Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 February 2013

Apa Kaitan GM13 Dengan PAS

Bhai.... Sori gua tak dapat cari kaitan GM13 dengan PAS sampaikan kononnya GM13 memberikan wang RM9 dalam sampul duit berlogo PAS pada sesi kempen GM13 di Parlimen Pekan, Pahang... Sungguh.. gua tak paham dan tak tahu dimana kaitannya GM13 dengan PAS...

Pelik bila membaca artikel kat Sinar Harian yang menceritakan komen pihak-pihak yang terlibat di Parlimen Pekan... Ader seorang pemimpin setempat disana yang khabarnya mendakwa dia menerima satu sampul duit berlogo PAS yang mengandungi wang sebanyak RM9 .... yang lagi pelik tue... semua itu duit baru... dan GM13 bukannyer kaya mender... dari mana datangnya sampul duit yang tertera logo PAS itu...

Aderkah ianya sengaja ditampilkan semata-mata untuk mengubah persepsi... aderkah ianya disediakan oleh pihak-pihak tertentu yang sebenarnya sengaja nak menjahanamkan kempen GM13... Tah paham sungguh gua... Aper yang gua nampak.... ader pihak sengaja memainkan isu kat sini...

Disatu segi.. elok jugak kecok isu penduduk kampung mengamuk kepada GM13... ianya secara otomatik adalah sebahagian dari promosi percuma... Tak perlu dibayar... tak prlu keluar dana... siap keluar masuk akhbar dan media... hahahaha.... satu kempen yang bijak sebenarnya... Memang strategi yang akan memeningkan kapla Najib Razak... hahahaha



1 comment:

  1. seperti sekilas ikan di air, aku dah tahu dah ini adalah wayang semata-mata...

    certe kat Lahad Datu tue, wayang ke atau benar-benar kejadian?

    COBOL

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja