkin PAS ni dah lali kena patuk di lubang yg sama sehinggakan x rasa apa2 lgi...hahaha...dan yg paling x bleh bla, PAS plak yg mematuk-matuk rakan taulan dlm Pakatan. Tahniah la PAS...lu mmg terbaik...muahahaha

    ReplyDelete
  5. Bhai dan DeeDee sekalian....

    Hahaha... sabor... semua persoalan lu orang akan terjawab nanti.... hahaha.... Tentang Ketua UG tue... hahaha... nama dier gua dah slalu tulis kat blog nih.... hahaha

    ReplyDelete
  6. citt! melambatkan koje aku je! hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja