Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 August 2012

Over Confident

Bhai... Ramai orang politik tengah over confident la nih... Anwar Ibrahim confident PR menang besar... Lim Kit Siang pon confident gak... Lim Guan Eng confident jadi KM Penang...

Hadi Awang confident kekal jadi Presiden PAS.... UMNO Kelantan confident menang besar di Kelantan dan Mustapa Mohamad akan jadi MB baru Kelantan...

Najib Razak confident menang di Pekan... Dan kekal jadi PM... Orang BN memang confident BN kekal berkuasa... Sabah ngan Sarawak pon samer gak... Semua over confident...

Puak Rusila dan UG confident Nasharuddin Mat Isa akan terselamat daripada dicantas dalam PAS... Geng Rusila jugak confident PAS akan mendapat semua undi dari orang Melayu... Sampaikan tak perlu langsung undi daripada orang bukan Melayu.... Hahahahaha ... Punya la bongkak dan takabbur.... Hahaha

Jadik.... Lu orang merancang, Allah juga merancang.... Dan Allah jugalah sebaik-baik pembalas perancangan....

So... Lu orang jangan takabbur la bhai..

4 comments:

  1. betul tu bro!
    konfiden sampai malas nak buat kerja parti pun ramaiii! hahaha!

    ReplyDelete
  2. Bhai BudakBalun...

    Hahaha.... Memang pon.. pasai yang terlebih over confident nih la yang menjahanamkan kerja buat ahli diperingkat bawahan... yang buat kerja macam nak mampus.. nak kasi menang... alih-alih... ader la puak-puak yang takmo memang...

    Tak memang kalu camana nak ubah semuanya... camana nak jalankan undang-undang Allah Taala... dah takder usaha nak menang....

    Penin aaa....

    ReplyDelete
  3. Apa yang nak di peningkan bro, memang sudah lumrah ug, kerja malas, jawatan nak yang tinggi tinggi, kereta nak hebat hebat tetapi usaha letak celah gigi.

    ReplyDelete
  4. sampai nasha pun masih relevan!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja