Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 February 2013

Ops Pantau Sekat

Bhai.... Kalu lu orang perasan... Line internet agak terganggu semenjak dua menjak nih... Bandwidth macam tak cukup jer... Walhal network utilisation macam biasa jer... Kalu ader peningkatan pon sekita 15 ~ 25% jer... Tapi sungguh... Line internet jadik slow..

Tambah lagi kalu yang guna perkhidmatan dari TMNET... Ader banyak slownyer... Tapi slow nih cuma berkaitan dengan sesetengah laman web jer... Bukan semua... Nampak macam pelik jer kan.... Hahaha

Gua dapat maklumat dari member-member yang kerja ngan telco nih... Diorang cakap TMNET tengah migrate dan test guna satu equipment baru... Tapi tak pulak gua diberitahu aper equipmentnya... Kalu lu orang ader tau... Jangan malu dan jangan segan pass skit info kat emel gua yang tertera kat atas tue... Hahaha

Sebab gua tau.. Sistem pemantauan komunikasi internet milik beberapa agensi penguatkuasaan nih skrang sedang pantau semua traffic masuk dan keluar dari Malaysia... Malah traffic dalam negara juga termasuk dalam pemantauan...

Dari aper yang gua diberitahu... Ini semuanya ader kena mengena dengan PRU13 yang semakin hampir dan kesannya secara langsung kepada BN.... Kemungkinan besar ianya adalah satu cara untuk mengenalpasti dan menentusahkan individu terutama blogger yang pro-Pakatan Rakyat..

Tapi... Rasanyer itu semua tidak akan menggugat kerjabuat para blogger anti-Barisan Nasional yang istiqamah... Gua berani jamin diorang akan berusaha untuk menjarakkan serta mengekalkan keselamatan diri mereka... Aper pon... Be safe than sorry...

Hahaha... Gua hari nih kena pi Masjid awal... Nak bentang sejadah... Pak Iman dah kontrakkan kat gua kerja bentang sejadah... Hahaha.... Babai....

TERKINI : Disahkan ada satu ujian sedang dijalankan oleh pihak tertentu yang telah menyebabkan line internet terutamanya yang berasaskan TMNET menghadapi masalah capaian. Difahamkan ujian ini adalah satu ujian simulasi pra PRU13. Harap maklum...

4 comments:

  1. dah lama la der. semenjak cukai 6% perlu dilaksanakan.... line dah mula wat perangai.

    ReplyDelete
  2. Hello. And Bye. Thank you very much.

    ReplyDelete
  3. Hello. And Bye. Thank you very much.

    ReplyDelete
  4. kalu sesaper pkai auto dns... sila buka command promt n buat nslookup akn dpt satu ip agak pelik.. kalau pakai opendns or gogle dns sila check kt modem
    1.9.1.9
    202.188.0.133

    biasa tm nyer dns
    202.188.0.133 primary
    202.188.1.5 secondary

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja