Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 February 2013

Kontraktor Mana Punya Kerja Nih?

Bhai... Kontraktor mana punya kerja nih... sampaikan boleh maut seorang pengguna lif... tambah lagi lif di pangkalan TLDM di Lumut... Giler aper ... ini premis kerajaan lar... Takkan la kontraktor dier buat kerja macam cilakak... Kan dah tak pasai-pasai jer ader nyawa terkorban...

Tapi... satu gak yang gua pelik... kalu kabel lif terputus.. bukan ker secara otomatik latch pada tepi sokongan lif akan lock... akan berhentikan supaya lif tak akan jatuh... Ini peralatan keselamatan stendet nih...

Atau Pihak Bomba tak semak betuk-betul kot lif nih.... atau... mungkin bangunan nih sebenarnya takder dapat Sijil Layak Menduduki (CF) .... biar betul nih..


IPOH - Seorang wanita maut selepas lif dinaikinya terjunam dari tingkat lima di Pangkalan TLDM Lumut, semalam.

Menurut sumber, wanita yang maut itu dikenali sebagai Zamzila Isharuddin, 38, yang juga isteri seorang daripada anggota TLDM.

Kejadian berlaku selepas kabel lif dinaiki mangsa pada Khamis lalu tiba-tiba terputus menyebabkan lif berkenaan menjunam.

Mangsa yang cedera parah dikejarkan ke Hospital Manjung sebelum disahkan meninggal awal pagi semalam dan dikebumikan di Kampung Sayong Lembah, Kuala Kangsar.

Sementara itu, sumber TLDM yang dihubungi enggan mengulas lanjut berkaitan kejadian dan menjelaskan kenyataan rasmi mengenai kes tersebut akan dikeluarkan dalam masa terdekat.


6 comments:

  1. A'kum C++

    Kalau saya jadi laki dia, saya akan saman pengurusan TLDM

    Awal Jan. lepas saya ke Lumut dan berurut badan dengan salah seorang anggota TLDM yang tinggal di apartment LLP tingkat 9. Dia merungut lif yang sepatutnya ada dua di blok itu, hanya tinggal satu jer yang boleh pakai. Katanya dah dua bulan tidak diselenggara kerana kontrak kontrator asal sudah tamat.

    Sepatutnya dilantik kontraktor baru, tetapi sehingga ke hari itu sesudah dua bulan, tak ada apa-apa tindakan dibuat.

    Itulah nasib tentera yang sekarang di bawah Zahid Gedebe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena ingat apa yg terjadi pd major zaidi. ckp benar pun kena hukum.

      harap major dpt kerja dgn airliner antarabangsa atau jd pilot Singapore airforce. syg flying skill yg ada...

      Delete
  2. apa sgt nak hairan..
    cuma "isteri seorang daripada anggota TLDM..."

    pampasan... camna..?

    ReplyDelete
  3. Aku rasa hal ni elok tanya pada ex MB Perak, Ir. Nizar. Kalo tak silap dia pakar lif.

    ReplyDelete
  4. mcm biasa, kontraktor kelas F buat keje kelas A. Yg dpt projek kotraktor kelas A, pastu di alibaba nyonya amoikan pada kelas F. So untung ciput, dorang gunakan tali kerbau je buat lift...hahaha

    ReplyDelete
  5. Bhai MountDweller...
    Bukan ker itu hari ader satu bekas Jeneral dah citer yang kemudahan ATM memang teruk.... hahaha.. la nih aper sudah jadi... hahaha

    Bhai/DeeDee Anonymous...
    Pampasan... hahaha.. lupakan jer.. isteri anggota LLP memang kureng value.. cer kalu yang kena tue anak/isteri pegawai kanan... mau panjang citer.... hahaha

    Bhai/DeeDee Anonymous...
    Oh yer ker Nizar tue jurutera lif.. Sori gua tak tau...

    Bhai BunBinBan...
    Hahaha... itulah stendet kontraktor Malaysia... semua Ali bin Baba.... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja