Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 August 2012

Gua Tak Paham Lar...

Bhai... gua tak paham lar... errr.. macam mana aaa gua nak terangkan situasi nih...

Katalah gua bekerja dalam satu institusi kewangan luar pesisir (offshore bank - kiter amik contoh lar gua kerja kat BNP Paribas Labuan) ....tetiba... gua ader syak satu transaksi yang mencurigakan.. yang mana boleh diklasifikasikan dibawah AMLATFA 2001 ....

Then... gua pass maklumat tue kat SPRM... tapi setahun.. dua tahun.. takder tindakan...

Lepas tue gua amik keputusan dedahkan sikit info berkaitan benda nih dalam blog gua..... tetiba jer baru SPRM nak amik pot.. panggil gua untuk membantu siasatan... Tapi... pelaku yang disyaki membuat AMLATFA membuat aduan kat BNM dan SC mintak gua ditahan dibawah BAFIA kerana gua melanggari akta nih...

Tak pasai-pasai jer lepas tue gua kena tahan dibawah BAFIA atas alasan konon gua mendedahkan maklumat private berkenaan transaksi tue....

Err... kalu ini macam... macam mana nak benteras rasuah dan AMLATFA ..... tak paham lar gua...
Kalu tak dedahkan terasa bersalah... dedahkan plak... gua masuk kedalam.... macam mana la nak jadi pemberi maklumat di Malaysia nih..... hahaha... undang-undang macam siot jer... hahaha

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja