Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 August 2012

Semakin Panas....

Hahaha... Puak yang kuat membekap UG kini sedang dalam mode bekap tahap dewa... Diorang skrang nih semakin panas ... Panas hati, kepala dan punggung.... Hahaha... Lantak pi kat diorang.... Hahahaha...

Diorang cukup marah biler ahli/penyokong/pendokong PAS semua tidak bersetuju dengan Nasharuddin Mat Isa... Malah diorang kini sedang mengaturkan agenda mereka untuk menyelamatkan Nasharuddin Mat Isa...

Yang lagi lawak tue... Walaupun diorang membaca artikel bersiri gua yang bertajuk "Pengalaman Gua Dengan Gereja" ... Tapi rupanyer mereka membaca tanpa menggunakan akal... Mereka nampaknyer menggunakan kepala lutut dalam mentafsir dan menterjemah isi sebenar disebalik artikel tersebut..

Yer la... Diorang nih tinggi ilmu agama katanyer bhai... Samer macam Nasharuddin Mat Isa... Malah semua penyokong dan pendokong UG mendabik dada bahawa mereka lebih tahu ilmu Islam berbanding orang lain...

Hahaha... Puak-puak UG nih akan kekal macam nih.. Tak boleh dah nak dibentuk... Tabley dah nak ditarbiahkan... Mindset diorang dah tertutup... Nak buat camana... Kesian.... Hahaha

Tapi.. Kiter tau agenda diorang... Halatuju diorang... Aper yang diorang nak buat... Siapa ketua dier... Dan siapa pula yang asyik bekap diorang... Hahaha... Teruskanlah...

Kalu lu baca diorang punya ulasan... Lu mesti boleh faham aper yang gua maksudkan.. Tapi takper la... Kiter biarkan sahaja kat diorang...

Sebaik-baik diorang merancang, Allah lagilah Maha Merancang... Dan Allah aderlah sebaik-baik perancang...

P/S: semua artikel yang ditulis masa cuti Eid ul Fitr dilakukan dengan menggunakan telefon cap ayam buatan syarikat "Steve Kerja" milik gua yang berpaksikan 3G.... Jadi maybe banyak komen lambat sikit nak diapprove untuk diterbitkan.... Hahaha

5 comments:

  1. jika free mailah..atau lepas raya xpe..tq..slamat hariraya..

    ReplyDelete
  2. taksub bebenor bunyinyer ni kekeke :P

    ReplyDelete
  3. Salam Yob,

    Agak-agak miker boleh on-line dengan 3G? Huhuhu. Kot Yong pergi kampung abang Yong, kena pinjam streamix anak sedara yang lembab tu...

    Bab geng UG ni, kena network dengan Allah jer. Semoga Allah buka minda demer...

    ReplyDelete
  4. c++,

    marah betul fzt...

    kita tunggu apa respon fzt berkenaan tawaran mahathir supaya pas tinggalkan pakatang rakyat dan bersama umno untuk melaksanakan hudud...

    respon pas masjid mesti hebat punya banding dengan pas gereja

    ReplyDelete
  5. Bhai Ahmad...

    Hahaha... InsyaAllah gua mari... tapi koordinat GPS lu dah ilang lar... hahaha

    Bhai Taufik...

    Ketaksuban melampau... hahaha... nak buat camana... dah wala' dan thiqah..

    DeeDee Yong...

    Kampung gua ader EDGE jer... hahaha.. tapi boleh lar... Bab UG nih... Sebaik-baik diorang merancang, Allah juga merancang... dan Allah sebaik-baik pembalas perancangan...

    Bhai Hussin...

    FZT tue sebenarnyer tercekik ketupat.. itu yang macam marah sangat tue... yer la... dah tersedak...

    Hahaha... gua suka biler dier kata ader pas masjid dan pas gereja... hahaha.... nampak sangat jenis yang baca artikel gua ngan kapla lutut... hahaha... jenis tak paham metafora...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja