Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 August 2012

Pro Ulama Pun Memfitnah?

Bhai.... Kalu UMNO, MCA, MIC dan sekutu-sekutunya termasuk para blogger pencacai tue gua tak terkezut pon diorang buat fitnah... Fitnah tue semua aderlah makanan harian diorang jer...

Tapi biler puak pro-ulama buat kerja yang samer.. Bila pro ulama pun memfitnah.... Gua tak tau la nak kata aper... Hahahaha..

Takkan la diorang yang pro ulama yang dah ditarbiah "kununnyer"... Yang dah selalu pi belajar agama... Baca kitab.. Hafaz ayat Al Quran.... Tapi boleh plak buat benda kerja memfitnah tue yang gua pelik tue... Hahaha

Tapi kalu dah sahsiah, akhlak dan adab kelaku selama nih baik dalam penulisan dalam blog, tindakan ala samseng dan sebagainyer dah teruk... Dan maybe lagi hampeh dari gerombolan pencacai UMNO... Nak buat camana kan... Hahaha

Yang lagi best tue... Bukan main bising pasai Karpal Singh... Tapi haram tak berani nak tegur Chia Soi Lek dan Donald Lim.... Takkan kuchut kot.. Takkan takder telor kot... Atau maybe pro ulama sayang kat MCA kot... Tapi benci DAP.... Hahahaha...

Gua berpandangan pro ulama nih cukup bagi sokongan padu kat Abdullah Sa'amah kot pasai takder satu komen puak pro ulama nih tentang fatwa Abdullah Sa'amah... Dan maybe lar diorang nih berada dibelakang tindakan Abdullah Sa'amah.... Hahahaha

4 comments:

  1. Bro, dia orang hafal quran tapi tak tau apa yg dia orang hafalkan. Patutnya kena hafal dan faham. Kemudian praktikkan...

    Kalau tidak serupa je macam lembu. Manusia begini selalunya hidup tanpa matlamat. Pasal tu selalu keluar kenyataan biar kalah asal Islam menang.

    Tapi tak menang-menang pun. Baru menang sikit dah mula angkuh... bodoh sombong lagi. Umno jatuh tapi yg ganti serupa umno jugak.

    ReplyDelete
  2. c++,

    Allah swt mempunyai bermacam cara untuk mendedahkan mereka2 yang bertindak songsang dari perjuangan seperti memilih jalan pintas ke putrajaya, mengamal sikap assobiyah dengan sukar mengambil tindakan terhadap kesalahan mereka2yang sehaluan biarpun tindakan itu boleh memadaratkan parti dan mencelarukan jemaah.

    jika tindakan diambil ia kelihatan berat sebelah, tidak langsung mencerminkan kemurnian perjuangan parti. inilah akibat dari ketidakpetahan politik pimpinan dan terlalu bergantung kepada penasihat. dalam hiruk pikuk memperjuangkan "kepimpinan ulama" mereka tetap yakin dengan bukan dari kalangan mereka sebagai penasihat. "kita sokong kepimpinan ulama" yang terpantul dari mulut penasihat secara berulang2 sudah cukup untuk menjadikan beliau penasihat ulung. tidak seperti tgna yang tertipu dengan penasihat sesat!

    mudah2an ahli pas 'melihat' pendedahan ini dan jadikannya sebagai peringatan dalam mendaulatkan perjuangan. berani menegur pemimpin sebagaimana yang dituntut oleh Islam.

    wallahu'alam

    ReplyDelete
  3. Hari ini gua mau tulis kata kata seorg .. wa petik dari kata kata Ketua Cawangan PAS disatu tempat (wa tau tempat tu) Gua setuju sebab memang sesuai utk geng sana tu....Penyokong Abdullah Saamah ini umpama Abu Jahal dan Abu Lahap, mereka fasih berbahasa Arab, org mengaji ugama tinggi, berlegar dikalangan kepimpinan utama dan hidup matinya pun di Mekah tetapi hancussss... amalan mereka menolak Islam dan terus percayakan amalan tok nenek mereka.

    ReplyDelete
  4. Bhai Waris...

    Hahaha... itu la diorang... camtue perangai diorang... aper nak heran...

    Bhai Hussin...

    Stuju ngan pandangan lu... Allah sebaik-baik pembalas perancangan... Allah kalu nak bukak kasi kiter nampak.. kejap jer..

    Bhai Ahmad...

    Chanteq.... hahaha... sebijik lar...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja