Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

15 February 2013

Siapa Taja Deepak?

Bhai... Gua nak bagitau lu satu benda... Ader satu peribahasa Melayu lama yang menyuruh kita berfikir diluar kotak... Peribahasa itu berbunyi.... "Takkan Tempua Bersarang Rendah" ..... Maksudnya... Agak pelik kalu burung tempua membuat sarangnya didahan pokok yang agak rendah... Melainkan tempua itu ada agenda tersendiri... Ada tujuan... Ada matlamat.... Hahaha

Oleh yang demikian... Semenjak dua menjak nih kita dapat linat beberapa isu dimainkan oleh Deepak Jaikishan... Masuk media dan dibincangkan disana sini.. Di kedai kopi... Di warung... Malah di hotel lima enam bintang... Penangan cerita yang dikecohkan oleh Deepak amat gempak...

Sampaikan penuh muka hadapan dan muka kedua akhbar tempatan. Blog dan media sosial lainnya jangan cerita la... Semua mahu mengulas tentang pendedahan yang dibuat oleh Deepak... Setakat nih takder satu pon pendedahan Deepak yang gua nak ulas... Lantak la dier nak cerita langit dan bumi... Gua takkan amik pot nak ulas...

Gua cuma nak bawak lu orang lari sikit pemikiran tue... Baca diluar kotak... Lu ingat kalu takder saper nak bekap Deepak... Kalu takder saper nak gerenti keselamatan dier... Kalu takder saper nak taja dier... Lu ingat India Karpet nih berani ker nak jaja macam-macam cerita nih... Hahaha

Hanya orang bodoh jer yang jaja cerita tanpa buat planning exit route... Takder bekap... Hahaha... Orang bijak semua ader backup plan... Gua sendiri pon ader backup plan... Biler gua citer isu berkaitan dalaman PDRM ... Gua sudah cover gua punya backup lar... Hahaha

So... Berbalik kepada tajuk kita nih... Siapa taja Deepak... Hehehehe... Cuba lu orang kasi jawapan skit... Gua nak tengok lu orang punya idea... Gua dah ader jawapan gua... Jawapan yang dibekalkan oleh geng-geng kat "E"..... Hahaha

Amacam... Lu orang ader jawapan ker?

4 comments:

  1. nanti gua tanya abang angkat si Deepak tue, Mahfuz Omar... manalah tahu, kalau-kalau dia tahu...

    COBOL

    ReplyDelete
  2. A'kum Sdr. C++

    Setakat ini rasa Muhyiddin tak pernah bersuara tentang ini.

    Hee..hee...faham-fahamlah!

    ReplyDelete
  3. dlm kes ni pada gua, mahfuz la yg paling bangang. Nak jadi hero la konon. Tapi pada gua bekap deepak ni madey la. Dorang setongkang. Kalau lu baca komen madey yg latest sekali, suh najib jgn layan dakwaan deepak sama jugak pesanan dia pada anwar sebelum anwar di pecat, jgn layan dakwaan liwat tu. Tu la dia bapak segala hipokrik dan bapak kepada deepak. Pada pandangan gua la.

    ReplyDelete
  4. Bhai Cobol...
    Lu tanya aaa.... nanti kasitau gua...

    Bhai MountDweller...
    Hahaha... macam tau-tau jer... hahaha

    Bhai BunBinBan...
    Hahaha... seperti yang gua agak .... hahaha


    Jawapan gua.... Yang taja Deepak aderlah ISRAEL.... hahahaha.... itu jawapan yang akan diberikan oleh orang UMNO/BN bila lu orang tanya diorang.... hahahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja