Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

27 August 2012

Hai Peng Kopitiam Tidak Halal

Bhai.... benda nih dah lama dah gua nak tulis... tapi biasa la... asik jer termiss.... hahaha... Nih ader satu kopitiam milik Cina di Kemaman yang paling dikatakan paling glamer... pergh... hebat bhai.... ramai orang datang kat sini... dari yang tua sampailah yang muda....nama dier Hai Peng Kopitiam ...


Yang lagi best tue.... lebih ramai pengunjung dikalangan warga Melayu (maybe Muslim kot) yang singgah makan minum kat sini.... cukup hebat kopitiam nih... pagi-pagi lagi dah dibukak kopitiam nih.... penuh memanjang sampai ke petang...

Gua tak pernah makan dan minum kat sini ... pasai dari mula lagi gua bab halalan toyibban nih memang concern... geli tekak gua.. hahaha... tak lalu nak makan kot.... sebab setahu gua mana ader kedai kopitiam yang dapat persijilan Halal... errr... sebab gua tau.. cukup susah nak dapat persijilan halal nih... sebab banyak prosidur...

Gua dah dengar macam-macam orang citer pasai kopitiam nih... pasai kopi yang dier buat... cara mana dier buat kopi... gua ader sorang pakcik yang kerja sebagai pemasak kopi di Kilang Kopi Che Nah di Teluk Intan, Perak.... dier pernah citer tentang proses memasak dan menggoreng kopi... dulu pakcik gua nih kerja kat satu kilang kopi milik Cina kat Taiping... kat Pokok Assam.... kat sana la dier diajar camana nak proses kopi nih... Dan dier pernah kata yang ader satu ingredient tue dier tak tau amender nyer (dalam bentuk serbuk) yang dicampur masa nak goreng dan masak kopi (membuat kopi) sebelum proses menghancurkan biji kopi dibuat..

Jadi... that's why lar gua cukup cuak ngan isu kopi nih....  Hari nih... biler gua baca tentang isu Kopitiam di Terengganu tiada sijil halal... hahaha... lagi membuak lar gua nak citer....

Kepada sesapa yang pernah makan.. dan suka makan kat kopitiam nih... hahaha.... err.... macam la takder kedai makan dan restoran milik orang Melayu (err maybe Islam la kot) yang bercambah kat sekeliling lu... paling cikai pon.. pi la restoran milik Rufaqa ker... at least... ader konpiden halal..... hahaha... tapi tak tau la ... isu halal nih susah nak cakap.. walaupun restoran tue tak halal (dah tau pon tak halal)... masih ramai lagi orang Melayu (err.. Islam ker diorang nih) yang dok pegi mentekedarah kat restoran tue... hahaha...

Yang best tue... lu ingat orang PAS tak pergi ker makan kat kedai Hai Peng Kopitiam nih... hahaha... ramai ooooo yang pegi.... hahahahahahahahaha

5 comments:

  1. Bhai Waris...

    Hahaha... gua tak tau nak komen mender lagie... hahahaha

    ReplyDelete
  2. Salam,
    Gua pun hairan dari bukan orang kemaman saja yg ketagih kopi kat sini tapi dari KL, JB semua datang minum kopi kat sini ....
    Ada pak Hj siap duduk dari pukul 9:00 pagi sampai pukul 2 ptg

    Tapi Gua tak setuju bhai ... "macam la takder kedai makan dan restoran milik orang Melayu (err maybe Islam la kot"

    Ada satu kedai Mee Kari Famous (Milik org Org Melayu dekat dekat area berhampiran dlm kuah kari ada bunjut rempah ada cacing beb ....

    Tak kira lah melayu ke islam ke cina ke pokok pangkal kebersihan

    TEringat sorang kawan gua sebelum makan disesebuah kedai dia akan pergi sampai ke dapur kedai tengok kebersihan ... Kalau tak bersih sorry lah tak mau dia order makan ..

    ReplyDelete
  3. blog sampah la nim. OKU mamat nim.

    ReplyDelete
  4. Jangan menuduh sebarangan dan tanpa bukti yang munasabah. Kalau confirm serbuk yang dicampur tu adalah dari sumber yang haram baru lah kata tak boleh minum. Setiap hari kita akan mencekek produk buatan orang bukan Islam.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja