Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 February 2013

Cerita Paling Lawak Minggu Ini

Bhai.... tadi gua ader lepak ngan sekumpulan OKU..... Bukan Orang Kelainan Upaya... tapi Orang Kuat UMNO.... hahaha.... biler gua lepak dengan diorang... aper lagi... gua jadi lebih UMNO dari orang UMNO la.... hahaha... ini stendet bhai... kalu tidak camana nak dapat maklumat...

Udahla satu daripada tugas hakiki gua aderlah mengumpulkan maklumat dan maklumbalas diperingkat akar umbi.... hahaha.. jadi terpaksa la berlakon... baik punya lakonan.... hahaha.... dalam pada tue korek maklumat tue stendet la bhai...

Jadi... masa bercerita tue... salah sorang yang ader dalam perbincangan tue aderlah orang yang dok dekat benar dengan seorang Menteri dan jugak dalam circle kepimpinan UMNO ..... level tinggi dier nih bhai.... sebab jawatan dier memang jawatan politik.... Punya la sembang hebat.. sampaikan banyak maklumat dalaman parti UMNO yang memang gua dah tau... dier dedahkan lebih detail... yang lagi best tue.... hahahaha.... dier tercerita sekali nama-nama orang PAS yang berselingkuh dalam gelap dengan UMNO.... gua tau nama-nama tue kecuali sorang nih.... hahaha

Citer pasai nama orang-orang PAS yang berkehendakkan UG nih... gua simpan dulu... lain artikel dan komentar gua citer.... hahaha.... sabor.... sabor... sebab gua nak siasat samer ader nama yang sorang nih betul ader dalam perbincangan tue.... hahahaha .... Aper pon.. nama yang lain dan tarikh serta masa perbincangan UG tue hehehe.. memang tepat dan samer seperti maklumat yang gua ader ... samer gak dengan maklumat kengkawan gua kat Jabatan "E" .....

Hehehe.... sabor... itu kiter citer lain aaa....

Photo of Pak Halim (very sporting person) that I shoot last BR1M @ Beserah
Yang gua nak citer nih... aderlah citer lawak yang mamat nih buat... iaitu citer paling lawak minggu ini yang gua dengar dari dalam circle UMNO/BN..... hahaha.... rupanyer diorang dah bergerak ke kolej-kolej ... ke IPT-IPT.... membuat indoktrinasi.... dan salah satu cerita yang diorang jaja aderlah... citer tentang bendera-bendera parti politik...

Mamat nih cakap kat gua dan semua yang ader borak tue tadi... "lu orang perasan tak yang bendera PAS banyak yang kainnyer cantik... kualiti bendera yang kemas... nampak macam mahal" .... gua kata yer.. memang kain baik tue... gua kata orang PAS selalunya beli kain banyak-banyak dan cop sendiri...

Mamat nih sanggah kata-kata gua... dier kata... semua bendera nih dibuat di Singapura... dibekalkan dari sana... orang PAS tak perlu beli... ader berkontena bendera Pakatan Rakyat di Singapura... Singapura bekalkan.... tunggu bubar Parlimen jer... semua kontena nih akan masuk supply lagi banyak bendera... Ini kali lah... BN akan kalah dengan bendera....

Tersedak air teh gua dengar.... hahaha... biar betul semua bendera nih disupply dan disponsor... hahaha... bukan ker orang PAS beli pakai duit sendiri.... hahaha... Yang ini orang PAS kena jawab... hahaha....  First time gua dengar bendera PAS disponsor oleh Singapura.... Hahaha....

So.. ader saper mau komen pasai cerita paling lawak minggu nih???

7 comments:

  1. Lawak tu memang lawak tapi soalan pun banyak!

    ReplyDelete
  2. ho ho ho

    apa dia tak kata bendera PAS tu semua disponsor oleh CIA ker Mossad ker... baru cerita tu lagi best, kan?

    UmNo kalah bendera sbb PAS byk bendera, yek? Ya kot..pasal depa punya kena ada pulus baru depa gantung/naikkan.. yg buat kojer untuk PAS paham lama dah PAS mana ada pulus nak bagi... takat makan minum free leh ar !

    Meme lawak bewak ..haha.

    ReplyDelete
  3. hahaha...bangang dia tu bro...atau singapura yg sponsor bendera BN ni...puak ni kalau buat cite karut biasanya kena baca terbalik...hahaha..bro...sape org pas g sorang lgi tu...cite la wehhh...

    ReplyDelete
  4. aku baca kat blog 'kopitiam bang nan' pasal orang Cina fikir hal bendera...

    "Aiya!! Kasi simpanlah itu bendera. Jangan buang duit. Go to the ground and talk to your people. For us (chinese), BN couldn't buy our votes by putting up all that stupid flag!"

    COBOL

    ReplyDelete
  5. kah.kah.kah..ktorang kt sini buat collection tau nk bli bendera..kne beli kilo tau..Be End xpe la..tlg psg bendera pn dpt duit..x abis2 nk fitnah.dh sebati fitnah ngn diri org2 ameno..hampeh betul

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja