Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 August 2012

Jawatan Menteri Besar Adalah Kerja Swasta

Bhai... hahaha... Mamak sekor nih memang terra buat lawak... tambah lagi dalam bulan posa... hahaha... tak abis-abis mamak nih putar belit.. kat dalam mahkamah.. cakap dalam Bahasa Inggeris... bila kena temuramah... campur-campur Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu... tapi kalu kat rumah... hahaha... dier akan berbahasa Tamil..... hahaha.....

Hujahan Shafee Abdullah kat Mahkamah mengatakan bahawa jawatan Menteri Besar bukanlah dilingkungi dibawah penjawat awam... kakitangan awam...  hahaha... memang berbelit lar dier punya hujahan... hahaha

Kalu gitue... gaji MB tak perlu lah dibayar dari dana awam... hahaha... maknanyer jawatan Menteri Besar adalah kerja swasta la yer... hahaha... bengong ....  ini baru first time gua tau yang jawatan MB aderlah kerja swasta... hahaha... aper aaa nama syarikatnyer???

Oh yer... gua lupa.. yang Shafee Abdullah nih walaupun dier nih peguam biasa jer... tapi paspot dier kata dier aderlah kakitangan awam.... hahaha ... memang Mamak betul lar.... hahaha

4 comments:

  1. kurang paham apa yg shafee cakap
    dia kata khir toyo staf swasta & pertuduhan rasuah dia kena gugurkan?
    apakejadahnya ni

    ReplyDelete
  2. Bhai Taufik...

    Tue la pasai... gua pon pening biler baca statement dier... alasan dier bagi MB aderlah jawatan eksekutif... bukan penjawat awam... abis tue .. gaji boleh plak amik dari dana awam...

    Bengong ker aper statement dier nih...

    ReplyDelete
  3. Bhai Mohamad Adel...

    Hahaha... sudah dibayar la bhai... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja