Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 February 2013

IOI Puchong Dilanda Banjir

Bhai.... Hahaha... Gua ingat Kemaman jer kena banjir... Nih IOI Mall kat Puchong pon kena banjir hari nih.. Hahaha... Main jet ski la lepas nih... Hahaha... Nak buat camana... Ini semua pasai projek MRT punya penangan la nih...

Kesian....

Sori.. bukan gua nak gelakkan mangsa banjir... cuma gua nak gelakkan pengurusan sistem perparitan yang ader dalam Malaysia nih... tak kira la siapa head negeri atau negara... tapi kalu pengurusan cam siot memang nak kata camana...

Info yang gua dapat... memang la hujan lebat... tapi pasai air dah tersekat tak tau nak pi mana... jadi tue yang masalah tue... tambah plak projek MRT on the way... memang masak la.... Aper pon... musibah camnie... tak kira mana boleh kena.. Itu hari Kuantan... nih Puchong... lepas nih maybe Putrajaya kot... hahaha

Err.... insuran tak cover kes banjir tau.... jadi pandai-pandai la.... Sebab itu la dari dulu lagi gua selalu kater... Industri Insuran atau Takaful nih semuanya kapitalis... semuanya mengarut...  jenis perniagaan syaitan...  sori aaa... no pun intended... it's reality...




Kalu sesapa ader maklumat tambahan boleh emel kat gua ... emel ader kat atas sebelah kanan.... okeh... ader casualty ker... berapa dalam itu banjir...  bagi tau aaa... jangan malu dan jangan segan aaa....


3 comments:

  1. Salam C++

    Flash flood tak sama dengan kes kat Pantai Timur. Flash flood biasanya man-made disaster. Puncanya salah orang. Tak buat sistem perparitan dengan betul. Misalnya, melurus atau membelokkan sungai etc. So, carile saper culpritnye. Denda dia kow-kow...sampai serik!

    ReplyDelete
  2. Bhai Carlos...
    Harapnyer la... tapi biasa la.. kepala berjendul Sohaimi Shahadan tue bukan boleh kira... hahaha

    DeeDee Yong...
    Stuju... Mea Culpa ... oops.. Culprit tue kiter kena cari dan ligan sampai dapat... cilakak menyusahkan orang lain jer...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja