Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 February 2013

Tak Cukup Tanah Untuk Lari

Bhai.... Hahahaha... gua rasa seronok pulak lar petang-petang nih.... Gua baru dapat tahu yang Saifuddin Nasution telah dinamakan sebagai calon untuk Parlimen Kulim Bandar Baru.... Hahaha... Pilihan Anwar Ibrahim untuk kerusi nih memang nampak bagoosh...

Lagi terbaik kalu Anwar Ibrahim dapat turun Parlimen Kulim Bandar Baru sambil membuat permohonan maaf kepada umum atas kesilapan Anwar Ibrahim dulu meletakkan Zulkifli Nordin sebagai Calon pada PRU12.

Kalu Anwar Ibrahim dapat turun.... gua rasa aaa... lagi masak itu Zulkiflki Nordin... dalam keadaan nama Saifuddin Nasution sudah naik untuk PRU13 ... gua rasa ini kali lah Zulkifli Nordin akan  tak cukup tanah untuk lari... Hahaha.... UMNO sure takkan kasi line kat Zulkifli Nordin untuk bertanding kat sana.... hahaha.... dah pasti dah... sebab keturunan Kadeer mau kekal jadi calon BN kat sana...

Kalu Zulkifli Nordin nak jadi calon bebas kat Parlimen Kulim Bandar Baru.... hahaha... gua brani jamin yang kalu dier nih berkempen nanti... akan ader la telur tembelang dibalingkan ke atas pentas.... hahaha....  Dan insyaAllah... Zulkifli Nordin akan hilang deposit calon nanti.... hahaha

Jadi...... mau jadi calon kat mana plak itu Zulkifli Nordin.... hahaha.... rasanyer susah skit sebab ramai orang sudah tau dier punya inside story.,... sudah kantoi kalu.,... hahahaha.... masak la dier kali nih....

Zulkifli Nordin yang skrang nih tngah sibuk dengan agenda PERKASA nampaknyer patut sembelih leher dier sendiri la... hahaha... yer la... sebab nak bertanding di Parlimen Kulim Bandar Baru dengan tiket BN sure takkan dapat punya.... hahaha....  BN takkan bagi line... nak bertanding bebas... ader cukup duit ker dier... dan dah ader jentera pilihanraya ker dier... hahaha

(sori... artikel ini ditulis dalam keadaan kapla gua masih weng lagi.... hahaha.... banyak ngantuk lar)


MACHANG - Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail sah akan bertanding di kerusi Parlimen Bandar-Kulim Baharu, sekali gus menamatkan spekulasi beliau tidak akan mempertahankan kerusi Machang.

Pengumuman itu dibuat oleh Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika mengadakan ceramah di Padang Majlis Daerah Machang semalam.

Anwar berkata, pertukaran itu dibuat bagi memenuhi permintaan orang ramai sekali gus mengembalikan kepercayaan rakyat khususnya PKR di Kedah.

“Bagi tujuan itu, PKR akan memilih calon terbaik bagi menggantikan kekosongan itu( Machang) malah perbincangan mengenainya berada di peringkat akhir,” katanya.

Dalam Pilihan Raya Umum ke-12, kerusi Bandar-Kulim Baharu dimenangi calon PKR, Zulkifli Noordin dengan majoriti 5,583 undi.

Zulkifli bagaimanapun meninggalkan PKR tiga tahun lalu dan menjadi wakil rakyat Bebas.

1 comment:

  1. Gua x kisah sgt sape bertanding di kulim bandar baru tu. Yg gua kisah, parlimen gua nih...kalau Anwar letak lgi calon lama tu....mmg la Anwar ni jenis makan bodek punya manusia. Gua mau Zakaria Abdul Hamid jadi calon PKR di tempat gua. Hahaha...gua ter'off' topik la plak.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja