Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

20 February 2013

Episod Celaka Edisi Petang

Bhai... Gua dimaklumkan bahawa baru-baru nih terdapat perbincangan dalaman dalam satu parti politik tue untuk menggerakkan usaha bekerjasama dengan parti lawannya... Beberapa orang telah dihantar untuk berbincang dengan lebih mendalam dengan beberapa rakan mereka yang berada didalam parti lawan... Perbincangan ini khabarnya telah dilakukan beberapa kali dengan dihadiri oleh beberapa tokoh ternama...

Gua juga dimaklumkan bahawa urusan menggerakkan agen mereka yang dalam lama diarahkan menyusup dan bertapak baik dalam parti lawan untuk memulakan kerja-kerja sabotaj secara halus. Kerja-kerja sabotaj ini juga dikhabarkan mendapat bantuan daripada ahli parti lawan juga yang telah berjaya diindoktrinasikan dengan satu kefahaman...

Yang lagi bestnyer... Gua dikhabarkan bahawa semua usaha celaka ini mendapat restu dari kepimpinan yang berilmu... Semuanya semata-mata demi untuk mempertahankan status quo mereka..

Aper pon.... Tindakan ini dapat dihidu dan dikesan lebih awal oleh beberapa blogger yang mempunyai jaringan maklumat yang agak extensif dan lengkap. Dan dijangkakan jika ianya tidak ditangani dengan sebaiknya menjelang PRU13.... Tidak akan berlaku apa-apa perubahan diperingkat pusat dari segi politiknya.

Dan yang akan menjadi mangsa dalam percaturan celaka ini tentulah rakyat marhaen yang tidak tahu apa-apa melainkan sekadar menyokong dan menghormati kepimpinan parti mereka... Walhal kerja celaka ini sebenarnya mendatangkan keuntungan wang ringgit dan kuasa kepada pihak yang terlibat......

Pada pandangan gua... Pimpinan yang khianat ini walau siapa pon mereka .... Walau tinggi mana pon diorang belajar... Walau alim mana pon mereka... Walau berpeti-peti buku dan kitab mereka hafal ... Semua itu aderlah celaka yang wajar dimaki hamun atau dicelakakan... Kalu perlu dilanchow kan pon tidak menjadi kudis... Dan sebaiknya ... Pimpinan hang khianat kepercayaan ahli dan penyokong parti... Hendaklah dibuanh dan dicelakakan....

Binawe punya pimpinan... Nakharom...

7 comments:

  1. Salam C++

    Yong sokong lu. Yong pun sedang menyelidik di kalangan think tank demer. Siapa mereka? Mungkin kita kenal.

    ReplyDelete
  2. Pada pandangan gua... Pimpinan yang khianat ini walau siapa pon mereka .... Walau tinggi mana pon diorang belajar... Walau alim mana pon mereka... Walau berpeti-peti buku dan kitab mereka hafal ... Semua itu aderlah celaka yang wajar dimaki hamun atau dicelakakan:
    Komen gua; Lebih celaka lagi bila ianya agenda daripada para 'Alim Ulamak kerana mereka lebih tau apa itu munafik dan tidak buat apa yang mereka kuliahkan!

    ReplyDelete
  3. gua baru je singgah kat blog pak bakaq, lebeh kurang dgn apa yg lu bangkitkan ni. Nampaknya puak UG ni mmg kebulur nak jadi menteri. Lepas ni kalau rakyat maki hamun ulamak dan ustaz jgn nak kuarkan hadis ayat Al Quran sebagai untuk menghalalkan tindakan paling bodoh di buat oleh kepimpinan ulamak( ulamak la sgt...)gua dah mula muak dgn politik PAS yg semakin hanyut dgn puji-pujian dri UMNO. Mungkin PAS smmgnya di takdirkan hanya utk menjadi pembangkang seumur hidupnya. Setaraf la kamu dgn Fadzilah Kamsah...hahaha...

    ReplyDelete
  4. Jgn sampai nanti rakyat hilang hormat pada ulama macam gua hilang hormat pd ulamak umno. Gua dah semakin jelas skrg tengok potensi pas akan ganti perangai umno.

    Ilmu agama tinggi tapi ilmu politik boleh dijual beli. Mudah diperbodohkan oleh setan yg dikenali.

    Pas dan umno nampak tak jauh beza. Penyokong dibawah bertempur mati2an pemimpin di atas dok berselingkuh.

    WTF...

    ReplyDelete
  5. sori bhai... aku nak tanya bunbinban sikit... blog pak bakaq tu blog penarik beca ke?... aku dah lama tak dapat access blog dia tu... dia kata... dah been removed... ada nama baru ke?

    'blog list malaysia' pun tak dapat access, dari semalam sampai la nie..

    nak tanya Price Zorro apasal, tak tahu pulak macam nak contact dia tu...

    COBOL

    ReplyDelete
  6. DeeDee Yong...
    Selidik .. jangan tak selidik... hehehe..

    Bhai Pak Amid Littor...
    Tue la pasai... bukan diorang tak tau... tapi macam sengaja buat tak tau...

    Bhai BunBinBan...
    Aiyaa... gua pon rasa samer cam lu aaa.. diorang nih memang ditakdirkan kekal jadi pembangkang sampai bebila.... hahaha

    Bhai Waris...
    Hahaha... itu maknanyer.. PAS Ganti UMNO... sebijik sebuntat sepesen... hahaha

    Bhai Cobol...
    Yer la jugak yer... gua pon tabley nak akses blog Pak Bakaq...

    ReplyDelete
  7. Psl pe x bleh...gua sambil tebar jala je acces blog pak bakaq...hahaha...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja